• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    IXTREMIST: na testu nemá ručku :-)
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    IMUS: kdybys to chytl do ruky, tak bys to hned pochopil :-) Bakly řekla žena po tom, to tu kudlu držela v ruce prvních 10 minut a sekala sní.
    IMUS
    IMUS --- ---
    IXTREMIST: Moc pěkný! Jen teda když Bakly, tak to u mě evokuje představu něčeho velkýho a surovýho, tohle je docela prcek. Sem čekal nějákej parang :)
    VACA
    VACA --- ---
    uff, tak jsem si ještě přišel nasypat popel na hlavu, protože mě můj kamarád právě upozornil na jeden hrubej přestupek kterej jsem udělal v týhle VACA "mini recenzi".

    Já idiot jsem si totiž spletl Gerber s Bokerem, a tak jsem omylem Bokeru přiřknul tragický výrobky Beara Grillse, a že se mi z nich křiví huba.

    Tímto se tedy Bokeru omlouvám že jsem pošpinil jejich jméno výrobkama Beara Gryllse. Boker takové věci nedělá!
    Omlouvám se tedy.
    VACA
    VACA --- ---
    AUDIAC: ze stoji za ty prachy dokazuje i ta zaruka.
    Jako ja nevim ale 3-5k za vec na kterou mi nekdo garantuje 25let funkcnosti, to mi neprijde nijak drahy.. To mas 120-200korun za rok pouzivani.
    A ted mi to nekdo srovnej s tim jak usetril na cinsky cetce za 5kil... :D

    NEVILL
    NEVILL --- ---
    FINSON: Copak o to, něco oblého i pocket clip se u nich vyskytne, ale máš pravdu že ty tvary u ZT jsou poměrně futuristické, to já zas rád... :-))
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    SN0WCRASH: Potom musím říct, že máš kurva dobrej kámen a ruce :-)
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    IXTREMIST:
    IXTREMIST: https://www.youtube.com/watch?v=XgcCKqM4GYs&feature=emb_logo
    Mam ten prvy model (hrubsie ostrie), typek to odhaduje na 60.4-60.5
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    SN0WCRASH: Tím jsem ale nechtěl říct, že máš doma špatnej kus, prumyslově dělaný nože se vyrábí na max 60hrc, obyčejně kolem 58-59. Je to kvůli uživatelské příjemnosti a vzniká menší chybovost + je to levnější. Ale material jako Elmax, K390, M390 a CPM* oceli dokážou mnohem víc, když se z toho materialu cíleně tahá maximum.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    SN0WCRASH:
    Kolik to má deklarovanou tvrdost?
    U tehle oceli neuveritelne zalezi na tepelnym zpracovani, mel jsem v ruce kus kalelen od V. Špičáka, kterej se choval jak klasicka uhlikovka. Pak jsem nechal kalit v Pardubické Medině za 3x vetši prachy s kryo a ta čepel se chová uplně jinak, ztupit to skoro nejde, brousit taky ne a stejne se mi ji nepodařilo zlámat ani 5kg kladivem upnutou ve svěráku.
    Tohle je ale obecnej problem všech vyskolegovanych ocelí, tam velice záleží na přesnosti teploty na stupně celsia, času výdrže v sekundách, rychlosti schlazení a časové prodlevě popoustění + stabilitě teploty u popuštění.
    aneb když dva dělají totéž, není to vždycky totéž. Blbě zakalenou m390 může dobře zakalená pružinovka strčit do kapsy.
    Ona totiž m390 se zhrubnutým zrnem a netransformovanym zbytkovým austenitem, bez sekundarní precitipace karbidů bude prostě křehký blato.
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    IXTREMIST: ja si brusim M390 rukou na kameni, je to ale mala cepel asi 9cm dlzka. Ide to v pohode, ak je clovek trpezlivy. Netrva mi to zvacsa dlhsie ako pol hodinku. Cigaretove papieriky s tym nerezem, obycajnu A4 bez problemov.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    Btw. Futuroni mají skvělá nová trička - https://www.futuronshop.com/alchemyst-t-shirt
    Kdo je neznáte, tak doporučuji si je trochu proklikat, tihle dva kluci dělají nejlepší nerezové damašky v Evropě. Ani Balbach a Damasteel na ně nemá co se týče kvality materiálu.
    European Blades - European Blades
    https://www.europeanblades.com/...clid=IwAR2Jm08aDzJ94CBd5zOO3x3xfk6Jw-NSF9cvlFwkX6itTc5Igfd6l8MOq5c
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    A klasickej test co provádím na všem co vyrábím. Dřevo jasan a dub
    Bakly v akci.
    http://www.youtube.com/watch?v=uZ0obTNZSJ4
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    IXTREMIST: tak ta rezivost je jasna, kazdopadne me prekvapilo ze si prave z k390 u nas nechali delat vysadkari ty svoje noze.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    KALIF_WH: Otěruvzdornost M390 a K390 je brutální. Dvakrát jsem dostal naprosto pitomej nápad čepel vyleštit. Tam kde ti na elmax stačí zelená pasta, tam se u K/M vůbec nehnes. strávil jsem týden laborovani s kotouči a brusivem a skončil u diamantových past. I potom mi trvalo vyleštit malou čepel tři dny. Chce to diamant a otáčky jako prase, takže se ti to hřeje a trvá to strašně dlouho. Böhler uvádí v materiálovým listu snadnou lestitelnost :-)))). Řešili jsme to 4 nožíři dva týdny, než jsme na to došli.
    Brousitelnost je taky hodně těžká, nebojím se říct, že amatér nemá šanci, nebo na tom nechá ruce a tři odpoledne.
    Oba vzorky byly kryokaleni, popuštění na primár 62hrc.
    K390 je pro mě taky top ocel, ale garantuju, že vzít kudlu z k390 na dva týdny do pralesa + moře, tak bude rezavá jak sekera hozená dva měsíce v trávě :-)))
    FINSON
    FINSON --- ---
    NEVILL: To sice jo, ale ještě mám tu podmínku "slušnej" a ideálně i s deep pocket klipem ;-) A taky jsem fanda spíš jednodušších oblých tvarů, velká část produkce ZT je na mě designově moc sci-fi.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    FINSON: Zero Tolerance dělá větší část svých flipperů bez kolíku.
    FINSON
    FINSON --- ---
    KALIF_WH: Jestli na jaře / v létě povolí lockdown, podrobím ho parkovému testu, zapojím při grilovačce, opotím ho v kapse a dám vědět ;-)
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    FINSON: docela by me zajimalo, jak to drzi ostri a jak se to brousi :-) co se tyce dosazitelne tvrdosti tak to treba zadny zazrak neni, D2 treba umi vic, ale praskove nerezovky jsou dneska brane jako hightech a asi to nejakej duvod ma, nevim jestli vyssi korozivzdornost, oteru vzdornost nebo retenci. Ocelarny zanedbavaji marketing :-))
    FINSON
    FINSON --- ---
    KALIF_WH: Však jasně. Mně se včera koukám neodeslala odpověď - několikrát jsem tady mrčel, že nikdo nedělá slušnej flipper bez kolíku, a pak jenom tak mimochodem zjistím, že jeden mám už roky doma a ještě z takovýho matroše :-) Jenom mi to připomnělo, že u něj musím pořešit rozbitý klip, pak ho můžu zařadit zpátky do rotace :-) No a mám ho samozřejmě z druhé ruky, tak mi to s tou cenou hned nedoteklo - nepamatuju se, že bych za něj dával nějak extrémně moc, tak jestli ho nakonec nemám jenom za cenu materiálu... ale on je malej, tak té oceli na čepel nepadlo zas tolik...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam