Sorry, dovolim si vypsat otazku, muze? (I kdyz je to uplny off-topic, zvlast pote, co jsem to tu cca 1/2 roku necet).
Otazka zni: ktery nuz si osobne z vlastni sbirky nejvic povazujete?
A vykopavam i s pribehem.
Pribeh: nekdy relativne tesne pred c19 (na podzim, uz to bylo malo zname v Cine) jsem sedel s jednim disidentem. Takovy fousaty vlasat, dost namrzeny typek, co tak nejak si jeste nejsi jisty, zda uz je agent za par piv, nebo je jeste disident a par piv.
No a tenhle typek mi vykladal o knihach Nicolaie Lilina, zvlaste o tehle:
Nicolai Lilin - Sibirska vychova (k dostani na vasich oblibenych warez serverech).
Je to v podstate takove “Bylo nas pet” akorat z prostredi rekneme kariernich mafianu, kteri predchazeli Vory v Zakone a tak. Doporucuju precist.
Nicmene dik tomu, ze me bavi ru, gangsterky i zivotopisy, a veci v kontextu, tak jsem na tu knigu napsal nekolik recenzi, tak nejak ruzne po socialnich sitich a internetech, pod ruznymi id a s ruznym nadechem.
No a jednou takhle mi zazvoni u dveri kurir, coz bylo divne, pac ja nic od nikoho nekoupil, za ten mesic.
Prisla mi krabicka z cerneho papiru a v ni bylo italske stilleto a mince.
Od te doby ten nuz nosim vetsinou u sebe (99%), ac stoji vicemene za hovno. Je asi 1000x brouseny, pac s nim rezu drivka na ohen a tak.
Nicmene nikdy jsem nedohledal toho, kdo mi ten nuz poslal a komu bych mel dat tu minci, abych si nuz koupil. Co uz vim, tak, ze to nebyl nikdo z mojich primych pratel.
A tim se stal vcelku spatny nuz mojim kazdodennim spolecnikem.
Jo, je to v podstate tyz nuz, ktery je na obalce zminene knihy.