• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    SWIST
    SWIST --- ---
    HOBORG: tuším že se dají ve stejném tvaru dokoupit i jiné brusné kameny, ale zkušenost nemám
    RSZ
    RSZ --- ---
    HOBORG: Já kvůli tomu dokoupil hrubovací diamond triangl, ale fajn je každopádně všechno nechat přebrousit na 30° a pak už udržovat. Pro nožaře je samozřejmě 30° na kuchyňáku málo, to uznávám. Jinak taky mi spyderco triangle vyhovuje, mám všechny kudly fakt ostré a stojí mě to 5minut týdně.
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    spyderco triangly mam taky
    tak bych chtel jen upozornit ze i ten hrubej je na hromadu tupejch kuchynaku moc malo, a rozhodne se to pak nenabrousi beem chvilky. je to spis na nabrouseni udrzovanzho noze, ne na nabrouseni vetsiho mnozstvi kuchynskejch kopyt. nebo na to proste jen nemam dost trpelivosti

ja to vyresil tim ze jsem k tomu dokoupil klasickej hrubej carborundum
    SWIST
    SWIST --- ---
    VOMAJDA: Já mám už dlouhá léta tohle a spokojenost. https://spyderco.com/products/tri-angle-sharpmaker%C2%AE
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    VOMAJDA: Za mě Spyderco Sharpmaker je i pro úplné neumětely, nestojí ranec a přitom solidně & dostatečně nabrousí během chvilky...
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    Přicházím s žádostí o radu ohledně broušení nožů:

Vzhledem k tomu, že neumím pořádně nabrousit nože v ruce na kamenech a protože bych jich rád brousil relativně hodně - všechny kuchyňáky, pár EDC zavíráků a jeden-dva pracovní nože na ven, tak jsem si říkal, že bych si pořídil nějakou sadu s držákem, která by mi pomohla udržet úhel brousku. Ale vůbec nic o tom nevim a tudíž naprosto netuším, podle čeho vybírat. Taky za to nechci utratit nějaký nehorázný peníze. Existuje něco funkčního a cenově dostupnýho? Největší nůž, co bych s tím chtěl brousit bude mít čepel (řekl bych) lehce přes 20 cm dlouhou.
    STENNY
    STENNY --- ---
    Ahoj, při úklidu jsem objevil elektrikářský zavirak, který jsem kdysi dostal jako dárek a nikdy nepoužil. Mám k němu ještě dokonce i návod :))
    Pokud by někomu udělal radost, za poštovné (Zasilkovnu) ho pošlu dál, ať nechytá prach.

MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Cesta do NL burzy se nedokona a kamarad na me v Japonsku zapomnel. Takze me ceka hledat custom Bunka a Chuka Bocho pro vyroci pristi rok.
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    Tak pro úspěch ještě Santoku.N690,Karelská bříza.

NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    HURW: Čau Hurv, mám jen fejsbuk a instagram. Můžu Ti ale nějaky kudly ukázat až se uvidíme.
    KURE
    KURE --- ---
    NOMAAD: To je jasny :) skoro furt je od něčeho mastnej
    HURW
    HURW --- ---
    NOMAAD: krasny. Mas nejakej webside?
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    KURE: Dík,asi by bylo blbý kdyby se ty kudly časem zhorsovaly:)Doufám že oranzovej prcek slouží.
    KURE
    KURE --- ---
    NOMAAD: máš to čím dál tím hezčí :)
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    Zas si tu odložím dva výrobky z mé dílny. K-tip gyuto(N690,S-grind,stabilizovaná bříza a eben) a Bunka(N690,Sgrind,Stabilizovaná karelská bříza a Eben).

MATT
    MATT --- ---
    ZSIS: Jinak ja teda taky hřešil ;)) .. a konečně sehnal Spydeichefa. Na fotce spolu s JOHN_LENON inkosi, který mě poslal do 300+ usd rabbit hole ;)) a sage 2 z rakouskeho willhaben

MATT
    MATT --- ---
    ZSIS: Mě zaujal ACE Biblio, když se objevil na knife.cz, ale naštěstí ho někdo koupil předemnou ;)) Trochu mě odrazovala ta G10 co působí jak micarta, ale třeba tahle vínová, co je ve videu vypada moc dobře. Ten tvuj titanovej taky. Teď mě zaujalo, že vlastně působí docela masivně, ale na dýlky je jak mala sebenza.

Giant Mouse Comparison - Ace Biblio vs Tribeca vs Riv
    https://www.youtube.com/watch?v=xz_4BVe_OlY
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    filtr mlci.. zna nekdo? ani nevim, kde jsem o tom zakopl. italove. musim si priznat, ze se mi libi.. hodne.

ACE Tribeca - Titanium – GMK
    https://www.giantmouse.com/collections/ace-knives/products/ace-tribeca-titanium

kurva a tenhle uz je vyprodany :( jinak jsem posledni tydny dost zhresil. a mel bych se nakopnout brat i neco jineho nez benchmade. a ... ten bugout je vazne sranda. malej i velkej. ehm.
    KURE
    KURE --- ---
    MIC: Ja mam ten rival a dobry. Jedtli nekecaj a drzi to uhel nezavisle na uchyceni, tak bych do toho sel.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Ja mam obdobnou ve skriny (trash) a tuto "overenou":
    Work Sharp Benchtop precizní nastavovací brousek na nože WSBCHPAJ-I - Manuální brusky | KNIFESTOCK
    https://www.knifestock.cz/work-sharp-benchtop-precizni-nastavovaci-brousek-na-noze-wsbchpaj-i-p57957

Primarni vyhoda je moznost soustredit se na jednu motorickou funkci. Neni to automaticky process.

Pro nektere noze budes urcite mit lepsi bonus zde:
    Oboustranný brusný kámen Dual Diamond Coarse + Extra-Fine se základnou 15,2 cm x 6,3 cm Sharpal® | Rigad.cz
    https://www.rigad.cz/oboustranny-brusny-kamen-dual-diamond-coarse-extra-fine-se-zakladnou-15-2-cm-x-6-3-cm-sharpal
    Hlavni vyhodou je mensi nutnost opakovani - diamanty jsou fakt rychle a dobry kamen znamena ze kazdy pokus na novy profil je 10 minut.

Nicmene jaky nuz brousis je podle me nejdulezitejsi otazka.
    MATT
    MATT --- ---
    MIC: za devítku bych si radši koupil nějakou další kudlu ;))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam