• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    D_B_M: ale je skvelej :)
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    STENNY: na rychlo, "skoro" to umi snad Condor Kickback.
    RSZ
    RSZ --- ---
    STENNY: izula ze 440, bude mít ca 60g, jen bude tedy za 2 tis.

Takže ok, neplní ani jeden parametr, ale zkusil jsem to:)

KURE
    KURE --- ---
    STENNY: 50g je přísný.
    Tahle morální ma 80g ale jinak myslím splnuje
    Morakniv Základní nůž na dřevořezbu - Skandinávské nože | KNIFESTOCK
    https://www.knifestock.cz/morakniv-zakladni-nuz-na-drevorezbu-p35987
    STENNY
    STENNY --- ---
    Ahoj,
    po nějaké době se jdu zase ptát nyxu na divnou otázku :)
    Občas chodím dlouhé treky trochu mimo civilizaci, na které mám rád pevný nůž, jenže každý gram je znát, když má člověk v batohu jídlo na týden. Sháním tím pádem pevný nůž, který splňuje následující:
    - čepel tak 70-80mm, tvar čepele nerozhoduje, ale klasický drop point je ideální.
    - celková hmotnost pokud možno do 50g (není to překlep)
    - materiál nerez (nepotřebuju žádnou extrémní kvalitu a jednoznačně upřednostním houževnatost oproti trvanlivému, ale křehkému ostří)
    - kontrukce ideálně celokovová, s rukojetí vhodnou k opletu
    - cena nejlépe do tisícovky, protože tyhle nože u mě nemívají úplně dlouhou životnost (tentokrát jsem ho ztratil, ale už jsem jeden taky musel použít jako šroubovák, protože nic jiného vhodného nebylo po ruce. Prostě se k nim chovám hnusně, když to situace žádá).

Všechny požadavky splňoval Kabar Becker Skeleton ( https://www.nuz.cz/eshop/noze-s-pevnou-cepeli/takticke-noze-1/becker-skeleton-2c-pevny-nuz-s-pouzdrem-detail ), jenže ten už se nevyrábí. Uvítám tipy na podobné nože; zatím všechno, co jsem viděl, má buď krátkou čepel, nebo je to výrazně těžší, nebo to stojí raketu.
    Pokud se samozřejmě někomu z vás válí doma ten Becker Skeleton (i bez pouzdra, to mám svoje), tak ho rád koupím a tím se celý problém vyřeší...
    Díky.
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    JIRKA207: no tak jasně že zrovna v tomhle ta kudlička nevyniká, ale je přesně tak dlouhá aby to šlo.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    IXTREMIST: Zkousels nekdy ukrojit chleb dokola i takhle malym nozem?
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    NOMAAD: Dokud si nechceš ukrojit chleba :-)
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    Ještě k těm finkám:Dostal jsem od svoji ženy tohohle prcka:Morakniv Eldris.Mene je nekdy vice, aneb samotného mě překvapilo jak krátká čepel mi stačí.A ma křesadlo;)

HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    dotaz neznaleho pro znameho - shani nekoho, kdo by mu jednou za cas oznacil par cepeli, laser, leptat, netusim? vzor, jak to ma vypadat ma, pan co to delal skoncil a nahrada se neosvedcila... okoli Prahy vyhoda, ale neni limitujici. diky!
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    ZSIS: Bylo, on se v těch videích objevuje už pár let...
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    ALDARION: to uz tu v auditku jednou bylo, ne? nebo to byl nekdo jinej?

ono jako staci par minut na tech macemaker strankach a pricetny clovek z toho uveda oboci. keltske noze, model tanto... ehm. supr.
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    ALDARION: videl jsem snim spoustu zajimavych videi o japonsku a spoustu sracek pri jakemsi testovani prodavanych katan a komercnich sracek, nechapu ze to ma zapotrebi
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    KURE: Tohle mne tak hrozně mrzí. Jakub rozhodně není dutej. Kdyby přednášel o historickém japonském umění a filosofii s tím spojené, od soch, přes malbu, po porcelán a keramiku, samozřejmě včetně zbrojí a zbraní, tak by to mohla být krásná série edutainmentu (ale asi by se na to moc lidí nekoukalo). Pořádá japanologické výstavy v českých regionálních muzeích na dost slušné úrovni, vydal pár sbírek haiku, prostě má za sebou nějakou skutečnou práci, není to člověk tvořený jen prázdnými kecy na internetu. Ale on se nechá utáhnout k teleshoppingu a kašpárkování a lidi se mu smějou. Doufám, že za to má aspoň odpovídající honoráře a může rozšiřovat svou sbírku japonských starožitností. :)
    KURE
    KURE --- ---
    MATT: Tyvole tenhle "sensei". Omg to je debil.
    MATT
    MATT --- ---
    KOGAKU: ja proti priznany cine taky nic nemam, ale zrovna v tom veehellove odkazu k tomu pan povida ruzne veci a je o petistovku drzsi nez v ostatnich shopech..

Skryté čepele - Ideální pomocníci při sebeobraně (zavírací nože
    https://www.youtube.com/watch?v=CurMW33AE-k
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    MATT: me se proste libi ten tvar cepele. Kazdopadne dik, za info/varovani.
    MATT
    MATT --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam