• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WOODMAKER: nevim,.jedeme s manzelkou ja vikend ke znamym. Ani nevim,.jde budeme bydlet,.jen ze to je Brno 😁
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Srovnání těžko říct. Ale s K-plus se dá vyhrát Brewers Cup.
    ADAM
    ADAM --- ---
    CABANNOS: U 1zpresso se mi stejný silikononovy návlek za chvíli vytahal a odpadl. Takže v tomhle asi lepší není...
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    Občas se tady řeší téma mlýnků, tak bych se rád podělil o svoji zkušenost. Koupil jsem si Kingrinder K6 z DE Amazonu, viz link. a musím říct, že jsem z něho nadšený. Poměr cena výkon je IMO bezkonkurenční, vyšel mě na nějakých 2,3 tis. Kč. Za podobnou cenu jsem kdysi kupoval TimeMore C2 Slim, ale z K6 padá konzistentněji namletá káva. Melu jen na filtr (Tricolate, Orea V3, Hario V 60...), zkušenosti s espressem nemám. Co mě trochu štve je, že se mi mírně lepí na dlaň silikonový návlek. Na funkci to nemá vliv, ale není to příjemný pocit. Plus mi víc vyhovoval zalomený tvar kličky na C2S. Zajímalo by mě třeba srovnání s 1Zpresso K-Ultra, jestli to za ty kačky navíc stojí. Nicméně, jestli sháníte ruční mlýnek kolem 2 tis. Kč, tak bez váhání mohu doporučit právě K6.

    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    VOZKA: nevim. V RebelBean jsem jednou byl a slecna mi udelala kafe a ptala se me, jak mi chutna a ja jsem ji rekl pravdu, chudere.
    BRUKEV: Tady je hodne prijemnych kavaren. Ve kterych mistech budes to kafe chtit?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    VOZKA: Kdyžtak mínusáři řekněte kde píšu píčovinu, třeba třeba co se Kafecu týče, tak moje zkušenost je celkem stará a je klidně možný že když jsem tam chodil, měl jsem prostě jenom štěstí.
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    VOZKA: to cos napsal o Rebelbean, to mi sedí přesně na Kafec :) Monogram je o několik levelů výš. Ještě bych doplnil The Roses kousek od hlacního nádraží.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    WOODMAKER: Mimochodem Industra je uz i v Praze, ta urcite za navstevu stoji
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    BRUKEV: Pokud by se selekce expandovala na dobrý lungo, což jsem pil častěji než filtr a mám tak větší vzorek, tak bych doplnil V Melounovém cukru, Espresso Bar Monogram a Kafec na Orlí (což je asi 30 metrů vedle Cukru). Naopak RebelBean jednu dobu hrozně frčel a spíš ho nedoporučuju, image lepší než kafe samotné.

    V místech kde dělají nejlepší filtr přehled nemám, ale pro návštěvníky co mají hluboko do kapsy tip mám: kavárna v Domě umění města Brna. Tak dva roky jsem tam nebyl, ale hádám že se to moc nezměnilo, provozovali to jen jako malý doplněk výstavní činnosti. Skoro nikdy tam nikdo nebyl, dělali filtr v kvalitě "neurazí" na úrovni horších hipstakaváren (pro představu: pamatuju, jak před lety přecházeli z La Boheme na něco trochu lepšího), ovšem za tehdy skutečně nehipsterskou cenu.

    A pro případ náhlého zatmění mysli se hlavně velkým obloukem vyhni pražírně Monro, jestli ještě všechny pobočky nezavřeli (měli jeden čas asi 4, což nechápu, tak o to člověk mohl zakopnout náhodou a utrpět "ale co, co nejhoršího se může stát" moment). Před lety jsem je v zoufalém hledání levného spotřebního kafe zkoušel (po tom co jsem tam jednou koupil velmi pitelnou věc za nesmyslně nízkou cenu), zděšeně jsem psal známému abych ho varoval kdyby měl podobně blbé nápady a zjistil jsem, že před pár dny zrovna koupil přesně to samé kafe co já a našel v něm normálně šutr.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WOODMAKER: ja se klidne zeptam, mam tam za mesic cestu a na solidni kafe zajdu rad
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Brno: Industra, Take 5, Gills coffee. Ale na Brno se neptate, zejo.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    CABANNOS: To určitě, a ty preference se podle mě dají i obecně vztáhnout na pražírnu. Samozřejmě nabídka bývá rozmanitá, stále ale každá má nějaký svůj styl pražení a hlavně výběr zelené kávy. Díky za pochvalu.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    A ještě dotaz k těm filtrům? Kam byste šli na dobrý filtr, ideálně hand brew a možnost výběru? Kromě mazelabu.
    B3DA
    B3DA --- ---
    CABANNOS: jo, to je preference. ale ocenim i dobry, normalne prazeny boby
    BLACK_ONYX & WITTGENSTEIN: no dobra. zkusim, rad si pripadne upravim nazor

    kazdej mame nejaky preference a nejakou omezenou zkusenost, na zaklade ktery jsme ochotny cokoli ne/doporucit..
    veci od doubleshotu jsem za par let ochutnal docela dost.
    ale uznavam, ze jsem se tentokrat trochu nechal unest a mozna skatulkoval zbytecne, celou produkci proste neznam
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    B3DA: Zrovna nedávno jsem měl od Doubleshotu skvělou Geshu.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    B3DA: Díky! Snažíme se dělat konzistentně dobrý kafe. Těch káv se nám za rok protočí něco málo přes stovku. Jestli máš rád něco víc ovocitého, zkus klidně i na espresso Extra nebo něco z filtrové řady s profilem Juicy & Exotic.
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    B3DA: No a tohle je možná kontext, který tvému hodnocení do teď chyběl, ne? Každý máme jiné preference a nároky. ;) Já mám např. rád jejich Flirt, pochválí ho i lidé, kteří se kávě "nevěnují". Samozřejmě by se našli i další kousky z jejich pražírny, které bych mohl uvést. Paušalizovat to IMO nejde.
    B3DA
    B3DA --- ---
    BLACK_ONYX: nikdy se mi nestalo, ze bych se z cehokoli od doubleshotu posadil na zadek. je to pro me takova prumerna kava - neurazi, nenadchne. nevim. mozna jsem jen nemel stesti pri vyberu..
    aktualne piju v kanclu coffee source a naughty dog, doma vetsinou z tech zminovanych praziren. fakt je, ze delam espresso casto z hodne svetlyho materialu
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Bohužel, dostat aktuálně v Praze na výběr z více filtrů moc nejde. Tak dlouho jsme všichni tlačili batch brew, az je i na místech, kde by radši být nemělo.
    Já se dokonce dostal do stádia, kdy se musím ptát co mají na filtru, protože ty zkvašený ponožky nejdou kolikrát vypít.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    B3DA: Proč? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam