BOTA01: no, to je jasný, že jsem nejlepší ;))
hele, paradoxně, na nejlepších strojích mám to nejhorší kafe. snad 40/60 mix od bristotu a nemám sebemenší kontrolu nad mlýnkem, předemletá káva se tam skladní klidně i tejden, než mi vypadne do portfaileru - navíc je dávka imho podvážená, nekecám, může mi z toho padat tak 4g kafe. mlíko samozřejmě šlehat můžu, ale kde je chuť šlehat mlíko, když ho stejně naleju do patoku ;)
... takže se bohužel žádný vyžitý na wega strojích nekoná, což mě mrzí.
v druhý práci, na brasilii, je to už mnohem lepší. nějakej 100 mix od bohémů, kterej bych sám o sobě sice za krále nepasoval, ale slouží dobře. otevřenej mlýnek, na kterej můžu sahat. čistě teoreticky se tak dá říct, že tam mě od dokonalosti dělí lepší volba směsi a lepší kávovar, ale i tak zvládnu snad nejlepší kafe v holešovicích, ne-li ve větším okruhu.
... zbývá mi tedy ještě ten doma. tam mám samozřejmě několik káv, vč. různých rostlin na příležitost. jedu ovšem jen jednodruhy, nevím, zda-li budu v budoucnu eperimentovat se směskama, moc to ale nevidim.
plus mě tam čeká ještě pár investic, na který v současný době nemám, musím nakoupit pitcher, pořádnej tamper (nějakej sem sehnal, ale je na hovno), šlehací trysku (mám klasickou parní), možná držák na portfailer, abych si nekurvil klouby na každym pátym kafi. samotný portfailery by potřebovaly upgrade taky, mám hluboký 57ky a raděj bych 59/60. pak kraviny jako porcelán, chemky na protažení, atd atd. celkově ty investice vidim tak na 5t, a jak říkám, nemám na to a nějakou dobu mít nebudu.
už tak ale říkám, že u mě doma je nejlepší kavárna v praze, a nijak extra se nebojím, že by tomu bylo jinak ;)
btw, když říkáš, že jedeš na novejch faemách, maj e61 mechaniky, nebo ne?
o tom jsem jen slýchával, rád bych si na to sáh ;)