BL00DER: takže, hodím sem svůj názor.
mám doma domácí stroj za pár tisíc na espresso, není první.
a mám i konvičku, taky asi druhou nebo třetí. moje první byla od ety někdy okolo roku 92.
kafe z obojího je dobré. ale já vidím sakra rozdíl. z domácího stroje teče středně silný kafe, na povrchu má celkem pevnou hustou oříškově hnědou pěnu. trochu vyšší, než požadovaný standard - asi 3mm. lehce stírá rozdíl mezi chutí jednotlivých odrůd/ směsí. ale i tak je to trochu poznat. značku sem klidně hodím, ale model už není na trhu, stálo to určitě do 2500. lze udělat víc porcí za sebou, tak 6-8 v pohodě. maličký hrnek - těch 30ml, i pro mě chutné větší kafe cca 120ml.
z kouzelné konvičky mi teče velmi silné temně hnědé až černé kafe, leč bez pěny. chutná jinak, dobře, ale že by to porazilo vola :-). jde z toho udělat právě tolik porcí, na kolik je konvička, na další se musí čekat, až vystydne. extra silná káva nejde ředit na slabší, jen zjemnit mlékem, cukrem.
nejvíc mi chuť jednodruhovky/směsi zachová french press, zde zavrhovaný. středně silné, spíš větší objem, podobné k filtrované kávě.
Z MÉHO LAICKÉHO POHLEDU JE TVRZENÍ, ŽE KOUPÍ KONVIČKY UŠETŘÍM 5 TISÍC A DOSTANU STEJNOU MUZIKU ZCESTNÁ.
Má-li někdo rád střeně silné kafe s kávovou pěnou, nazývané možná lehce nesprávně presso, dostane ho doma v pohodě ze stroje za 3000 kč. Káva z moka konvičky bude zcela jiná a nemusí každému vyhovovat. Zejména tím, že je mocca, teda echt silná.