CHESUS: diky za link.
Tobe
ERNESTE nedekuji za suverenni prezentaci bludu jako zarucene informace profesionala (jeste navic nevyzadane - ja se ptala "kde biokafe kupujete", nikoliv "proc ho nemam kupovat" - ale budiz, pokud bych se dovedela neco fakty podlozeneho, nevadilo by mi to).
(cituji Tva slova:
"(...) nejen, že káva škůdce nemá* (kofein je tak trochu jed)"
A pokracovani
"ale i kdyby měla, africký pesticidy budou tříletý děcka, co se ty škůdce snažej trefit kamenama." s dovolenim budu povazovat za informaci podobne hodnoty. Dle meho - nejspis minimalne stejne hodnotneho nazoru - budou v Africe pesticidy pouzivane prave v takovem mnozstvi, aby ty skudce zlikvidovaly, pokud z tech plantazi chteji mit nejaky vynos.
Puvodne jsem na to nereagovala, protoze se mi to nezdalo ale zaroven jsem se nechtela prit s "takovym kavovym borcem" a myslela si o bio svoje (ostatne je spousta lidi co kritizuji i bezne bio zemedelske produkty a taky na ne zvysoka kaslu - ovsem mj. diky tomu ze o tom neco vim, narozdil od produkce kavy), ale ted zpetne me to docela znechutilo. Ne to, ze ses spletl, ale to s jakou povysenou suverennosti jsi ten blud prednesl - aniz bys vubec tusil, zda se to pravde alespon blizi, a aniz bys jen sluvkem naznacil, ze jsou to jen Tve nepodlozene domnenky.