• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    NEKDO_CIZI: no mně to přijde teda jako zajímavej nápad.... jde to i s haribo medvídkama? :-)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    MACATA_PRDELKA: nějak nechápu, proč na mě pořád reaguješ. jestli chceš, kup si kotlík, hmoždíř a postav si ohniště.

    bavim se s lukášem, kterej investuje pěníze do kafe. peníze, který nejsou sranda. neinvestuje v řádu stovek, ale tisíců. snažím se mu rozumně vysvětlit, proč by je neměl - prakticky - vyhazovat oknem. proč by neměl kupovat něco, co do roka upgraduje.

    jestli tě to nezajímá, běž si číst čtyřlístek.
    MACATA_PRDELKA
    MACATA_PRDELKA --- ---
    no joo, kdo neumele zrnka na mlýnku za sedmičku, nemá šanci uvařit dobrý kafe :)))
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    LUKAS87: fajn. tak jenom bacha, abys nepřekročil hranici klasickýho kávovýho pošuka a nespadl někam na geekskou úroveň. svět už jednoho paula pratta má, další nepotřebuje ;)
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    LUKAS87: mám pocit, že už jsme se o tom bavili, ale pro jistotu ještě jednou..

    do mlýnku má v prvním setupu cenu investovat nejvíc. fakt. chápej, že kávovar budeš měnit, a možná i několikrát. celý vybavení měnit budeš. ale mlýnky nejsou tak drahý, aby se dal rovnou koupit pořádnej a dalšího upgrade se vyvarovat - to znamená ušetřit až brutálně moc peněz.

    navíc vario je variobilní ;)) ... hrubost nastavuješ s krásnou přesností snad klidně i za chodu a pokud vím, můžeš nastavovat i předdefinovaný hodnoty. takže tim budeš moc mlít cokoliv pro jakýkoliv využití.
    jakože nemlel bych v tom maso, ale nemuset definovat pokaždý jinou směs nebo nedělat babičce turka, ze kterýho víc sní než vypije je sweet.

    časem bych si možná osahal dvoustupňovej komerční mlýnek, abys byl schopnej fungovat i "na návštěvě" ale..

    vario vario vario vario, vario vario, vario vario vario vario vario... vario!
    vario vario vario vario vario vario vario.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GHOSTDOG: protože to dělaj američani. Dávaj si ho hlavně do kaka a nebo ho opékají nad ohněm a pak jedí v polomáčené sušence, tak holt někoho napadlo, že do kafe to je dobrej nápad.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    PIPAL: uz je tam prihozeno + 2.8k je moc :/
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    GHOSTDOG: v Rakousku cpou želé do kafe turci - místo slazení a po vypití ukrutně silnýho nápoje to snědí .... možná to z Costa je něco podobnýho (nebyla jsem u nich)
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    LUKAS87: za 2k se bude _dobrej_ mlynek shanet hur (ale pri trose stesti...). co jsem koukal, tak na aukru kdosi prodava (uz nekolikaty) mlynek iberital za 2.8k. ten vypada jako nejrozumnejsi novej.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    ERNEST_GASKIN: pořád úplnej základ :D on ten stroj neni úplně špatnej - taknějak sme se už seznámili a trochu už sem přišel na to, kterejm situacím se vyhnout, aby z toho vylezlo dobrý kafe.
    momentálně šetřim na lepší mlejnek... maximum co bych za něj mohl dát vidim kolem 2k. a současně s nim tam asi někam hodně rychle narvu nějakej hodně primitivní termostat - PID až pozdějc, bo si to komplet chci vymyslet sám.
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    GHOSTDOG: Národka, psala jsem to tam....
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    VAMPIREGIRL: v které provozovně? já měla 2x kafe v my na národní a pokaždé bezchyby...BTW když už jsme u costa...chápete někdo proč strkají do kafe marschmallows (nebo jak se to píše)?!
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    jo, btw, když už kafemlejnek, jeden je u nás k mání za pět (takovej ten, cos tam mohl dřív vidět - prostě komerční dvoustupňovej) ...

    ale to jenom tak, pro info. stejně bych šel do varia, který - taky z druhý ruky - půjde možná i levnějš. nový je za sedm.
    ERNEST_GASKIN
    ERNEST_GASKIN --- ---
    LUKAS87: vole ale jen tak mimochodem brutálně jsi potěšil. vypadá to dokonale - tygrovitá struktura, správnej tvar... na ty podmínky jsi kouzelník.

    proved si na tý gagii něco (krom teda uříznutí portafilteru), nebo to máš pořád v základu?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    JJGG: gaggia espresso (težkej lowend)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    BOTA01: Já si rozhodně nemyslím, že jsem nějak výrazně lepší než ostatní baristi, ať už přihlášený nebo nepřihlášený :) Prostě to vyšlo, jsem za to ráda, strašně se bojím, ale Londýn mě láká, dám do toho všechno :)

    A jen poupravím, že loni vyhrál Michal Kocman z CHI, Sandra Burdová letos 3. byla loni i předloni druhá a lhala bych,že jsem si jistá, ale myslím, že slečna od nás už to dlouho nevyhrála, jestli vůbec někdy. Ale je pravda, že u nás ve firmě se tyhle věci tutlají :) takže možná že tam nějaká byla, já pracuji jako barista 2 roky a předtím jsem se o to upřímně nezajímala víc jak konzument :)
    JJGG
    JJGG --- ---
    LUKAS87: co to je za masinu?
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    ZUZKAOU: 111,38 espress - není k zahození - hezká smrt díky :-)

    VAMPIREGIRL: no fuj .... tohle zní jako kávový horor.... bléééé

    AXTHEB: možná to prodávaj jako "brain-free"....
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    LUKAS87: :o)

    dobry!
    VAMPIREGIRL
    VAMPIREGIRL --- ---
    AXTHEB: no pravda je, že v různé kavárně mají vodu různě teplou a když je hodně horká - mně to třeba vadí.... ale jinak máš pravdu :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam