• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    TEREZZZKA: nebyly by nějaké podrobnosti? kupuji tam kilo za měsíc, tak by mě zajímalo, co je tam za problém...
    NASA
    NASA --- ---
    MAR_TINA: no prave - pokud je spotreba vetsi a pokud clovek sdili kavovar i s dalsimi, ne az tak labuzniky, tak je ta cena celkem znat...
    proto chci nejaky tipy na slusnou kavu z marketu.
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    TEREZZZKA: HA! neslo by to konkretneji?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    brojíte tady dost proti zrnkové kávě za supermarketu. ale u nás doma (4 lidi) projede kávovarem přes 2kg zrní měsíčně. a to už je cena prostě hodně znát. ano, v neděli můžu otevřít super pytlík před dvěma týdny pražený (zatím mě přesvědčila pražírna Coffee Source), ale jinak kupuju nejvýhodnější balení v makru.

    Sice jsem brala Lavazzu nebo Segafredo, pokud bylo v akci, ale postupně jsem začla kupovat i značku Rioba, směs arabicy 80% a robusty, čistá arabica je na mě příliš kyselá. Je to fakt tak strašně špatný? (Ráno si natočím hrníček a naleju do toho mlíko - a alergie mě dočasně zbavilka čichu :()

    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Měli už jste někdo Bali, co prodává Starbucks? Mladá toho včera přitáhla čtvrt kila, a docela překvapilo.

    LUKAS87: Jo, mě by zajímalo, jak to funguje. Máš to někde sepsaný?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANYSA: kamarád tuhle hračku měl a legeny nelegendy, to kafe mi z toho vždycky chutnalo ;)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    FONTAN: No dnes jsem se o holešovicích bavila s klukama z "mojí" pražírny a teda přešla mě veškerá chuť od nich něco zkoušet :) Ale jak chcete :)
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    NASA: zkuste neco z: http://www.balirny.com
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    LUKAS87: já už jsem si tohle dilema v sobě vyřešila a chtěla bych to nespresso, jen bych ještě chtěla vědět, na jakém základě kritici píšou o tom že je to "chemka", jestli to není jen urban legend...
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    NASA: rozhodně nic ze supermarketu. Zkus přímo nějakou pražírnu ;-)
    NASA
    NASA --- ---
    tak nam do prace poridili taky takovej nejakej pristroj, nejakej low-end domaci, ale vyuziva nas to par, takze lepsi nez dratem do oka.
    a ja mam ten nejhorsi dotaz - jaky doporucujete kafe (zrnkovy)?
    zatim jsme testovali segafredo (100% arabica), to bylo nejlepsi, ale taky nedrazsi, pak jacobs (smes), a ted ted ted.... si nevzpomenu, nejaky levnejsi jo, google poradil, ze monte santos (nejspis).
    predpokladam, ze mate tak nejak protestovano, za co se nevyplati vyhazovat prachy a za co je dobry si priplatit, ne? (chapu, ze osobni chute a tak, ale aspon nejaky doporuceni?)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    ANYSA: já ti nevim... jsem toho názoru, že:
    jestli chceš espresso, tak kapsle nejsou cestou ke skutečnýmu espressu.
    jestli chceš dobrý kafe, tak tě vyjde frenčpress/perkolátor (bilettiho konvička)/vacpot nejen pořizovací cenou, ale i provozníma nákladama na mnohem míň, a vsadim botu, že to taky bude chutnat líp. navíc máš možnost v tom uvařit jakýkoli kafe - ne jenom "to", co dodává výrobce danejch kapslí.
    jestli chceš ovoněnou tmavou tekutinu cvrknutou kofeinem a hodláš do toho lejt mlíko (nejsou v některejch kapslích tyhle sušený mlíka integrovaný? nebo to přidává ve "výrobě" stroj?) nebo cokoli podobnýho, a nutně ti přijde idea drahejch kapslí dobrá, pak prosím & enjoy .)

    mimochodem v pondělí jsem měl svůj kávovar i s mlejnkem na čvut-fel, předváděl jsem na cviku ze senzorů svůj PID regulátor teploty s pt1000 čidlem. v životě sem neuvařil tolik kafí v tak krátkym čase :D ještě to bude chtít poladit pár much, najít vhodnější uchycení senzoru, a mohl bych tu legraci vyrobit i ve víc kusech. zdá se to bejt spolehlivý a velmi šikovný... kdyby měl někdo teda zájem do svýho kávovaru nacpat _zcela_analogovej_pid_ (žádný jedničky, nuly a mikroprocesory). akorát se k tomu vzhledem k bakalářce dostanu nejdřív tak o prázdninách...
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    Ahoj, nemůžu nikde najít jak se dělají kávové kapsle. Uvažuju o nějakém kávovaru Nespresso, minimálně ve třech testech na kávovary co jsem našla se umístily na jednom z prvních míst nejen "strojově" ale hlavně chuťově. Akorát občas se na nějaké diskuzi od odpůrců dočtu, že kapsle jsou sra.ka a chemka, ale nikde se ke složení nemůžu dogooglit (hledám bohužel jen česky). Máte někdo nějaké podložené info nebo odkaz na test/článek ? Díky.
    WILLOW
    WILLOW --- ---
    LUKAS87: diky, moc zajimavej obchod
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    WILLOW: http://www.concept-art.de/OXID_ESHOP_CE_4/Tamper-Handles-Griffe/Tamper-Technik/

    nicméně nejsem s ním úplně spokojenej a pořád trochu laškuju s možností ho prodat. mám k tomu spodek 58C...
    WILLOW
    WILLOW --- ---
    LUKAS87: kde se da sehnat ten cerveny Tamper? vypada moc dobre
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    TEREZZZKA: držím palce! bohužel nemůžu z časových důvodů dorazit :/
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    Od soboty do pondělí bude probíhat v pražském hotelu Mosaic house soutěž Barista roku, Coffee in Good Spirit a Latte art. Přijďte se pokochat, ochutnat, pozdravit mě ;)

    www.specialitycoffee.cz
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    JOSKA_CZ: ten iberital challenge sem si kupoval já. má to pár much, ale pořád je to úplně jinde, než ten plastovej verk od krups...
    kupodivu neprodukuje moc prachu - to je docela podstatný. u toho krupsu bych očekával, že si s tim na presso neškrtneš...
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    JOSKA_CZ: presne tenhle krups mam. a jedu:
    moka konvice (trochu pres stredni hrubost, co to umi a uplne v pohode),
    kafe napolitana [takova "specialni" prekapavana] (vyssi hrubost - v pohode)
    a
    dzezvu (uplne nejjemnejsi, co to umi [porad to tedy neni uplne ten "prach", ale je to dostatecny] - a tady se to teda (kdyz toho melu o trochu vice) dost prehriva a tusim, ze presne na tom mi jednou odejde motor + na to nejjemnejsi to ma tendeni samo posouvat hrubost smerem nahoru (ze ty znka pretlacej ten "zavit" na nastaveni hrubosti)).

    jinak to "uz" 3. rok slape docela dobre s kazdodenim pouzivanim a narazovym mletim vetsiho mnozstvi (semelu na tom tak 2 kila za mesic)

    (
    * asi tak tyden po konci zaruky se mi ulomilo spousteci tlacitko, takze musim zajet prstem trochu hloubeji do tela mlynku a nasmatrat tam spinac primo na tistaku
    * je tam spoustu "detektoru" dovreni, a obcas se to pri mleti zastavi, protoze to vibrace "pootevrou"
    )

    az mi tenhle odejde, tak budu hledat neco trochu robustnejsiho, ale nespokojenej nejsem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam