• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    KRTINKA: to si dokážu představit, takovýho si občas dělám turka.
    Jinak díky moc, oni se ty recepty jsak jsem si stačil všimnout liší národ od národa, takže u bosen a hercegovin si můžu odškrtnout fajfku.
    KRTINKA
    KRTINKA --- ---
    WAMP_ELF: :)
    no a to "trikrat svarit" se prave v bosne vubec ani nedělá, nevim odkud to je (odnekud asi jo:))

    recepty - potrebujes jemne mletou kávu (co vim tak se tady prodava jen v obchůdcích s oriental. potravinama). šup s ní do džezvy, na 1ho počítám tak 2 vrchovatý lžičky, a opražit na ohni až zavoní. Pak zaliju vodou a nechám provřít, jednou stačí.
    No a pak rozlejvám do "fildžánů", to jsou ty náprstky bez oušek. Pořádně osladit a to by bylo aby hosti neměli "oči kao fildžane" - oči jak ty fildžány :D

    nebo jiná varianta: spolu s kafem opražim i cukr...

    nebo: kafe, cukr opražim, na závěr přidám sladkou smetanu a posypu skořicí...

    tady na to nejsme zvykly ale v Bosne se fakt pije dooost silna... třeba až "půlka hrnku lógr, půlka voda". fakt :)

    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    KRTINKA: hele tohle mě vždycky zajímalo, máš nějaký recepty? Z každýho vytáhnu akorát: třikrát svařit..
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    copypasta
    Coffee Time
    http://vimeo.com/23428725
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    WAMP_ELF: okay, v tom případě je asi všechno v nejlepším pořádku :-)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    TEEAK: Já zatím o investici do profi kávovaru nepřemýšlím jen mě to zajímá.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    WAMP_ELF: a odpovídat mi na to nemusíš, jen když to tady tak čtu tak mě napadá, jestli tohle všechno máš už bezproblémově vyřešeno ...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    WAMP_ELF: já tedy nechci znovu rozviřovat diskuzi o profesionálních kávovarech na domů, ale vážně by mě zajímalo, kolik tak denně uděláš doma káv. protože pokud je to číslo pod deset (a to si nedovedu představit denně vypít), tak mi to všechno prijde jako opravdu přehnanej luxus. kávovar ti kromě počáteční investice bere celkem slušně proudu, kávu rozhodně nejsi schopen spotřebovat tak rychle, aby ti doma za pár dní nezvětrala a pokud tu neřešíme peníze a vyhazujeme (zvětralou kávu, protáčíme vodu, děláme neustále proplach, když mašina delší dobu stojí, kromě mašiny si navíc musíš koupit zmíněný filtr běžné "kohoutkové" vody, občas nějaký ten servis, čistící prostředky protože sem tam by se určitě měla i ta domácí mašina vyčistit ... ) proč se potom řeší počáteční investice? mě jen napadlo :-)
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    WAMP_ELF: Kdyz je ve standartne vytopeny mistnosti a prikrytej spravne hrnickama tak je pomer topi/netopi kolem 60/40, takze neco kolem 1,6kW. A kdyz tocis caje, tak jede na plny kule...
    To neni stroj na domu ale na to aby vydelaval tezky penize, kde se elektrika vubec neresi..(:
    Ale je fakt, ze diky velkymu prikonu je ten stroj nesmrtelnej, teda ta dvoupaka..Porad drzi stejny tlak, nikdy to nekleslo pod jeden bar a to voda na caj kontinuelne tekla..Dabelskej stroj!!(:
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    WAMP_ELF: když se nad tím zamyslím tak mít doma standartně zapnutý stroj o 3,6kW je luxus pro soukromou osobu poněkud už hraničící..

    Jen tak pro zajímavost kolik tak mají ty mašiny odběr v pasivnim režimu když si jen dohřejvá?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TEREZZZKA: Budem si to hlidat. :)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    OPTIKUS: Dost zajímavý, nikdy jsem o jejich kvalitě nepochyboval ale tohle zní jako pohádka.. samozřejmě v dobrém slova smyslu. Nicméně ten příkon zní strašlivě.. Jinak to přesně zapadá do rovnice, proč je jich v bazarech tak málo- lidi se jich nezbavují.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MYJKA: jestli to bylo na mě, tak ano, ale termín zatím nevím.
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    WAMP_ELF: POokud te zajimaji vnitrnosti Faemy, muzu ti rict uplne presne, pres rok jsem je servisoval...Kotel z medi, veskere roury medene, termosifonovy ohrev hlav je realizovan z prutoku opravdu hodne tlustou rourou, grafitove rotacni cerpadlo co da tusim 120litru za hodinu, vetsinou brutalni vykony topeni...MAla dvoupaka mela 3600W, dvoupaka uz 6kW, meli jsme s tim problemy pri instalacich v Lavazze, protoze lidi nemeli dostatecny privody..Vesmes vsechny kavovary tudiz delaji 3fazove...Masina je to nesmrtelna, pokud byla bez tastatury s mechanickym vypinacem start/stop nemelo se na tom co posrat...

    Jediny co jsme na tehle strojich nejcasteji servisovali byly tesneni pod paku, tesneni vodoznaku kudy to teklo, a zasekly regulacni ventily tlaku na cerpadlech (diky vodnimu kameni), u elektronickych typu s tastou nam baristky svyma nechtikama propichovaly tlacitka..Jinak ten stroj fungoval bezchyby...I kdyby stal jetej 20000,- je to investice jako prase na celej zivot!!

    A faema dokonce vyvinula nejakej nater kotle zevnitr aby se tam neusazoval vodni kamen...Trochu to pomahalo, kdo se vysral na zmekcovac casem mu to stejne zarostlo!!!

    Snad vycerpavajici!
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    A bude teda repete? :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    BLACK_ONYX: skvělý. díky.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    LUKAS87: zaplatím a pak osobně po praze?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    BLACK_ONYX: určitě bych měl zájem - napíšu do pošty. jak to bude s placením a předáním?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    WAMP_ELF: ne asi :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam