Nechávám cake (ha, to ve výčtu pojmů chybí :) ) vždy. Když poratfilter během pár minut potom nepoužiju, tak se tam zkondenzuje spousta vody a a) ta káva pak chutná podivně kovově b) čistím portafilter štětečkem a na tom se tou horkou vodou škvaří vlasy :) nesnáším, když mi to v kavárně někdo dělá, jednu slečnu to nemůžu odnaučit, má to po mé předchůdkyni, která to dělala nevím proč, ačkoli ji považuji za kávově mnohem zkušenější.
No a taky mám pak dojem, že je ten portafiltter teplejší, než by měl být (když se tam káva nenechá) ale nikdy jsem to neměřila.
OPTIKUS: jo to není vůbec špatný nápad. Příští týden se mi snad podaří uspořádat cupping s farmářem, pravděpodobně v sobotu odpo, tak se stav - a tímto jste zváni i všichni ostatní, napíšu až budu mít podrobnosti :)