• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    THE_MIRACLE: lepší bude za ty peníze koupit nějaké pěkné prádlo a na kafe ji občas pozvat ;)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    THE_MIRACLE: volila bych jako vzdy filtr zdejsi diskuze :) i tyhle dva modely se tu myslim probiraly.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Dotaz na kafaře. Já kafe piju velmi málo, navíc jen s mlékem, takže se v tom vůbec nevyznám. Chtěl bych koupit přítelkyni nějaké levnější espresso. Váhám mezi Dolce Gusto a De Longhi EC155. První umí namíchat i nápoje, které bych si třeba i dal, ale má celkem drahý provoz (8 porcí za 130 kč, to si můžu dát kafe v McDonalds...). To druhé umí zas buď jen Espresso a nebo kapučíno, ale já vůbec netuším, jak to funguje. Jelikož je to levné, tak to nemá nádržku na mléko, tzn. míchá to v nádobě vedle. To se tedy to kapučíno dělá tak, že si nechám udělat do malého šálku a ve větším napěním mléko a pak to tam doliji? Co byste volili vy? Cenový strop je 2000,-, max 2200,-. Díky!
    LUSKA
    LUSKA --- ---
    VECTOR: podle me mas na mysli ristretto (resp u nas v kavarne se to tak dela - proste uplne miniaturni salecek)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Baristický kurz pod vedením Jardy Tučka z doubleshot.cz za mnou, certifikace přede mnou. Vřele doporučuji.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WAMP_ELF: http://www.scuk.cz/katalog/kavarny/cela-cr/brno/

    A Spolek je povinná součást návštěvy Brna pro každého itnoše! A v Tungsramu se dobře sedí (a je to hned u nádraží). Nejvíc ne-espressových způsobů přípravy kávy pak v centru mají v Minoru http://caffeminor.blogspot.com/
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    WAMP_ELF: coffee fusion (Jánská 25) 100%! , cafe mitte (Panská 11)

    MAR_TINA: a zrovna jsme tam nebyla, ale pochvalu košile vyřídím, i toho ostatního. Jinak všechny zákusky jsou vyráběný u nás a foccaccia se servíruje jako bonus k večeřím a je taky z Magdalenčiny dílny, a na to, jaký je to "chléb ovyčejného lidu" tak je to neskutečná lahoda :)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    jo jo.. boty boty..
    mimochodem, žiješ v bludu- TEREZZZKA: ne 70 ale 95%!
    ti malý jsou úžasní..

    Zítra objíždím na dva dni do brna, nějaký prověřený podnik?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    včera jsem podnikla návštěvu v Café Lounge a jsou opravdu výborní. 90% českých baristů, kteří to myslí vážně, by si tam mělo zajít na exkurzi.

    A krom kafe mají skutečně čerstvé a převážně tam dělané občerstvení. Kousek ode mne stydlnul nějaký italský chleba se zapíchaným rozmarýnem. Asi focaccia.

    A číšník měl černou košili s tmavošedýma lebkama a ta byla fakt parádní.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MAR_TINA: jojo, včera jsme podnikli nájezd na obchody a nakoupili 7 nových parádních pánských košil. Pro Tejezku ani jedna, chjo, neměla jsem štěstí :( A pořád ty boty!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TEREZZZKA: všimněte si, že jsou i hezky oblečení. ;)

    což se už v našich kavárnách lepší, doby personálu oblečeného dle vlastního vkusu a světonázoru pomalu mizí.

    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    VECTOR: espresso. A vytrvale vracet, dokud Ti ho nepřipraví správně :) Vyfiltruj si moje příspěvky, dávala jsem sem takový kávový minislovník, orientačně by to mohlo pomoct.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VECTOR: A co za nápoj chceš dostat?

    Standartní espresso - tedy 30 ml estrahovaných 20-30s patřičným tlakem v malém hrnku? V kavárnách, kde mívají v lístku napsáno piccolo mi zabírá požadavek: " Udělejte mi - prosím - co nejmenší kafe, jaké zvládente." I tak většinou dostanu něco okolo půldeci, ale bývá to pitelnější, než to co vaří pod názvem espresso.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Jeste k tomu piccolu, co si ma teda clovek spravne objednat v kavarne, kdyz chce espresso piccolo?
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    OPTIKUS: nebo ze premyslej az moc :D
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    Velkej problem lidi je, ze u sve prace moc nepremysli..A je jedno co delaji. To je smutny no ):
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BLACK_ONYX: já bych taky chtěla něco kolem kávovarů nasát :-) kupříkladu o tom povolování portafiltrů jsem taky neměla ani potuchy, ale když se nad tím člověk lehce zamyslí, tak je to naprosto logická věc ...
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Rozhodně jsme pro to se někde střetnou naživo. Moc by mě zajímalo dovědět se něco víc o vnitřnostech kávovaru a o jeho fungování, než jen "teorie".
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    TEREZZZKA: Ja si myslim, ze to nicemu nevadi, vlhkost je problem, ale kdyz je hukot, neresil bych to, pro pocit cistoty je nejlepsi vazne asi uterka..Kdyz ma bejt vsechno jak ma byt!(:

    Ital je ital no..(:
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    TEREZZZKA: jakože ten bordel mi vadí. Ručníček jsme na to měla jen na soutěž, protože to líp vypadá, pár mých kamarádů to dělá jednorázovými ubrousky, ale to mě strašně sere s odpuštěním, to je největší plýtvání. Na trhu se to dělá utěrkou, to zas ale musí někdo prát - a tam je hlavně potřeba ten košíček opravdu vysušit, venkovní podmínky jsou pro Speedster krutý, obzvlášť ten podzimní závěr když bylo jen pár stupňů nad nulou, a cake nevypadávalúplně suchý, i vzhledem k tomu, jak rychle se na tom kávovaru jelo. 6 kilo kávy za 6 hodin nebyl vůbec problém :)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    OPTIKUS: mně to vadí :) A na Italy už moc nedám ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam