MARIPOSA:
1.) ne, obojí Ti tam načichne vším, co lednice nabízí a ještě navíc tomu nedělá dobře teplotní šok (lepší skladovat ve spíži - suché místo se stálou teplotou)
2.) snažím se dělat to jednou týdně a zdá se mi to akorát, žádné žluknutí nepoozoruju
3.) ta třetina kávy ve sklenici je zase spíš pomyslná (vytvoří se tím, že proliješ odstáté mléko s pěnou kávou), do sklenice se normálně dává jedno espresso, tedy 7-10 g (tzn. z 300ml nápoje 30 ml kávy), záleží, jak jsi zvyklá, co Ti chutná, atd., jestli používáš kávu z french pressu, tak to je prostě o tom vyzkoušet, co Ti chutná, na to přece není žádné dogma :) obecně se používá na filtr 60g/litr vody, ale v tom jsou alternativní metody tak super, prostě zkoušíš, co Ti chutná a vyhovuje. Extrahovat se doporučuje 4 minuty.