povzbuzena článkem od cuketky jsem si udělala kávu v džezvě. a výsledek nic moc.
nijak extra to nevoní - prostě se vůně ze šálku nešíří. totéž zrno z frenchpressu voní.
podařilo se mi půlku lógru nalít do šálku, nakonec jsem to musela slít přes sítku do jiného.
Asi hrubě namleto? A udělalo to nehezkou pěnu - viz foto.
Výsledná směs pořád dala pít, to ano. Je velmi silná a příjemně hořká, skoro žádná kyselost jako mívá espresso.
Cuketka píše: "...a postavte na oheň. Na povrchu se vytvoří při zahřívání kávová krusta. V momentě, kdy začne voda vřít a káva pěnit, odstavte z ohně, máte na to pár vteřin! Jemně sklepněte a opakujte ještě dvakrát. Nevařte varem."
Ale mě káva pěnila až poté, co se voda začala vařit.