• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MATEYKA: muj muz Ti odpovedel vystizne za me :) diky zlato :-*
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    MATEYKA: Musis bejt taky trochu pankac, jakypak vazeni! :)

    Ok, poprve klidne, aby clovek ziskal predstavu o mnozstvi, ale pak uz staci strilet od boku. Teda pokud nejsi kavarnik, samosebou :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MATEYKA: já si vážím konvici abych věděl kolik jsem nalil a ze to stačí a nezbyde mi půlka dripu.
    MATEYKA
    MATEYKA --- ---
    TEREZZZKA: Chěl bych se zeptat Terko:
    Jaký je přesný význam použití váhy při standartni filtraci na V60? Nestačí mít kalibrovanou nádobu, do které filtuji? Respektive vím li, že chci filtrovat 18g a vymáčknout z toho 2dl kávy a mám značku na dekantéru. Díky za reakci....
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    tezko rict :-)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    já mám tak 800-1000 g na měsíc - často nebejvam doma.
    PIPAL
    PIPAL --- ---
    MAR_TINA: ja take cca kilo za mesic (spis lehce pres)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    MAR_TINA: tak nějak.

    mimochodem přítel si CS velmi vychvaloval a já byl víceméně taky spokojen, s tím co dovezl, takže vám děkuji za rady.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JOSKA_CZ: 1kg / osoba / měsíc
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    JOSKA_CZ: víc takových :) ale já mám v práci dnes a denně lidi, co pláčou, jak je to velký balení. A nejvíc sem se musela v duchu smát pánovi (jinak jeden z našich oblíbených hostů), když si nechal přese všechno přemlouvání namlít 100g kávy na espresso - a druhý den přišel, že to všechno spotřeboval, než to nějak slušně teklo. Ale pro jistotu všechny pokusný vzorky vypil :)
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    Mohu se zeptat? Jakou tak máte měsíční spotřebu kafe? Dělám si 1-2 aeropressy denně a nějak nechápu, jak někomu může stačit 350g, o kterých Doubleshot tvrdí, že je to optimum.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    MAR_TINA: a zdalipak víš na kolik má být nastaven termostat na bojleru? Hm?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MATEYKA: to mě moc neoslovilo - takový kafe :-)
    MATEYKA
    MATEYKA --- ---

    BLACK_ONYX:máš recht, škoda že zrovna jim ta sklizen došla. Shakiso sidamo je chutově celkem podobné, jen míra oné podmanivé borůvkovosti je menší
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MATEYKA: amaro gayo je fenomenální
    MATEYKA
    MATEYKA --- ---
    BLACK_ONYX: nee, ale mam rád jejich "vzorky" :)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Ja myslel spis special (paro)stroj na caj nez pripravu caje ve stroji na kavu ;) ptal se me na to kamarad designer, ktery trochu koketuje s myslenkou, ze by si takovy stroj sestavil. Tak ze bych mu mozna usetril praci ;)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MAR_TINA: jsem měl ten pocit, že s rostoucím tlakem se pouze posouvá bod varu vody směrem k vyšším teplotám (teda co se pamatuju z fázovýho diagramu vody), ne že to má efekt větší teploty. sorry, nerozumim tomu :)
    a je mi to fuk, čaj si dělám z pytlíku a stačí mi to.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    JAKOUBEK: sem to nejak spatne precetla a uplne to obratila :) pardon no,to je to selektivni cteni :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUKAS87: nevadí pravému čaji ta vysoká teplota? teda ona to není tak vysoká teplota, ale v kombinaci s tlakem to ten efekt má. i černé je lepší zalévat tak 90-95 st. C.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    JAKOUBEK: jop, dělá se takhle Rooibos. říkaj tomu red espresso. musí se jinak namlít (googli - nepamatuju si) a v portafiltru vůbec nepěchovat. na youtube myslím najdeš nějaký videa.
    myslím, že by takhle šly dělat i černý čaje, ale nezkoušel jsem.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    JAKOUBEK: vypravela mi jedna znama,ze ve svedsku v hotelu meli na pokoji sacky co vypadaly jako s cajem,ale byly kavove,neco jako se ted vyrabi melta v saccich. Nebyl to levny hotel a pani si to moc pochvalovala,ze dlouho tak dobrou kavu nepila. Asi by to melo fungovat,stejny princip jako franch press imho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam