zpětně ještě ad ta (jako obyvkle dost přitažená) reportáž z "pekla na talíři"...Jak moc je nereálný, že v ochranný atmosféře vydrží namletý kafe víc, jak cca 14 dní.
Já sem celkem překvapenej ze zdejších soudů alá lepší žádnej, než levnej automat na presso.Máte k tomu někdo nějaký faktický poznámky?Nějaký důvody proč tomu tak je?kromě čerstvě mletýho kafe teda...Leta jsem pil v práci z Delonghi kávovaru asi za 30t několik kafí denně, teď piju z nějakýho Zelmeru za 2ku a ten rozdíl rozhodně neodpovídá rozdílu v ceně.
a třetí dotaz.Jak je to s agresivitou logru v žaludku?Neusazuje se spíš ve střevech?Nějak jsem nepochopil french press, kterej mi nepřipadá rozdílnej od klasickýho turka a argumenty s logrem mi připadaj lichý.Sám si nepochutnám líp na ničem jinym, než tureckym kafi z Djezvy.S tim souvisí další dotaz:
proč je turecký kafe tak výrazně jiný?Kardamon je třeba hodně cejtit v alžírskym/izrealskym/syrskym kafi, ale třeba v turecku mi přišlo chuťově jiný.Spíš shodný s balkánem.Je to jen jinym poměrem kardamonu vůči kafi?Neni nikde na obalech psanej... Dík :)