• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    MAJA: Kolik jsi jich, konkretne tohohle typu, rozbil? V cem vidis nejvetsi slabinu? Jakym zpusobem bych ho mohl rozbit? At si dam pozor.
    MAJA
    MAJA --- ---
    bacha - tyhle mlýnky z polykarbonátu jsou celkem křehké, byť vypadají celkem bytelně
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    AETHER: Samozrejme je mozne ho nastavovat. Udajne dokaze namlit i na dzezvu. Na moje domaci espresso a mokka je dostacujici. Navic si ho muzes sebou sbalit na dovolenou, idealni do italie, kde je kazda kuchyn vybavena mokka konvickou :)
    AETHER
    AETHER --- ---
    MATESISKO: a namele to dost najemno? Zrovna minulý týden jsem ho viděla v akci a přišlo mi to dost hrubé (i když tedy mlýnek je to super)
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    PREVIT: ja to zkousel zrovna ted o vikendu u rodicu a byt mam rad horky kafe,pod ty ctyri minuty sem to stopro nedal (s tim ze to bylo zalito varici vodou)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Doporucte prosim nejaky levny mlynek do prace .) idealne i s metodou pripravy - od pressovace jsem degradoval k proste rychlovarne konvici a potrebuju si udrzet svuj pridel kofeinu .)

    A jinak vyrazne doporucuji nenakupovat od La Boheme Cafe, alespon co se tyce nakupu pres internet - naprosto zadna komunikace se zakaznikem, zbozi neodeslou, na mail neodpovidaji.
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    MATEYKA: díky, takže o něco hrubší, než na espresso, ale ne extra hrubou, zkusím, děkuju
    MATEYKA
    MATEYKA --- ---
    dost orientační mustr, ale pro představu kde ta hrubost na bialettu stojí.....

    MATEYKA
    MATEYKA --- ---
    NATHAELEN:
    do Bialetti se používá mletí o střední hrubosti !
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    BLACK_ONYX: děkuju, někde jsem četla, že to pak neprojde, ale osobním referencím věřím o něco víc, děkuju :o)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    15+ bar, olol...
    1) mlejnek,
    2) regulace teploty
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Jak u presa dosáhnout kulaté nasládlé chuti bez takového jakoby zauzeného ostřejšího ocasu? ( presovač Catler 8010/ regulérní 15bar+ předspaření jako u profi mašin)+ různé druhy kávy. PS. kávomlýnek bohužel zatím obyč. tříštivý bosch- může to bý tím?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    nejlépe mi fungovalo jemne mleti blízké espressu.
    NATHAELEN
    NATHAELEN --- ---
    Ahoj, jak hrubou kávu dáváte do moka konvičky? Všude čtu něco jiného - od středně jemné až po nejhrubší.
    Díky
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    DOGGY: No, ta je definovana dobou piti.:)
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    PREVIT: tam je problem spis v dobe louhovani/extrakce, ne ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WOODMAKER: netestuj značky (např. jako kdybys víno pil jen od Znovínu), testuj druhy kávy a různé způsoby pražení ;-)
    MEYBYBY
    MEYBYBY --- ---
    KURE: Jak říkám...nechť pije, co mu chutná...!!ALE!! až po tom, co vyzkouší alternativní způsoby připravy...
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Včera jsem u ciniminies cítil, jako kdyby někdo, kdo hodně kouří, používal něco, čím jím. Pak jsem si všiml, že to smrdí kolegův Jacobs standard zalitý teplou vodou.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    WOODMAKER: *Hausbrandt
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam