• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    včera jsem v Black Dog kantýně v Berouně (místní burgery jsou naprosto vynikající) okusil vietnamské kafe. Pokud byste to někdy někde dostali chuť zkoušet, nemohu doporučit a to ani na zkoušku...
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    NTR23: dela to i Douwe Egberts... jmenuje se to DE Essence
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ZUZKAOU: jo, začli tam dávat kávu aby to prý chutnalo jako káva
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NTR23: rozumím tomu dobře že to je rozpustná s lógrem?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MATESISKO: Nechybi, osobni zkusenost mam. Mele to, ale je to mechanicky osizeny (je tam vevnitr matka tusim M5 polovicni tloustky, tu doporucuju preventivne vymenit za normalni) a ten drevenej suplicek je pro zlost, nez se naucis ho pri mleti pridrzovat.
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    MATEYKA: V popisu produktu je napsano, ze ne. Osobni zkusenost nemam
    MATEYKA
    MATEYKA --- ---
    MATESISKO: hrubost se tam nastavuje zvrchu. Odděláš mlecí páčku, odjistíš pojistku a pootočíš "matkou"...
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    NE7RA: CHybi tomu nastaveni hrubosti mleti
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    a co tenhle? za 3 kila - je to dobry napad, nebo je to blby napad?

    BANQUET 56408106 | KASA.cz
    http://www.kasa.cz/mlynek-na-kavu-banquet-56408106-culinaria
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    KLAIR: tak to stojí za pokus ne? namel (nebo si nech namlít) o něco jemnější (cca tuším drip bar) a mělo by to být lepší
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    TEEAK: Mám to dopředu namleté asi tak půl hodiny....
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    KLAIR: řekla bych, že jestli máš kafe namleté dopředu víc než den, tak už je to stejně jedno
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KURE: No, mluvíme o kávě doubleshot :) a o normálním překapávači eta.
    KURE
    KURE --- ---
    KLAIR: no teorie rika ze míra extrakce kavy je dana teplotou, velikosti zrna a dobou. u prekapavace je vetsinou doba pevna a teplota taky.
    pokud tam nahazis hodne hruby kafe, muze se stat ze se nestihne dost vylouhovat.

    ALE!
    pokud mluvime o lacinym kafi a prekapavaci eta, tak je to asi jedno. pokud je rozdil v hrubosti jen mensi tak to asi taky nepoznas.
    proste to tam nasyp a vypij. pokud ti to bude chutnat tak asi v pohode :D
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KURE: Co to znamená? že z toho vytěžím méně, než bych mohla?
    KURE
    KURE --- ---
    KLAIR: da ale bude asi podextrahovana.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Dá se, když budu mít kávu namletou na hrubost do frenchpressu, pak to dát do takového toho překapávače na kávu? :) Díky
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    MAR_TINA: Ono to bude asi dost věc osobní volby. Já třeba i u espressa docela rád sleduju změny chuti dané klesající teplotou, a třeba při práci u kompu si ho tak usrkávám po kapkách místo čokoládky, takže to mám na dýl. naakumulovaný hrníček se pak hodí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam