• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    MATEYKA
    MATEYKA --- ---
    MATESISKO: hrubost se tam nastavuje zvrchu. Odděláš mlecí páčku, odjistíš pojistku a pootočíš "matkou"...
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    NE7RA: CHybi tomu nastaveni hrubosti mleti
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    a co tenhle? za 3 kila - je to dobry napad, nebo je to blby napad?

    BANQUET 56408106 | KASA.cz
    http://www.kasa.cz/mlynek-na-kavu-banquet-56408106-culinaria
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    KLAIR: tak to stojí za pokus ne? namel (nebo si nech namlít) o něco jemnější (cca tuším drip bar) a mělo by to být lepší
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    TEEAK: Mám to dopředu namleté asi tak půl hodiny....
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    KLAIR: řekla bych, že jestli máš kafe namleté dopředu víc než den, tak už je to stejně jedno
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KURE: No, mluvíme o kávě doubleshot :) a o normálním překapávači eta.
    KURE
    KURE --- ---
    KLAIR: no teorie rika ze míra extrakce kavy je dana teplotou, velikosti zrna a dobou. u prekapavace je vetsinou doba pevna a teplota taky.
    pokud tam nahazis hodne hruby kafe, muze se stat ze se nestihne dost vylouhovat.

    ALE!
    pokud mluvime o lacinym kafi a prekapavaci eta, tak je to asi jedno. pokud je rozdil v hrubosti jen mensi tak to asi taky nepoznas.
    proste to tam nasyp a vypij. pokud ti to bude chutnat tak asi v pohode :D
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KURE: Co to znamená? že z toho vytěžím méně, než bych mohla?
    KURE
    KURE --- ---
    KLAIR: da ale bude asi podextrahovana.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Dá se, když budu mít kávu namletou na hrubost do frenchpressu, pak to dát do takového toho překapávače na kávu? :) Díky
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    MAR_TINA: Ono to bude asi dost věc osobní volby. Já třeba i u espressa docela rád sleduju změny chuti dané klesající teplotou, a třeba při práci u kompu si ho tak usrkávám po kapkách místo čokoládky, takže to mám na dýl. naakumulovaný hrníček se pak hodí.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    pokud se nepletu, tak z bromosilikatu se také dělá chemex a teplý drží také dlouho.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    mě překvapilo, jak dlouho vydrží dvojitý espresso horký (na mě moc horký na to, abych to vypil) v bromsilikátovejch kádinkách 100 ml.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Týjo, já právě nesnáším kafe do keramiky (ani do glazované bílé), nemám ráda tlustý porcelán a nejradši mám bílý porcelán anebo tenoučký bílý porcelán po prababičce. Sice to byly nějaký levný kousky - prosvítá, hrnečky jsou křivý a obrázek fialky z venku je nálepka, ale stejně jsou moc bezva.

    Ale espresso já piju okamžitě a rychle, tak mi nechladne.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    nuova point má myslím doubleshot.
    a ty z intelligentsie si koupil Jarda Tuček a hrozně si je hycka:)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Mimochodem: Na HomeBaristovi dosahuje pokec o salcich delky scenare brazilske telenovely http://www.home-barista.com/knockbox/eternal-search-for-perfect-drinking-cup-t3674-220.html

    + pár zajímavých nálezů:


    Nuova Point


    Heath Ceramics


    ACF


    Black Cat Project
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---


    Dnešní večer je plný překvapení... velké oblibě se mezi baristy a milci kávy těší jadeitové šálky :)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    BLACK_ONYX: diky moc za potvrzeni tech inkeru. ja tim padem asi nasel, co jsem hledal http://www.orphanespresso.com/Inker-595-TINA-22-oz-Espresso-Cups_p_2867.html peknou malou tlustostenku .)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    JAKOUBEK: mají. barvicky mě také baví:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam