• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    KLAIR: tak to stojí za pokus ne? namel (nebo si nech namlít) o něco jemnější (cca tuším drip bar) a mělo by to být lepší
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    TEEAK: Mám to dopředu namleté asi tak půl hodiny....
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    KLAIR: řekla bych, že jestli máš kafe namleté dopředu víc než den, tak už je to stejně jedno
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KURE: No, mluvíme o kávě doubleshot :) a o normálním překapávači eta.
    KURE
    KURE --- ---
    KLAIR: no teorie rika ze míra extrakce kavy je dana teplotou, velikosti zrna a dobou. u prekapavace je vetsinou doba pevna a teplota taky.
    pokud tam nahazis hodne hruby kafe, muze se stat ze se nestihne dost vylouhovat.

    ALE!
    pokud mluvime o lacinym kafi a prekapavaci eta, tak je to asi jedno. pokud je rozdil v hrubosti jen mensi tak to asi taky nepoznas.
    proste to tam nasyp a vypij. pokud ti to bude chutnat tak asi v pohode :D
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KURE: Co to znamená? že z toho vytěžím méně, než bych mohla?
    KURE
    KURE --- ---
    KLAIR: da ale bude asi podextrahovana.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Dá se, když budu mít kávu namletou na hrubost do frenchpressu, pak to dát do takového toho překapávače na kávu? :) Díky
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    MAR_TINA: Ono to bude asi dost věc osobní volby. Já třeba i u espressa docela rád sleduju změny chuti dané klesající teplotou, a třeba při práci u kompu si ho tak usrkávám po kapkách místo čokoládky, takže to mám na dýl. naakumulovaný hrníček se pak hodí.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    pokud se nepletu, tak z bromosilikatu se také dělá chemex a teplý drží také dlouho.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    mě překvapilo, jak dlouho vydrží dvojitý espresso horký (na mě moc horký na to, abych to vypil) v bromsilikátovejch kádinkách 100 ml.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Týjo, já právě nesnáším kafe do keramiky (ani do glazované bílé), nemám ráda tlustý porcelán a nejradši mám bílý porcelán anebo tenoučký bílý porcelán po prababičce. Sice to byly nějaký levný kousky - prosvítá, hrnečky jsou křivý a obrázek fialky z venku je nálepka, ale stejně jsou moc bezva.

    Ale espresso já piju okamžitě a rychle, tak mi nechladne.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    nuova point má myslím doubleshot.
    a ty z intelligentsie si koupil Jarda Tuček a hrozně si je hycka:)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Mimochodem: Na HomeBaristovi dosahuje pokec o salcich delky scenare brazilske telenovely http://www.home-barista.com/knockbox/eternal-search-for-perfect-drinking-cup-t3674-220.html

    + pár zajímavých nálezů:


    Nuova Point


    Heath Ceramics


    ACF


    Black Cat Project
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---


    Dnešní večer je plný překvapení... velké oblibě se mezi baristy a milci kávy těší jadeitové šálky :)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    BLACK_ONYX: diky moc za potvrzeni tech inkeru. ja tim padem asi nasel, co jsem hledal http://www.orphanespresso.com/Inker-595-TINA-22-oz-Espresso-Cups_p_2867.html peknou malou tlustostenku .)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    JAKOUBEK: mají. barvicky mě také baví:)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    BLACK_ONYX: nemaji ancapy nahodou v loungi? ale co si budem povidat, me jako "pastelkare" lakaji ty pastelkoveee :)) ne, ze by to melo na funkci (rozumej chut) nejaky vliv .)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    JAKOUBEK: co si budeme povídat, to co je obvykle v obchodech je nepoužitelné. ještě mrkni na coffeesource, tam mají dobré ancap.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    BLACK_ONYX: me se prave zdaji byt ty nizke hezky "tlustostenne", oproti klasicke salkove konfekci v obchodech. mam jeden podobny, ktery mi nekdo kdysi dovezl z italie a nedam na nej dopustit. espresso v nem zustane teple hrozne dlouho. takze neprecizni barvicky bych jim odpustil .)

    u tech vysokych jsem si jen rikal, jestli tam nebude treba mensi unik tepla nebo tak neco .) ale docetl jsem se, ze se zavadely snad puvodne ve vetsich objemech na "turka", asi kvuli zbytku logru nebo tak neco .)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    JAKOUBEK: mám radši na espresso nižší. přijde mi, že ho lépe promichas a lépe se z nich pije. a hlavně se mi úzké vysoké nelíbí:D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam