BOSSORKA: hele sorry ale s bialettkou budeš trávit asi tak 1/10 času oproti pressovači.
bialetti = namlít kafe, nasypat do gasketu, nalejt vodu, postavit na plotnu, za 3-4 minutky sundat a slejt, po vychladnutí (lze i studenou vodou) rozebrat a umejt.
vs.
mašina na espresso = zapnout, počkat alespoň 15 minut, než se to nahřeje, nalejt do zásobníku čerstvou vodu, propláchnout páku, umlejt kafe (a teď ještě trefit hrubost mletí, a tu nastavovat na testovacích 2-3 šálcích při každý koupi novýho pytle kafe a průběžně dolaďovat s tím, jak kafe stárne), naklepat a rozmístit v gasketu, lehce stlačit, setřit z krajů, utemovat, propláchnout hlavu, nasadit páku, pohlídat si 30 sec. extrakce, pak z tý páky včas vyklepnout puk, jinak se přilepí k hlavně, propláchnout hlavu a vyčistit a tu celou mrchu nejméně jednou za čtvrt roku odvápnit, což ti při pečlivym provedení trvá v celku nejmíň půl den (naplnit hlavu roztokem citronovky a nechat ležet)...