JAKOUBEK: jak tak na to koukám, tak vacpot je stejnej princip jako mokka, konvičky mam 2 různě velký. S kávou z chemexu jsem se ještě nesetkal, ale to je jako princip překapávání ne? to mě nikdy nijak nenaplňovalo. Pak mám asi 5 nebo 6 různě velkejch džezev a myslim, že s nima umim zacházet. A aeropress jsem si řikal, že si koupim, až za to nebudou chtít takový prachy - za kus splastu.. :) ale díky za tip
KURE: teď zrovna jsem si udělal turka. Věřim tomu, že s několika snadnejma trikama jsem dospěl k takový přípravě turka, kterou dokážu extrahovat všechno to dobrý, nebo alespoň mě to zcela vyhovuje.
Kafe skoro až vazký konzistence, který když by sis dal do skla, tak má tam výraznou barvu, že by sis s nim mohl chránit zrak při sváření:)
teď jsem ochutnal a je stejně skvělý jako vždy..
ale každej má kafe rád trochu jiný. kdejaký takový ty sračky, ochucený bazmeky - lidi to pijou a s oblibou, ikdyž to nepochopim. Já mam třeba rád takový kafe, co řikal snad Hemingway, že kafe má bejt jako ženská, sladký, ale silný. Dělám si dost silný kafe a dost sladim. Někdo nesladí, někdo si dává hodně mlíka a tak.. prostě každej to má rád trochu jinak, každopádně zalejt kafe vodou umí každej, ale já to umim tak, že výsledkem je výborná káva, o logru vůbec nevim, protože odpočívá u dna, prostě turka bych nehanil