• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    TEDDYBEDDY: aha, taková varianta mě nenapadla. moc jsem toho dneska nenaspal, tak jsem trochu natvrdlej. díky
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    nevim jestli mam nějaký dražší internety, nebo tam nevidim nějakou kolonku s výhodnější cenou za kilovku, ale píšeš do 500 a obě ty kávy jsou za 300+ za půl kila?! a k tomu to poštovný

    neřikám, že je to špatná cena..
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    SPYYDY: Jj. je to úplně v relaci ( obvyklá cena 530Kč/kg). Čekováno proti vybranými směskám arabik z ds, mammacofee a longberry např. v cenách 700-900/ kg. Samozřejmě je oázka esi si nepřiplatit cca 2-300 Kč/ kg za úplnou špičku.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    TEDDYBEDDY: No, pokud říkáš, že je to ok, tak dík za tip, každopádně myslíš, že by to fakt mohlo být lepší než čerstvě upražené espresso směsi z Primacafé (http://shop.primacafe.cz/smesi/6-prima-presso.html), popř. jiných pražíren, které se pohybují v podobný cenový relaci? Jediný co mě napadá, že např. u primacafé musíš připočíst poštovný no, plus ty směsi nejsou žádná sláva, ale imho o x tříd nad značkovýma kávama.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Nový král naší kuchyně pro všední kafování ve třídě do 500Kč/ kg. http://www.kavakava.cz/772-kava-vettori-aromatica-zrnkova/. Imo o dvě třídy nad řetězcovými sega, illi, etc.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    KAPITANKUN: Jednoduché a levné řešení. Navíc na tom není co zkazit. Klidně i filtr.
    KAPITANKUN
    KAPITANKUN --- ---
    NTR23: díky, takže čerstvá zrnková káva, mlejnek a mokapress nebo frenchpress?
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    SPYYDY:(Zvažuju 2 roky starou (režim 3 kávy denně) za 3300,-)
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    Prosím vás, dokázal byste někdo posoudit, jestli jsou tyhle mlecí kameny z Gaggie MDF ok, popř. kolik mletí za sebou mohou mít? Jinak po dvou letech by se asi nic krom kamenů na tomhle stroji kazit nemělo,ne?
    Popř. další foto zde: http://i41.tinypic.com/5ppurn.jpg
    KAPITANKUN
    KAPITANKUN --- ---
    Zdravím, už jsem otráven z ,,káv", které do sebe cpu a rád bych to trochu změnil. Můžete poradit, kde bych mohl kvalitní kafe (cenově relativně příznivě) zakoupit a jak správně postupovat při její přípravě? Měl bych si pořídit mlýnek? Mohu koupit kvalitní kávu již namletou? Díky
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    Nemáte někdo doma přebytečnej 58mm tamper? Trochu zvažuju, že bych si ho nechal vysoustružit a přidělat např. gregim pěkný madlo, ale koupě z druhý ruky by mi byla asi pohodlnější.
    Popř. máte někdo nějak výrazně vyhraněnej názor na konkávní/plochej tvar?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    MAR_TINA: No dobra, tak rozpustnou beru zpet ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JAKOUBEK: já bych protestovala proti té rozpustné i pro totální nekafaře a nevybíravce. V množství 80 lidí se to už významně odrazí na ceně. Laciná koupit nelze - to jsem tuhle někde dostala a je to hnusne-hnusné, kyselo-hořké a bolí po tom žaludek. A "lepší" rozpustná je tak (zbytečně) drahá, že za tutéž cenu pořídíš pěkné řešení dle tvého druhé odstavce.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    MIKATCHOU: Mám z toho trochu pocit, že se ptáš jak udělat dobrý kafe aniž bys dobrý kafe vlastne dělat chtěla :) Pokud to řešíš na úrovni "oni tam nebudou až takový kafaři", tak se vyprdni na mletou kávu a kup nějaký dražší instant, čerstvé plnotučné mléko, popř. cukr. Předemletá káva někde z alberta je tak na úrovni nesky a ještě se budeš dělat s vymejváním lógru. Větší péče nechť je věnována radši výběru alkoholu.

    Pokud bys hostům, chtěla zprostředkovat tak trochu jinou kávu, než na jakou jsou povětšinou zvyklí, pak je trocha vynaloženého úsilí nezbytná. Co dělá dobrou kávu dobrou kávou (kromě samotné koupě dobré kávy), je její příprava bezprostředně po namletí - když není zbytí, půl kila výběrovky nameleš ráno, dobře uzavřeš, a dá se s tím den existovat. Frenchpress je příjemně rychlý... pokud bys nechtěla vymývat ten lógr, alternativou by mohl být drip, který je sice pomalejší, ale zase filtr hodíš do koše a víc neřešíš... což se na svatbě může docela hodit.

    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Cold brew je super. Ale asi ne na takovou akci.
    My kamaradum delali na svatbe chemex a aeropress. Ale frenchpress je super svou jednoduchosti.
    TWARR
    TWARR --- ---
    ja bych jim dal instant, tedka ten z ty reklamy s prichuti. budou na tu svatbu vzpominat dlouho ;))
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MIKATCHOU: Nevím, nemám přehled v nabídkách obchodů. Bejt tebou fakt zkusím namísto instantu cold brew... :)
    MIKATCHOU
    MIKATCHOU --- ---
    LUKAS87: myslíš že jdou sehnat větší french pressy než na 1,5 litru? asi to je dobrá možnost... oni tam nebudou až takový kafaři, někomu bude stačit i rozpustný, někomu turek... možná stačí když vezmeme pár termosek, 2 french pressy... jinak kafe tam určitě nebudu mlít, to koupim už namletý, bude to punková svatba \.))


    DYSTOPIK: tím pádem moc děkuju za nabídku :) ale asi to tam mlít nebudem .)


    MAR_TINA: taky dobrý nápad, zkombinuju všechny rady - 2 french press, termosky, na nich budou cedulky, že něco je instant něco filtr... .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam