• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    LUKAS87: Nedělej ze sebe ještě většího pitomce. A až ti to dojde zase vymažeš všechny své příspěvky za rok dozadu jako v topaudiu kočičko?

    KURE: RO ti mohu zařídit u majitele klubu takřka obratem, stačí říct ;)
    KURE
    KURE --- ---
    LUKAS87: SPYYDY: je to chudak pokousejici se o troling, dejte mu par dni RO. (tohle dela v kazdym klubu...)
    AXTHEB: spis spatnej :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    TEDDYBEDDY: A (minimálně) půlhodinu na nahřátí kávovaru prosímtě do celýho procesu započítáváš jak? Než vytočíš první presíčko na tom svym katšitu tak už budu mít hotový ve frenchpressu kafe pro 8 lidí... Nemluvě o efektivitě spočívající v tom, že ráno příjdu na pracoviště a vyleju 3-4 doubleshoty rovnou do jímky, než nastavím mlýnek (páč se potřebná hrubost mletí hrubě mění se změnama okolního tlaku a pravděpodobně i pozicí planet na obloze a lunárnim cyklem) a dostanu z něj zbytky, co v něm ležely přes noc + vyměním alespoň polovinu vody z bojleru (tj 4. litry filtrovaný vody pošlu opět do jímky) a nechám alespoň dvě minuty po nahřátí běžet naplno páru, abych pročistil trysky. Plus každej večer backflush s cafizou (3 g na skupinu a k tomu tak 0,2-0,5 l vody co každou proženu) a další litr na namočení pák přes noc do cafizy (3 g/l), plus se to ráno minimálně stejnym objemem vody musí zase propláchnout, aby tam ta sračka nezůstala.
    Zjevně nemáš absolutně tušení o čem píšeš.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    s optimalizaci procesu bezte nekam, treba do politiky
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    TEEAK: Další "logyk" :o)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    SPYYDY: Mluvím o nejrychlejší cestě získání maximálnho koncentrátu v nejkratším čase= optimalizace procesu. Nic jiného nehodnotím, ani historii přípravy, ani ikonky s kočičkama, ani jejich dědečky, ani nic, co by mohlo rozmělnit jednoduchou pravdivost původního výroku nebo potřebovalo další komentář ;)
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    TEDDYBEDDY: A proč srovnáváš espresso s jinýma způsobama přípravy kávy? Asi jako tvrdit, že výroba vína je neefektivní varianta přípravy grappy. Proč vůbec považovat espresso za to správné, čemu se ostatní snaží přiblížit? Ostatní způsoby přípravy kávy tady byly principielně dlouho před prvníma kávovarama a v tomhle smyslu bych spíš chápal vznik espressa jako rychlejší ( co se přípravy i konzumace týče) cesty ke konečnému produktu.
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    to neni vubec zadna sranda, kdyz ty prispevky mazete kucii...
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    LUKAS87: Ok. Kterým efektivnějším způsobem připravy kávy dostaneš dávku koncentrátu kvality espressa za 25s?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TEDDYBEDDY: Hahaha. Dobrej trolling.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    Můj dědeček v Mitasce pracoval jako vulkanizátor pneumatik.
    Ale to s tím nesouvisí. Píšeš blbosti ("ostatní způsoby jsou jen levnější- méně efektivní varianty přípravy presa") tak toho prosímtě nech.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    :D :D :D
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MILAZAJICEK: Tak turek taky není žádný kafe vyjma zlozvyku předaného generací pacientů bývalé ČSSR. A ostatní způsoby jsou jen levnější- méně efektivní varianty přípravy presa.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    LUKAS87: Mě občas přijde že se kafe omezuje na českýho turka a espresso.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MILAZAJICEK: Jo, to by taky stálo za pokus. Navíc nikdy neni od věci mít doma záložní arzenál pro výrobu kávy :)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    LUKAS87: Spíš mi šlo o to jestli jako přechod k lepší kávě z turka by nestálo za to koupit kloudnej mlejnek a vyzkoušet nějaký alternativní způsoby přípravy kávy. Přítelkyně třeba toužila po automatickém presovaru ale pak vyzkoušela čerstvou mletou kávu a airopress a už nechce o mašině na espresso ani slyšet.

    Já osobně mám La Pavoni Domus Casa Lecetta a docela to jde.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    IOM_NUKSO: Tyjo, to je už za 9 tisíc, ne? Osobně bych ti doporučil ještě chvíli šetřit. Těhle 9k by totiž bylo jinak v podstatě vyhozenejch do kanálu (IMHO).
    Slušnej mlejnek seženeš kolem 4-5 k - Rocky, MDF, Eureka Mignon... (můj favorit je momentálně Demoka M20 a, vůbec bych se nebál použitejch kusů - přinesl jsem si domů RR45 kterej toho evidentně zažil dost a funguje jak drak).
    A k tomu přidej tak 4-6k na nějakej menší typ domácího kávovaru od nějaký firmy, která kávovary dělá (Gaggia, Rancilio, La Pavoni, Nuova Simonelli, Vibiemme, La Cimbali, La Marzocco, Isomac, Acsao, Izzo, Bezera, Expobar, La Scala, Astoria...).

    Tyhle "kávovarky" vše v jednom od krupsu, delonghi, saeca, catlera... jsou akorát tak pro zlost.

    MILAZAJICEK: Tak si udělá dvojitý a kdyžtak ho doleje vodou :)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    IOM_NUKSO: a to po turkovi chceš přejít na espresso? Bude ti stačit 30ml kávy?
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    MILAZAJICEK: dik, narocna nejsem, tri stupne mi prijdou super v porovnani s turkem, ktereho piju ted :D Kapsle nechci, chci normalni zrna.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    IOM_NUKSO: sorry, oprava linku
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    IOM_NUKSO: Zkušenost stím nemám, ale žádnej zázrak od toho nečekej. Levná mašina, obyč mlýnek tři stupně hrubosti jsou na nic. Kapslový kafevar bude podávat podle mě stejný nebo lepší výsledek :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam