• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    TWARR
    TWARR --- ---
    LANC: na webu to maj jen jako zrnkovou, treba si to nechali namlit v prodejne ;)
    LANC
    LANC --- ---
    TWARR: Musí bejt i mletá, měli to doma naši :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LANC:
    TWARR: jsou to červená kolečka :) Jestli umí pražit jako kreslit, tak to nenačnu :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    LANC: zviratkova je zrno, exclusive je pisek;))
    LANC
    LANC --- ---
    MAR_TINA: Je tak to je vůbec ještě něco jiného, imho ještě o level níž než to se zviřátkama. Aspoň mě to přijde srovnatelný s jakýmkoliv jiným kafetem co se dá v běžném ochodě koupit. Inu, obal snese leccos :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    MAR_TINA: to nejsou brusinky ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LANC: je to cosi Exclusive a 100% arabica, ale zviřátko nevidím. Jsou tam brusinky.
    Mám to načnout a uvařit? Jen je to asi příliš jemně mleté na frenchpress a do stroje to ládovat nechci, krmím ho zrnkovou, mele si sám.
    LANC
    LANC --- ---
    MAR_TINA: Ta jejich jakože exclusive edition? S vobrázkama zviřátek? Za nekřesťanský prachy? To mě skoro fascinuje a to jsem prd znalec...
    TWARR
    TWARR --- ---
    levá.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Bacha na nej, je to velkej kamos s mistnim sefem. Nedivil bych se kdyby nyxova prava ruka.
    Don't feed the troll ;)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    LUKAS87: Nedělej ze sebe ještě většího pitomce. A až ti to dojde zase vymažeš všechny své příspěvky za rok dozadu jako v topaudiu kočičko?

    KURE: RO ti mohu zařídit u majitele klubu takřka obratem, stačí říct ;)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    Mimochodem docela to nakopává, jen účinek nastupuje trochu pomaleji...
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TEDDYBEDDY: Nejrychlejsi bude zrat primo zrna, rychlost s kvalitou pozitku konzumace kavy ma malo spolecneho.
    KURE
    KURE --- ---
    LUKAS87: SPYYDY: je to chudak pokousejici se o troling, dejte mu par dni RO. (tohle dela v kazdym klubu...)
    AXTHEB: spis spatnej :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    TEDDYBEDDY: A (minimálně) půlhodinu na nahřátí kávovaru prosímtě do celýho procesu započítáváš jak? Než vytočíš první presíčko na tom svym katšitu tak už budu mít hotový ve frenchpressu kafe pro 8 lidí... Nemluvě o efektivitě spočívající v tom, že ráno příjdu na pracoviště a vyleju 3-4 doubleshoty rovnou do jímky, než nastavím mlýnek (páč se potřebná hrubost mletí hrubě mění se změnama okolního tlaku a pravděpodobně i pozicí planet na obloze a lunárnim cyklem) a dostanu z něj zbytky, co v něm ležely přes noc + vyměním alespoň polovinu vody z bojleru (tj 4. litry filtrovaný vody pošlu opět do jímky) a nechám alespoň dvě minuty po nahřátí běžet naplno páru, abych pročistil trysky. Plus každej večer backflush s cafizou (3 g na skupinu a k tomu tak 0,2-0,5 l vody co každou proženu) a další litr na namočení pák přes noc do cafizy (3 g/l), plus se to ráno minimálně stejnym objemem vody musí zase propláchnout, aby tam ta sračka nezůstala.
    Zjevně nemáš absolutně tušení o čem píšeš.
    MIMA_A
    MIMA_A --- ---
    s optimalizaci procesu bezte nekam, treba do politiky
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    TEEAK: Další "logyk" :o)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    SPYYDY: Mluvím o nejrychlejší cestě získání maximálnho koncentrátu v nejkratším čase= optimalizace procesu. Nic jiného nehodnotím, ani historii přípravy, ani ikonky s kočičkama, ani jejich dědečky, ani nic, co by mohlo rozmělnit jednoduchou pravdivost původního výroku nebo potřebovalo další komentář ;)
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    TEDDYBEDDY: A proč srovnáváš espresso s jinýma způsobama přípravy kávy? Asi jako tvrdit, že výroba vína je neefektivní varianta přípravy grappy. Proč vůbec považovat espresso za to správné, čemu se ostatní snaží přiblížit? Ostatní způsoby přípravy kávy tady byly principielně dlouho před prvníma kávovarama a v tomhle smyslu bych spíš chápal vznik espressa jako rychlejší ( co se přípravy i konzumace týče) cesty ke konečnému produktu.
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    to neni vubec zadna sranda, kdyz ty prispevky mazete kucii...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam