SPYYDY: Tak nevim, používám invertovanou metodu už tři měsíce, přibližně dva až třikrát denně doma, někdy i víc, když mám šichtu v kavárně, a nepřijde mi, že by to cokoliv řešilo. Jakože chápu, že to řeší protékání při klasický metodě, o té už jsem v podstatě zapomněl, že vůbec existuje ještě. Ale protéká to při tlačení, prostě to neni filtrovaný a taky ve skleničce vždycky zbyde trocha mikroskopickejch kousků, který by ale přes filtr určitě neprošly a kterých se proto musím zbavit dodatečným přeléváním a špiněním nádobí zbytečně. Jestli tlačím moc rychle nevím, střídám to, podle konkrétního receptu, když je předepsáno tlačit 10 vteřin, tak se to holt snažim dodržet, když 15 tak taky žejo. Jinak ten recept v tom tebou postovanym videu je teda strašně vzdálenej tomu, jak to chutná nejvíc mně. Dělaj 16 gramů na 220ml a louhujou 2 minuty, jestli jsem to správně pochopil. Pro mě většina káv co piju nejlépe chutná při použití 18 gramů na 180-200ml, navíc prvních deset vteřin nechávám vzkypět a pak míchám na dvě otočky míchátkem a louhuju už jen dalších 30. Tedy dohromady 40 vteřin se všim všudy. Když slyším ten zvuk bublinek na konci, tak to nenechávám ležet jako na tom videu na skleničce/dekanteru, ale rovnou to direktuju do dřezu/moře. Tenhle recept na mě, nezlob se, působí přinejmenším dost neprofesionálně. Popisek "hot water" není zrovna úplně "telling", nebo je podle nich jedno, jestli použiju 99 stupňů nebo 50? Ze zkušenosti můžu říct, že rozdíl už několika stupňů dělá občas divy. A abych teda nebyl jako ti týpci z videa, prozradím, že k tomu receptu, co jsem uvedl, používám většinou 85.
Každopádně díky SPYYDY za snahu poradit.