• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    WRONSKI: a je to treba? navic mi prijde, ze v tom maji taky trochu bordel..
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Už bylo?
    Názvosloví kávy aneb Konec piccola v Čechách | Prima Fresh
    http://fresh.iprima.cz/jak-na-to/nazvoslovi-kavy-aneb-konec-piccola-v-cechach
    LUKY
    LUKY --- ---
    Dekuji vsem za rychle reakce a NYX za otevreni
    NYX
    NYX --- ---
    MOMENT: zeptal jsem se majitele a otevrel to
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    BERNA: vlastní knockox zaujal, podělíš se o návrh?
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    LUKY: majitel nebo admini (ZUZAK, AETHER) musi povolit v pravech. ale stejne je potom moznost jenom cist.
    twitter nejedu, ale tohle id je asi adam nebo zdenek? muzu jim poslat pozvanku nebo at napisou, ze se zajimaji o kavu neco neco a je to ne...
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    ZUZKAOU: Díky, jsem idiot. Neměl jsem termosku v ruce několik let a nedošlo mi, že může existovat vícerotypů uzavírání...
    LUKY
    LUKY --- ---
    Preposilam vzkaz z twitteru
    jaknakavu.eu ‏@stinstinu 3h
    Ma nekdo "napojeni" na nyx? Nevite proc diskuze KAFE - Jak na něj... je jen pro registrovane? Neni to skoda? Da se to otevrit pro vsechny?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    dle mých zkušenosti ano. měli jsme 2 verze.
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    BLACK_ONYX: Jakože ten disk to přefiltruje hůř, než klasickej papírovej filtr?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    SNORRY: podle mých zkušenosti je s diskem prasnejsi.
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    Btw: pro předplatitele i pro ty, co rádi jednou za čas ochutnají několik vzorků káv z různých světových pražíren jsem založil tento klub:
    [ Kávové předplatné (filtr) - od koho vám chodí kafe? reporty, názory, společné ochutnávky atd... kafe ]

    Sorry za spam
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    BLACK_ONYX: Právě jsem zkoušel dva klasický filtry místo jednoho a hned se ti sem jdu poklonit, jelikož v rámci viditelného spektra v dekantéru nemám NIC!
    BLACK_ONYX: No právě že přitlačí ten filtr uplně k víčku, čímž na straně "otevřou" ty díry ne?
    JOSKA_CZ: http://www.doubleshot.cz/aeropress-coava-disk.html stránky tvrdí, že je vyprodán :(. Jinak teda popisek "Navíc odpadají starosti s neustálým dokupováním papírových filtrů." mě docela pobavil. Za další mi to přijde v porovnání se samotnym aeropressem hodně drahý, čímž nechci v žádnym případě nařknout doubleshot z nějakýho vyvařování, podle současnýho kurzu a ceny toho síta maloobchodně (bez shippingu) na tom "vaří" 3,8 Kč :)
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    SNORRY: používám kovový filtr z doubleshotu a zdá se mi, že o trochu pomáhá.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    btw postranní otvory neva, tělo aeropressu pritlaci filtr k vicku.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    SNORRY: presne tak, postavit na nadobu. Jinak za prasnost muze slabsi filtr. S bavlnou je to cistsi. Zkus treba 2 filtry.
    BERNA
    BERNA --- ---
    SNORRY: moje zkusenosti s aeropressem jsou velice kladne. Moje nejoblibenejsi metoda. Kafe z toho mam cisty jako z filtru.
    pokud mi to tece do boku a steka po hrnku ven, je to dusledek toho, ze tlacim moc hodne. Soucasne se muzou vyskytnout v kave i jemne castecky, ty se objevi i tehdy, pokud sitko omylem nedotahnu uplne.
    pripravuju to podle doubleshotiho navodu: http://www.aeropress.cz/priprava.html


    SPYYDY: mel jsem taktez nutkani si poridit vlastni tamper, jelikoz nemam kamarady obrabece ani soustruh na kov, ptal jsem se v obrabecstvi a jen kovova cast by vysla na nejakych 400-500(material potravinarska ocel, prace, serizeni stroje, lesteni.) pri odberu 5ks
    drevenou cast bych si udelal sam na soustruhu.
    nicmene jsem to zavrhnul a nakonec poridil tamper za 400 z anglie.

    kazdopadne vykres muzes dat do placu, treba se nekdy nekomu bude hodit :)

    Ja se ted budu poustet do vyroby knockboxu.
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    TEREZZZKA: Díky za rady. Uplně jsem nepochopil jak mám použít ten trychtýřek, jakože ho dát na nějakou sklenicy/nádobu a tlačit to do/skrz něj? Utéci k chemexu se určitě dá, ale mě právě zajímá, jak by se dal tenhle problém aeropressu vyřešit. Mám totiž tušení, že o malinko větší filtr by to mohl v podstatě vyřešit, nebo alespoň z větší části minimalizovat.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    ahoj,
    včera jsem narazil ve veteši na takovej ten set na přípravu vietnamský (?) kávy. Fungl novej, ještě s nějakou nálepkou od výrobce, stál asi 70,- Kčs.
    něco jako
    http://heavytable.com/wp-content/uploads/2010/02/VN-coffee1.jpg
    Nějaký tipy a triky na toto? předpokládám, že to bude trošku na hrubší mletí, než jsem zvyklej na mokka, ale jinak s tim nemam vůbec žádný zkušenosti. tak když by Vás něco šikovnýho napadlo..
    díky
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    Na to strikani kafe okolo je jednoduchý řešení použít tu trychtyrovitou soucastku dodávanou v balení aeropressu i kdyz používáte na tlačeni nádobu primerene širokou. Co se týká "mikrocastic" ty tam prostě jsou a budou; jestli chceš sroprocentne "čistou" kávu, porid si chemex. S tím porlexem je to zajímavý, mám na nej zat samy pozitivní reakce, lepší než na Mini Mill.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Vývoj barvy a velikosti zrnek kávy při pražení. | Jak na kávu
    http://jaknakavu.eu/prispevky/o-kave/vyvoj-barvy-a-velikosti-zrnek-kavy-pri-prazeni/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam