• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    AOTEAROA: to jsou balírny praha holešovice (240 Kč/kg) tak drahý?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AOTEAROA: v Tescu mají tu tchibo "prémiovku" i nemletou. Nebylo by lepší to? (Netestovala jsem :D)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    já si říkala, že je načase seskočit z toho módního kupování předražených čerstvě pražených zrnek, když jsem v intenzivním low-budget období, a pořídila si v nouzi postupně pár mletých káv v supermarketu (Segafredo Origini Peru a Tchibo Privat Kaffe (snad tu se slonem nebo ptákem) a je to peklo! :D to Peru se ještě docela dá, když je to v utěsněné dóze a během pár dní se to vypije, ale to Tchibo je prostě hnus od začátku do konce. no ale řekla jsem si, že musím být v tom pití kafe objektivní a nekupovat jen to vyhlášené za nejlepší, tak to mám za to. (ale pořád ještě je to fajn, v jedné práci máme erární Nescafe to základní a to obvykle půlku fakt vyleju, páč to nedokážu dopít ani s trochou cukru a hodně mléka.)

    počítám že Oxalis bude to samé, akorát to bude ještě vyprchalé.
    TWARR
    TWARR --- ---
    kava od oxalisu ne, mel jsem cosi omylem. a mel jsem cosi i cilene, konkretne nase bio zrno z billy. prosim pekne. ano, je to porad lepsi nez jihlavanka, ale nedik nechci.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MOIAA: Ne.
    MOIAA
    MOIAA --- ---
    Co říkáte na kávu od Oxalisu? Dá se to nebo nee?
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    MAR_TINA: myslím, že primárně záleží co do toho sypeš, až potom metoda přípravy. Robusta bude mít vždycky víc kofeinu než arabica a bude se to lišit i podle konkrétní odrůdy.

    Jinak třeba zde: http://jaknakavu.eu/espresso/kofein-jeho-mnozstvi-v-napojich-a-pusobeni-na-cloveka/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Mám takový divný dotaz. Kolik kofeinu má přibližně která káva?
    Jde mi o espresso a french press. Dají se někde najít věrihodné údaje?
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    LUKAS87: díky moc, možnost koupit z druhé ruky mě vůbec nenapadla :) Zkusím
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    JOSKA_CZ: iberital challenge a ten ascaso i2 maj stejný vnitřnosti.
    poohlídni se po použitym ranciliu rocky. nebo to vydrž a každej den čekuj bazoš.cz a aukro - občas se tam objeví skvělá (cenově) nabídka na profi stroje z gastroprovozů, kde většinou stačí koupit nový kameny (kolem 800 Kč) nebo je nechat nabrousit (kolem 400 kč) a celou tu věc umejt, a máš rázem mlejnek z kategorie "na tom se už espresso udělat dá".

    navíc iberital i ascaso maj mikrometrický nastavování hrubosti, takže nějaký občasný přeštelování z espresso hrubosti na fp/filtr a zpátky v podstatě nepřipadá v úvahu (pokud si teda nechceš ukroutit ruku, páč to dá fakt zabrat - ten iberital jsem měl doma).
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    JAKOUBEK: informace nemám (už tam nějakej pátek nepracuju) ale taky bych to viděla že ne .. s tím jak se k nim někteří chovali bych tipovala, že funkčních jich už taky příliš nezůstalo :-/ (ale to je spíš jen můj povzdech)
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    PRDELMRDEL: Skoda :/
    PRDELMRDEL
    PRDELMRDEL --- ---
    JAKOUBEK: Ptali jsme se, bohuzel. Meli jsme zalusk na jednu z tech dvou ctyrhlavejch Linejek, co maj v anglicky ve vyloze, ale jejich barista nam rikal, ze ani nahodou. Snazil se o to i nekdo z nich a ani jejich zamestnanci nemaji sanci.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    TEEAK: Nedavaj ta stara LaMarzocco nahodou k odkupu? .)
    JOSKA_CZ
    JOSKA_CZ --- ---
    Poradíte s výběrem kafemlýnku? Z 90% pomelu na espresso, zbylých deset aeropress nebo frenchpress. Rozhoduji se mezi Iberital challenge, Ascaso I-steel I-2 a Baratza Maestro+.

    Osobně bych šel kvůli ceně nejraději do Iberitalu, ale rád dostanu nějaký druhý názor.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MEYBYBY: potvrzuju BLACK_ONYX: LaMarzocca jsou pozůstatky po CH. a velmi rychle jsou nahrazovány Marisami - což jsou "kávovary" dělané přímo pro provozy CC
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    SATAI: pardon. to jsem prehlid.
    SATAI
    SATAI --- ---
    JAKOUBEK: Alzu jsem tam psal ;) To je caste misto, kde se rano stavam clovekem.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    SATAI: Alza v Holešovicích od osmi? :) Pražírna na pavláku má myslím od půl deváté.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    SATAI: mám ruční Hario Mini Mill a když nechci hlučit, chodím se s ním schovat na záchod, tím jsem za dvěma dveřma od spáčů nebo sledovačů televize (tam stačívají jedny dveře, kuchyňskou linku máme v obýváku). a pak moka konvičku.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Cafe lounge ma driv myslim.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SATAI: tak v létě to řeší coldbrew - večer nameleš a namočíš, ráno vypiješ.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam