Párkrát jsem u někoho pila nesspresso a musím uznat, že mi to chutnalo a mělo to pěnu blízkou cremě. Lepší než 95% českých pohostinských míst, kde nabízí kávu. (Nejhorší jsou cukrárny, pamatujte si to.)
Nesspresso nemám, protože vím, co je uvnitř, vím, že to je drahý, vím, že se to blbě shání a nejsem líná točit klikou a vařit v konvičce. (A taky máme v domě dost slušný deLongi stroj s vlastním mlýnkem, když už líná jsem.)
Kdybych měla pořizovat něco do kanceláře, volím zrovna kapsle. Nabídnu zákazníkovi kávu, zmáčknu knoflík a než ho posadím a vytáhneme papíry, má hrníček na stole. A nebude na mě naprázdno civět, než něco namelu a napěním.
Ale asi to nesspresso, tchiba se bojím celkově, viz
MAR_TINA: . A to druhý, co mají i v maloměstských supermarketech chutná taky divně, ochutnávala jsem to v makru nebo kde.
Každopádně bych při nákupu chtěla ochutnávku alespoň tří druhů kapslí a ochutnávala espresso (to, čemu říkaj espresso) bez cukru a mlíka. A nekupovala nic, co do toho přimíchává mlíko samo, nedejbože z prášku. Mlíko se do kafe lije z konvičky.