• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    vyzvedával jste někdo v pražírně Doubleshotu osobně?
    Chtěla jsem se tam stavit zítra cestou (teda dnes, prostě ve středu), ale právě jsem se dočetla, že si člověk musí zavolat předem. Tak doufám, že kafe dostanu :)
    CHESUS
    CHESUS --- ---
    First all-in-one coffee machine that roasts, grinds and brews heads to Kickstarter
    http://www.engadget.com/2013/11/12/roast-grind-brew/
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    hledám nějaký trošku hezčí ruční šlehač mléka než ten co mám od Tescomy, líbily se mi třeba různé konvičky od Tchiba, ale to je holt kov, a já to chci někdy zcela výjimečně ohřívat i v mikrovlně... tak hledám, hledám, až jsem narazila na supr ruční šlehač mléka a skvostné doprovodné video :)))

    POMŮCKY PRO PEČENÍ A VAŘENÍ | ŠLEHAČ MLÉKA | Cukrářské potřeby, dortové formy, potahovací hmoty - hospodynkam.cz
    http://www.hospodynkam.cz/hospodynkam/eshop/12-1-POMUCKY-PRO-PECENI-A-VARENI/0/5/241-SLEHAC-MLEKA

    mno akorát ten je jen na studený - je z plastu :(
    nemáte tip na pěkný ruční šlehač, co nebude stát tisícovku? aby byl prostě aspoň maličko zajímavější než ten můj:


    koukám, že si asi domů na sporák pořídím tohle a ten skleněný si vezmu do práce, kde je jen mikrovlnka :)
    https://www.tchibo.cz/rucni-napenovac-mleka-p400042979.html
    máte ho někdo?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    otázka: kolik pomelete kávy (cca od oka) na Hario ručních mlýncích, než jsou jejich kameny v háji? mám nepříjemný pocit, že se mi po dvou letech začínají řádně tupit (doma toho asi vypijeme hodně :-)
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    KOLU: hlavne stale natlakovany. na to nikdy nezapomenu
    KOLU
    KOLU --- ---
    SNORRY: To je přetlaková miska. Její obsah tomu nesmí příliš klást odpor, protože odpor je kladen miskou (respektive ventilkem v ní/za ní). Je to určený pro použití s běžnou kávou ze supermarketu, již namletou (a na espresso samozřejmě příliš hrubě). jakmile bys víc temoval nebo tam nacpal jemněji mletou kávu, nic tím neprotlačíš. A navíc to nemá trojcestnej ventil, takže to pak vyvede neskutečnej bordel při sundavání páky (bo to bude stále natlakovaný)...
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    KOLU: Ok, předpokládám, že mlíko taky nenašleháš jinak, než jak je vidět v tom videu? - btw, nebylo by lepší dát míň kafe a trošku si utampnout než to tam cpát takhle potom?
    KOLU
    KOLU --- ---
    SNORRY: do těhle mašin nemůžeš temovat, to pak neteče vůbec - přetlakový misky...
    SNORRY
    SNORRY --- ---
    KOLU: :)) nejvíc mě baví, že se ani nesere s tim tampovánim, to dělal fakt velkej pankáč
    GEEK
    GEEK --- ---
    KOLU: vítěz v kategorii bubble tea
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    KOLU: chci svoji minutu nazpatky!
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    KOLU: Luxusní!
    TWARR
    TWARR --- ---
    uplne jsem po roce dostal chut na mliko ;D
    KOLU
    KOLU --- ---
    MUST SEE VIDEO, především ten latte art (příprava začíná 0:55) je neuvěřitelnej:
    Ароматная густая пенка с кофеваркой Vitek VT-1513 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=lCkGMaBAcC0
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    ARCHITECH: co jsem slysel, zalezi na puvodu: nektery regiony kvalitu urcuji podle velikosti semen, nektery podle nadmorsky vysky atp., ale zaroven jsem slysel, ze v praxi prima umera mezi velikosti zrnka a chuti nebo kvalitou neni potvrzena.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Měli jsme včera návštěvu, udělal jsem Ethiopii ve V60. donesla na stůl, nalil do šálků a první otázka byla "Vy do toho nic nelijete?" Já říkám že ne, ale jestli opravdu chce cukr a mléko, že donesu. Prý dobrý. Napil se a povídá. To je dobré. Kdybych zavřel oči a nevěděl co piju, tak řeknu, že je to čaj. Potěšilo mě to. Pak následovaly otázky k přípravě, kde se taková káva kupuje.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Mela by to byt velikost zrn, coz ale neznamena vetsi=lepsi. Stejne jako jinem systemu trideni kavy dle nadmorske vysky SHG HG atd.
    ARCHITECH
    ARCHITECH --- ---
    Pro me osobne Doubleshot Kenya > Panama natural (honey jsem nemel) > JUANITA, ale vsechny jsou fajn. Docela me prekvapilo, jak maly zrnka ma ta Ethiopie. Jeste kdyz jsem si pak na webu DS precet "Označení AA v názvu kávy značí nejvyšší třídu jakosti, respektive největší velikost zrn v systému třídění." [*] Mohl by treba nekdo osvetlit, jak to s tim je?

    * http://www.doubleshot.cz/kenya-kagumoini-aa.html
    JELENIPLOUTEF
    JELENIPLOUTEF --- ---
    JUANITA: a to má mít teď la boheme tu ethiopii novou,co prý už není taková a slyšel jsem,že tam mají být tóny černého čaje a citronu,což si nedokážu moc překvapit.Tudle sklizeň u La boheme Ethiopia yirgacheffe hodnotím na filtr jako top.Není potřeba sladit a acidita je tak akorát.
    TWARR
    TWARR --- ---
    BLACK_ONYX: mam lepsi pocit z te panamy, ale taky mam pocit, ze je v praci nejaka vykurvena voda a doma jsem to jeste nedelal ;))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam