KOLU: Myslim, že se dá docela dobře soudit dle fotek z webu.. Já beru občas např. espresso směs H-presso.. Hodnotim to jako nesrovnatelný s čímkoliv z např. Balíren, Mama (etc.) a o dost lepší než základní směsi od Coffee Source. Proti zmíněným mi přijde Prima pražená tak trochu kultivovaněji světleji a rovnoměrněji. Ale např. ta nejlevnější směs Standard je fakt nic moc a i od pohledu zrnka trochu jinak upražený, Presso je třeba pražený rovnoměrně, ale zase hodně tmavě.. Že bych narazil na nějaký polámaný a zdeformovaný zrnka si nevybavuju, ale obecně bych řekl, že jsou to pořád spíš takový "pitelný", nijak zvlášť sofistikovaný kávy, o moc víc, než různý závany oříšků a čokolád v tom člověk asi nenajde. Osobně to používám to hlavně na mléčný varianty kafe.
Doubleshot Tan dem je podle mě zase o level výš - zrnko jako zrnko, fakt snad ani jeden pokroucenej zmetek a ještě trochu světlejší pražení (pokud si dobře vybavuju).
Měl jsem i nějaký Primacafé jednodruhovky, ty byly, co se kvality zrn i pražení o dost lepší. Cenově to ale už je srovnatelný s DS, nebo i zahraničníma pražírnama a na ty to nemá..