KOLU: diky tomu, ze jsem nemel cas diskutovat, jen v ustranni premyslet, bych ted svy otazky odpocatku vstupu bud prepsal, nebo nejlip nepsal vubec.
FP jsem zamenil za Bialettiho konvicku, proto ta vrouci voda. (osobne si myslim, ze v ty konvicce ma voda na kave vic nez 100C, protoze tlakem prekonava mletinu, filtr i vodni sloupec. pro vyssi tlak je vyssi bod varu, fazovy diagram).
extrakce kofeinu pry probehne do 45s., proto jsem se divil u AP tem 20-30s. ono je to teda jinak.
na AP me nakonec zaujalo i to, ze je potreba vyvinout tlak k zfiltrovani. to muze mit urcitej vliv. to kafe je jen "jiny", ale sakra podobny FP.
asi nema smysl se nejak omlouvat za debilni vstup do diskuze, to se obcas proste stane. treba v modu drunk'n'stoned, coz v tu jednu rano bylo.
mmj. perkolat vznikne i z ty prekapavany kavy.. :)
a dik za pozvani, zrovna delam.