• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    NTR23: Malinová limonáda! To uz je na pováženou dlouho! Opakovat!
    NTR23
    NTR23 --- ---
    TEREZZZKA: Ty děti to asi mají v genech. Teď jsem si Terezko vzpomněl. Naše je ale asi vychovaná. Plazí se zásadně pod stolem nebo křeslem, aby nikomu nezavazela.



    HONCKA
    HONCKA --- ---
    GINTA: kdyby si chtel neco levnejsiho, tak jsem nasel tohle
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.638287626259778.1073741855.565152230239985&type=1
    Od nej jsem mel svoje la cimbali a zatim spokojenej
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    TEREZZZKA: Diky za ty vychovane deti ;) My se zas nekdy stavime.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    JAKOUBEK: ale ja nemluvím o vašich vychovanych dětech a o vás, přičetných rodicich. 80% maminek vítáme s nadšením a není s nimi problem, ale pak jsou tu ty, co nechaji svoje deti batolit v plné kavárně po zemi bez dozoru a kdyz jim je potřetí podas zpoza baru, tváři se jeste dotčeně, ze by na ne mohl nekdo šlápnout, opatřit vodou nebo polivkou si nepřipouští.
    GINTA
    GINTA --- ---
    Ahoj, chtel bych do mensiho stanku poridit espresso masinu. Jeden chlapik z HK, ma cerstve zrepasovany Grimac twenty, dvouskupinak, rv. 2010 za cca 30tis. Myslite, ze je to dobra koupe? dik za nazory.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    BLACK_ONYX: vam tam zase cuka oko z jinejch veci, ne? :-) 250z na vydeji cislo 10 :D
    GEEK
    GEEK --- ---
    BLACK_ONYX: nebo si poridte deti, a uvidite to z jiny perspektivy;)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    JAKOUBEK: tak v alze o nich ani nevíme. lidi, pořiďte si do kavárny xbox :-)
    KOLU
    KOLU --- ---
    Nestlé 2013 sustainability report: the kitchen sink — Coffee & Conservation
    http://www.coffeehabitat.com/2014/05/nestle-2013-sustainability-report/
    KOLU
    KOLU --- ---
    PALEONTOLOG: voda v bialetce skutečně neni vroucí. klidně mi přines tvojí konvičku, drátovej termočlánek doma mám i s měřákem. prostě není. a s fázovym diagramem se di bodnout rovnou :) žádný velký tlaky tam nepanujou a ani panovat nemaj - kafe na moku má bejt mnohem hruběji namletý. jinak se tím ta voda ani neprotlačí :) navíc to má bezpečnostní ventilek, žeano... a vaří se na spodku, ne v celym objemu najednou.
    navíc se tam má lejt voda už horká, aby se konvice tím zdlouhavým ohřevem zbytečně neohřejvala sama.

    AP je hrozně fajn, ale fakt bych ho spíš přirovnal k filtrům - pokud se správně připraví, tak je to zcela čistý kafe bez jakejchkoli sedimentů, na rozdíl od FP, kde ten sediment vždycky nějakej je. o tom tlaku k filtrování to ani tak moc neni, spíš o tom, že si přesně můžeš určit jak dlouho budeš kávu louhovat a pak poměrně rychle (20-30 sec) extrakci ukončíš - to je podstatnej parametr.

    a přečti se ty odkazy stran coffee brewing control chart, je to velmi poučný (i když já to třeba pochopil až po několikerym čtení s velkym odstupem času).
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    TEREZZZKA: Ja nosím Aničce kafe od vás do Divokých matek v kelímku ;) Bej rodič je tomhle ohledu fakt peklo... lidi tolerujte nás. Já si to kafe fakt někde dát musím. Aspoň že v Alze nás ještě trpěj :)
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    TEEAK: jediny co me sere, je ze clovek musi nakoupit nejaky vybaveni, ale nikde neni objektivni srovnani jednotlivejch vyrobku.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOLU: diky tomu, ze jsem nemel cas diskutovat, jen v ustranni premyslet, bych ted svy otazky odpocatku vstupu bud prepsal, nebo nejlip nepsal vubec.
    FP jsem zamenil za Bialettiho konvicku, proto ta vrouci voda. (osobne si myslim, ze v ty konvicce ma voda na kave vic nez 100C, protoze tlakem prekonava mletinu, filtr i vodni sloupec. pro vyssi tlak je vyssi bod varu, fazovy diagram).
    extrakce kofeinu pry probehne do 45s., proto jsem se divil u AP tem 20-30s. ono je to teda jinak.
    na AP me nakonec zaujalo i to, ze je potreba vyvinout tlak k zfiltrovani. to muze mit urcitej vliv. to kafe je jen "jiny", ale sakra podobny FP.


    asi nema smysl se nejak omlouvat za debilni vstup do diskuze, to se obcas proste stane. treba v modu drunk'n'stoned, coz v tu jednu rano bylo.

    mmj. perkolat vznikne i z ty prekapavany kavy.. :)

    a dik za pozvani, zrovna delam.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    takhle prosivam ja
    Instagram
    http://instagram.com/p/oA_nxmH43Q/
    GEEK
    GEEK --- ---
    BLACK_ONYX: diky, zkusim
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    GEEK: napis do coffee spource. Pavonky myslim maji a meli by vedet jaky je to zavit a co tam pasuje.
    GEEK
    GEEK --- ---
    netusite, jestli jde u kafemasiny la pavoni puccino vymenit tryska za nejakou lepsi, treba od jiny znacky? vim, ze kdysi nekdo zkousel vymenovat cely raminko od rancilia, ale to melo kratsi vrsek, takze tam neslo nandat. me by stacila ta tryska.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    MAR_TINA: hahahahahaha...nope. A těch nářků, jak to, ze nemáme dětský koutek??!?!? Cože a VY mi budete říkat, kam smím a nesmím zaparkovat svůj kočárek?!?!??? A nedají si rict a nedají...ano, za rohem jsou Divoké matky, ale kdyz jim tam kafe nechutna.

    No není to lehký.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MOMENT: já s prachem doma problém nemám (sítko používám) a se svýma extrakcema jsem spokojená .. Poseidona sere, že má z FP v hrnku prach .. jen jsem se pokusila dodat, že přesně takovýhle přehnaný nasrávací reakce dovádějí lidi, co se tomu tolik nevěnují, k názoru, že se na to radši taky můžou vykašlat a pít instant, protože tomu nechtějí věnovat tolik času (a taky k tomu, že baristi jsou arogantní idioti, co jenom poučujou) .. nevadí, už to neřeš prosím
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam