• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    SATAI
    SATAI --- ---
    JUANITA: Ja si pred casem poridil na kickstarteru http://www.bruer.co/ Je to o neco levnejsi a o neco lowendovejsi reseni ;)


    JUANITA: To vzniklo jak, prosim pekne?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    cold brew nitro -- vypada to jako guiness. (od stumptown coffee roasters.)


    Dropbox - 20140520_164940.jpg
    https://www.dropbox.com/s/0sphirncmh8t706/20140520_164940.jpg
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    coldbrew z bluebottlecoffee.com, je to dobry - pro me doted neznama vec.

    Dropbox - 20140517_131234.jpg
    https://www.dropbox.com/s/mqe1vh0o1fgx8p0/20140517_131234.jpg
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    NTR23: Malinová limonáda! To uz je na pováženou dlouho! Opakovat!
    NTR23
    NTR23 --- ---
    TEREZZZKA: Ty děti to asi mají v genech. Teď jsem si Terezko vzpomněl. Naše je ale asi vychovaná. Plazí se zásadně pod stolem nebo křeslem, aby nikomu nezavazela.



    HONCKA
    HONCKA --- ---
    GINTA: kdyby si chtel neco levnejsiho, tak jsem nasel tohle
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.638287626259778.1073741855.565152230239985&type=1
    Od nej jsem mel svoje la cimbali a zatim spokojenej
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    TEREZZZKA: Diky za ty vychovane deti ;) My se zas nekdy stavime.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    JAKOUBEK: ale ja nemluvím o vašich vychovanych dětech a o vás, přičetných rodicich. 80% maminek vítáme s nadšením a není s nimi problem, ale pak jsou tu ty, co nechaji svoje deti batolit v plné kavárně po zemi bez dozoru a kdyz jim je potřetí podas zpoza baru, tváři se jeste dotčeně, ze by na ne mohl nekdo šlápnout, opatřit vodou nebo polivkou si nepřipouští.
    GINTA
    GINTA --- ---
    Ahoj, chtel bych do mensiho stanku poridit espresso masinu. Jeden chlapik z HK, ma cerstve zrepasovany Grimac twenty, dvouskupinak, rv. 2010 za cca 30tis. Myslite, ze je to dobra koupe? dik za nazory.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    BLACK_ONYX: vam tam zase cuka oko z jinejch veci, ne? :-) 250z na vydeji cislo 10 :D
    GEEK
    GEEK --- ---
    BLACK_ONYX: nebo si poridte deti, a uvidite to z jiny perspektivy;)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    JAKOUBEK: tak v alze o nich ani nevíme. lidi, pořiďte si do kavárny xbox :-)
    KOLU
    KOLU --- ---
    Nestlé 2013 sustainability report: the kitchen sink — Coffee & Conservation
    http://www.coffeehabitat.com/2014/05/nestle-2013-sustainability-report/
    KOLU
    KOLU --- ---
    PALEONTOLOG: voda v bialetce skutečně neni vroucí. klidně mi přines tvojí konvičku, drátovej termočlánek doma mám i s měřákem. prostě není. a s fázovym diagramem se di bodnout rovnou :) žádný velký tlaky tam nepanujou a ani panovat nemaj - kafe na moku má bejt mnohem hruběji namletý. jinak se tím ta voda ani neprotlačí :) navíc to má bezpečnostní ventilek, žeano... a vaří se na spodku, ne v celym objemu najednou.
    navíc se tam má lejt voda už horká, aby se konvice tím zdlouhavým ohřevem zbytečně neohřejvala sama.

    AP je hrozně fajn, ale fakt bych ho spíš přirovnal k filtrům - pokud se správně připraví, tak je to zcela čistý kafe bez jakejchkoli sedimentů, na rozdíl od FP, kde ten sediment vždycky nějakej je. o tom tlaku k filtrování to ani tak moc neni, spíš o tom, že si přesně můžeš určit jak dlouho budeš kávu louhovat a pak poměrně rychle (20-30 sec) extrakci ukončíš - to je podstatnej parametr.

    a přečti se ty odkazy stran coffee brewing control chart, je to velmi poučný (i když já to třeba pochopil až po několikerym čtení s velkym odstupem času).
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    TEREZZZKA: Ja nosím Aničce kafe od vás do Divokých matek v kelímku ;) Bej rodič je tomhle ohledu fakt peklo... lidi tolerujte nás. Já si to kafe fakt někde dát musím. Aspoň že v Alze nás ještě trpěj :)
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    TEEAK: jediny co me sere, je ze clovek musi nakoupit nejaky vybaveni, ale nikde neni objektivni srovnani jednotlivejch vyrobku.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOLU: diky tomu, ze jsem nemel cas diskutovat, jen v ustranni premyslet, bych ted svy otazky odpocatku vstupu bud prepsal, nebo nejlip nepsal vubec.
    FP jsem zamenil za Bialettiho konvicku, proto ta vrouci voda. (osobne si myslim, ze v ty konvicce ma voda na kave vic nez 100C, protoze tlakem prekonava mletinu, filtr i vodni sloupec. pro vyssi tlak je vyssi bod varu, fazovy diagram).
    extrakce kofeinu pry probehne do 45s., proto jsem se divil u AP tem 20-30s. ono je to teda jinak.
    na AP me nakonec zaujalo i to, ze je potreba vyvinout tlak k zfiltrovani. to muze mit urcitej vliv. to kafe je jen "jiny", ale sakra podobny FP.


    asi nema smysl se nejak omlouvat za debilni vstup do diskuze, to se obcas proste stane. treba v modu drunk'n'stoned, coz v tu jednu rano bylo.

    mmj. perkolat vznikne i z ty prekapavany kavy.. :)

    a dik za pozvani, zrovna delam.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    takhle prosivam ja
    Instagram
    http://instagram.com/p/oA_nxmH43Q/
    GEEK
    GEEK --- ---
    BLACK_ONYX: diky, zkusim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam