úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
KAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
VISHERA
---
---
12:11:24 23.6.2014
2 odpovědi
Dělám teď poslední dobou kafe ve french pressu a někdy mi vyleze nechutně kyselý kafe. Jakože mám na mysli ze stejné kávy. Není to acidita je to jen kyselý, zatímco podruhé naprosto fantastický sladký. Čím to může být? Vysoká nebo nízká teplota vody? Nebo zkrátit či prodloužit extrakci?
BLACK_ONYX
---
---
21:58:46 21.6.2014
RODWY
: zkus napsat na info@doubleshot.cz
Z mokky by to mohlo být dobrý. S jistým piplanim jsem z toho dostal espresso-like kafe :-)
JAKOUBEK
---
---
19:48:55 21.6.2014
TABBY
: Delaji ho v alze nebo v salku, tak bych ho sel ochutnat nazivo. Ale to espresso je uzasne koncentrovane. S frenchpressem si to teda neumim moc predstavit ;/
TABBY
---
---
19:38:21 21.6.2014
JAKOUBEK
: Mokka konev nebo french press.
TABBY
---
---
19:37:40 21.6.2014
1 odpověď
JUANITA
: To zni zajimave, neco si k tomu prectu.
JUANITA
---
---
19:33:15 21.6.2014
1 odpověď
TABBY
: affogato? to bys mel na kopecek splouchnout to espresso bezprostredne, pro spravnou meltaz.
JAKOUBEK
---
---
19:27:15 21.6.2014
1 odpověď
TABBY
: A o jakou metodu pripravy jde?
RODWY
---
---
18:05:54 21.6.2014
1 odpověď
BLACK_ONYX
: mill mini(slim) .)
_IT_
---
---
17:50:25 21.6.2014
kdybyste někdo stál tady o radu letitýho kafaře.. tak na kafe nejlíp platí odměřená péče a hlavně, hlavně držet svojí závislost na uzdě:P
TABBY
---
---
17:22:14 21.6.2014
2 odpovědi
Jak delate kavu se zmzlinou? (Teda za predpokladu, ze takovou pokleslou zalezitost mistni gurmani vubec povazuji za myslitelnou :-) Zajima mne zejmena, s jakym predstihem lze kavu udelat, aby byla dobra.
BLACK_ONYX
---
---
16:36:16 21.6.2014
1 odpověď
RODWY
: hario co?
RODWY
---
---
15:30:07 21.6.2014
1 odpověď
tusite jestli nekde koupim spodni dil na hario?dix
SAMIEL
---
---
7:17:35 20.6.2014
+4
KOLU
: Nemuzes svoji nesikovnost svalovat na nebohy mlynek :)
KOLU
---
---
0:12:15 20.6.2014
1 odpověď
+2
TWARR
: prdlajs geek - jsou prostě věci, který nesnesou kompromisy. třeba káva pro budoucí manželku... kdybys viděl její pohled, když jsem šálek nepovedenýho kafe vylil do dřezu! :)
TWARR
---
---
23:59:36 19.6.2014
1 odpověď
KOLU
: jenze ty ses geek, chapej! :))
KOLU
---
---
23:41:34 19.6.2014
1 odpověď
+1
SAMIEL
: já na něm teď dva tejdny mlel a bylo mi z toho do pláče. na FP bych snad raději zrno roztloukal sekyrkou, než ho mlel tim verkem.... pardon :)
SAMIEL
---
---
21:41:55 19.6.2014
1 odpověď
+1
TABBY
: Ja mam porlex a jsem maximalne spokojen.
TABBY
---
---
21:41:09 19.6.2014
1 odpověď
SAMIEL
: Mam. Po babicce. Nastavenej shodou nahod na hrubost plus minus mokka. Nemam odvahu se v tom vrtat.
Moderni mlynek jsem zvazovala, nicmene reference zde v klubu jsou dosti demotivujici.
SAMIEL
---
---
21:38:21 19.6.2014
1 odpověď
+4
TABBY
: Tak to doporucuju poridit si domu aspon rucni mlynek :)
TABBY
---
---
21:34:02 19.6.2014
1 odpověď
SAMIEL
: Ten mam taky, ale kava mi z nej nechutna. Navic mivam malokdy kavu mletou v hrubosti pro french press - ne ze by byl problem ji koupit, spis ji nasledne dlouhodobe uchovat, aby byla co k cemu.
SAMIEL
---
---
20:41:27 19.6.2014
1 odpověď
TABBY
: A neresi tohle spis french press?
JUANITA
---
---
14:40:57 19.6.2014
TABBY
: rozhodne 2 mensi
NTR23
---
---
13:52:05 19.6.2014
TABBY
: takovou konvičku jakou máš, tolik káv musíš udělat. Přijde-li 11 hostů, musíš udělat dvacet káv.
TABBY
---
---
13:18:21 19.6.2014
3 odpovědi
Zvazuju porizeni velkokapacitni mokka konvicky (10 salku), aby byla rychle slusna kava, kdyz prijde navsteva. Vaham, co je z hlediska provozu praktictejsi - mit dve mensi konvicky (kazda na 4 salky), nebo malou (4) a velkou (10)? Mate zkusenost?
COUDAK
---
---
10:33:53 19.6.2014
není nad to si po ránu umlet a vychutnat kávu :-D
ZUZKAOU
---
---
13:25:22 18.6.2014
chachacha superzdravá zelená káva!
Toxigenic fungi associated with processed (green) coffee beans (Coffea arabica L.)
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0168160502005391
JAKOUBEK
---
---
0:03:18 18.6.2014
https://www.facebook.com/events/1434913330113425/
Druhý cupping v pauze na sebe nenechal dlouho čekat... tentokrát je společným jmenovatelem keňská káva.
MAR_TINA
---
---
23:42:05 14.6.2014
+1
AOTEAROA
: mlýnek je věc, která by měla sloužit léta, ba desetiletí. Mlýnky se dědí. Představa, že každý rok platím další tisícovku, mě vážně netěší. Spíš bych ho dál užívala a sejde-li ještě, šla ho včas reklamovat.
MAR_TINA
---
---
23:35:29 14.6.2014
+2
ZUZKAOU
: španělština se mi lépe vyslovuje.
Proč už nebydlím v Kostarice? V těch horách by mohlo být příjemně a ne moc lidnatě.
A mám dva semestry předmětu zemědělství v tropech a subtropech!
ZUZKAOU
---
---
23:31:07 14.6.2014
1 odpověď
+1
MAR_TINA
: angličtinu mají jako druhý úřední jazyk. A maj tam ty krvesajné netopýry!
Dangerous Creatures
http://www.costaricatraveler.com/english/article.php?id=96
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam