jo, musis mlit jemneji. a pouzit nepretlakovy misky. a cim ten tlak meris? termoblok, principielne vzato, neni problem. nejvic stejne zalezi na mlejnku. blbej mlejnek = blby kafe. kavovar je jenom krabicka, ze ktery tece tepla voda; porad me fascinuje, jak se jeho vliv na chut kavy precenuje...
P.S.: s pulkou "vykonu" (sorry, ale tlak neni vykon, to jsou lautr odlisny fyzikalni veliciny) jsi skoro tam, kde je to idealni (cca 9 bar), nicmene nutno poznamenat, ze pokud tam mas vibracni cerpadlo, tak to tech 15 bar dosahne jen v okamziku nuloveho prutoku, coz zrovna neni stav, kterej by generoval espresso, ehm.) nehlede na to, ze vibracni cerpadla vetsinou davaj 9 bar pri ponekud vyssim prutoku, nez je 100 ml/min, cili pro dosazeni konstantniho extrakcniho tlaku, jako maj velky stroje, je potreba do vetsiny domacich kavovaru domontovat funkcni OPV.
a vubec by me zajimalo kdo ty reklamni bludy o "profi" tlacich 15 bar do inzeratu na domaci masiny vymejsli, respektive kterej debil s tim prisel jako prvni...