• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    SATAI
    SATAI --- ---
    MR_DAN: Nepamatuji se, ze bych je tam videl. Vetsinou Bonanza. (Ale obcas i neco jineho, takze se tam klidne mohli mihnut i ti)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MR_DAN: vubec netusim, nikdy jsem tam nebyl..
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    POHODAVOLE: nemivaj slony v paralelni polis?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOLU: toho bych se nebal, kdyz jsem videl, jak se hezky chovas k zakaznikum :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOLU: stačilo napsat, že to je MI6 ;)
    KOLU
    KOLU --- ---
    SATAI: nevim, jestli to neni tajný. nechtěl bych poškodit dobré jméno mého zaměstnavatele mojí přítomností na baru :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    KOLU: Mimochodem: kde ted pusobis?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOLU: uz se tam chystam, vcera jsem s nim mluvil :)

    Jeste jsem napsal do Five Elephants, aby mi poradili, kde nakoupim v Praze, ale bohuzel odpovedeli s adresou v Polsku, tak snad jeste poslou neco bliz..

    Nj jsem amater, takze poznavam tvrdou realitu, ale uz vim, na co si dam priste pozor :)
    KOLU
    KOLU --- ---
    POHODAVOLE: no a to je ta druhá strana trhu - lidi, co si myslej, že kyselost v kávě je špatně, případně jim vadí, protože si zvykli 40 let pít standard směs.

    nezbejvá ti, než se držet ověřenejch a dobrejch pražíren.
    beztak si myslim, že to, co má v nabídce obchod, kterej odkazuješ, bude obyčejná komoditní káva. vždyť neznají ani zpracovatelské závody, odkud jejich káva pochází. jen blbý Yirgacheffe je cca 600 tisíc km2 kávovejch plantáží; Tanzánie má nějakejch 970 tisíc km2... ale neboj se, časem poznáš, podle čeho vyřadit ze selekce prodejce komoditní kávy. obzvláště, pokud ti obyčejný kafe nechutná.

    PS v Kafematu maj posledních pár balíčků sweetshopu.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    EXAGE: abych rekl pravdu, tak me to akorat nasralo. Ptal jsem se ho na ovocnou chut a on mi doporucil tyhle dva druhy. Kdybych vedel, ze je to pripeceny, tak do toho nejdu, ale je to zas dalsi zkusenost. Hlavne vubec nerozumim tomu, proc si nekdo chce koupit Africky kafe, kdyz nema rad kyselou chut, ale asi nema smysl se tim zabyvat. Dnes si jedu koupit neprazenou, tak jsem zvedavej, jak se nam to doma povede :)
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    POHODAVOLE: Když budu chtít pít uhlí nemusím za něj platit tolik....
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOLU: tak mi to nedalo a panovi jsem zavolal a zeptal se ho. Rekl mi, ze kavu prazi tmaveji, protoze si to pry zada trh. Jsou lidi, kteri chteji pit Africke kavy, ale nemaji radi kyselou chut, tak to uprazi vic. Ja jsem pry priblizne 1/10, takze svetle prazi jen na objednavku..
    KOLU
    KOLU --- ---
    POHODAVOLE: ano, můžeš mít skvělou kávu třeba z Etiopie Yirgacheffe a hned vedle toho velmi podobnej pytel ze stejný oblasti o několik tříd nižší kvality a výrazně nižší ceny.
    a tradiční kategorizace typu AA, AAA, AB, SHB, SHG jsou v tomhle ohledu k ničemu, protože mezi kvalitou a velikostí zrna neni zas tak lineární závislost, jak se traduje.

    aktuální SS jsem neměl. Doubleshot praží poměrně světle, stejně tak káva od Kafe Karlín a Rebelbeanu je světleji pražená, ale konkrétní doporučení ti asi dát nemohu.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    SPYYDY: nejsem plotnak, ale v minulosti mi poslouzil docela dobre svym filtrem Kafec, tak treba by tam ty zrnka mohly za neco stat ... a hned naproti meli la boheme tusim
    CLICK_JOE
    CLICK_JOE --- ---
    SPYYDY: urcite tady, zatim vzdy velka spokojenost - www.skog.cz
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KOLU: takze je mozny koupit jeden druh za ruzny ceny v ruzny kvalite? Ma na to i vliv, kdyz nakoupis primo od farmaru misto prekupniku?

    Btw mel si ted nekdy aktualni Sweetshop popr. mas prosim nejaky tip na ovocnou kavu? Zatim jsem byl nejvic spokojeny s Vasi Kongo Sedii, Sweetshopem a Kenya AA – KAMWANGI od Five Elephants. Zajimalo by me, jestli se neco takovyho prazi i u nas..
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    SPYYDY: V Industre urcite taky neco koupis, pokud to nemas moc z ruky
    KOLU
    KOLU --- ---
    POHODAVOLE: "jaky ma duvod takove prazeni"
    neznalost, neschopnost, historicky ovšem především zastření/přehlušení chuťových defektů/nízké kvality zeleného zrna chutí pražení samotného.
    DOGGY
    DOGGY --- ---
    SPYYDY: v Bilym kralikovi prodavaji doubleshot a la bohemu myslim, ve scale mozna prodaji, v cukru, pokud zrovna neco maji (posledne jsem tam kupoval vyborny kafe od casino mocca). ja chodim nejcasteji do mitte, odsypou ti ceho chces, pokud maji, korunu za gram za to chteji
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Zkousel nekdo http://www.primocoffee.cz/ ?

    Ja si objednal Tanzania AAA a Ethiopia Yiargacheffe a prislo mi to hrozne tmavy a nedobry. Pravda, ze me prekvapilo, ze kavu na farmarskym trhu prodaval z automatu, ale tohle jsem necekal. Za 700,- / kg by to mela byt dle me dobra kava. Muze mi prosim nekdo vysvetlit, jaky ma duvod takove prazeni?

    Diky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam