• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    EXAGE: joo zlatej orálek!
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    TOMBRIDER: Fuj, kavárna ZLATÝ KORÁLEK jsem četl jako Zaorálek.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    SATAI: to je taky fajn, když si to nekupuješ pro sebe .. naše kurzy jsou taky moc fajn, jen to chce fakt vědět, co člověk chce :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    TEEAK GREGI:
    Kazdopadne vyhoda Doubleshotu je v tom, ze se da koupit "poukaz na domaci kurz" a obdarovany si pak vybere, ktery chce.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    SATAI: bacha u KK pokud chce domácí přípravu espressa, tak to doporučuju spíš DS .. v KK děláme jen barista-profesionál drill (pro lidi z oboru, co se chtějí zlepšit v práci za kávovarem) .. domácí příprava u nás jsou alternativky .. říkám jen preventivně, aby z toho nebyl někdo zklamanej :)
    SATAI
    SATAI --- ---
    GREGI: Doubleshot nebo Kavovy klub
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    EXAGE: osobne kavu nepiju ale rozne rad zobu tyhle slupicky zevnitr:) jou moc dobryy
    GREGI
    GREGI --- ---
    Plz nejakej tip na kurz domaci pripravy kavy? Chceme to dat tatovi k narozkam:) dik
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    EXAGE: za mě je to o světlosti pražení a taky o způsobu zpracování (naturálky mají pergamenu více, než třeba promyté) .. chuť to lehce ovlivní (zkus si někdy ty šlupky vybrat a zalít si je samostatně - je to taková toustová, jemně nahořklá chuť) .. čím míň se ti jich dostane do extrakce tím líp, ale zas taková trága to není, aby člověk loupal ručně každé jedno zrnko, nebo si kvůli tomu kupoval dark roast .. osobně mi to v kafi nevadí, ale když melu třeba víc (na batch brew, na cold drip) tak co můžu, vytáhnu - je ta extrakce pak taková vyrovnanější
    JEHLA
    JEHLA --- ---
    Zdravím ve spolek. Chci si k Aeropressu koupit kovové sítko. Je to dobrý nápad? Případně kam pro něj?
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    EXAGE: nejsem barista, ale není to o kvalitě kávy, ale o způsobu pražení, tj. zelená kává je pokryta touto slupkou z velké části a postupem pražení se odděluje, tím že tadle káva je hodně světle upražena, se nestihly všechny oddělit, kdyby jsi to pražil trochu déle tak se oddělí také. Na chuť by to mělo mít neutrální vliv. "Stará škola" mluví o tom, že to není dopražené a přirovnávají to třeba k špatně oloupanému pomeranči, který by jsi se slupkou nejedl...
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Chci se zeptat místních mistrů baristů, proč je některá výběrová káva znečištěná od pergamenových obalů, případně jak to ne/ovlivní chuť? Viz například obrázek níže.
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    KOLU: kamos s nim minulej rok soutezil...nastavil tejden pred soutezi a uz na nej nesahl :D
    skoda s tou vahou...na shoty mam...
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    TEEAK: dit rikam 3-4g, rozebiram ho doma kazdej tejden po tom, co vymelu zhruba 250g, co tam sypu, presne ti to nereknu, nemam vahu na 0,1g
    KOLU
    KOLU --- ---
    BOODIA: leda s nějakym prkýnkem. ideální spíš na vážení shotu (platforma má 9,5 x 6,8 cm).
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    KOLU: je to dost velky na portafiltr?jestli jo,beru hned
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    HONCKA: asi perly sviním, ale mám víru .. zkus si ten svůj mlýnek někdy rozebrat a pořádně vyčistit .. když to uděláš, pochopíš o čem mluvím (tohle rozebrání se totiž ve slušných kavárnách dělá každý den) .. končím
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam