• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    KOLU
    KOLU --- ---
    TEDDYBEDDY: E61 je stran teplotní stability dávno překonaná. ale chápu tu spojitost s hi-fi: je to velký a těžký, takže to musí bejt dobrý...
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    KOLU: Njn. Imo ta E61 mosaz ale ustavuje správnou termodynamiku extrakce. Jak je to ošetřený u mašin bez? Maj elektricky vyhřívaný trubky/ hlavy?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MASOUNA: asi ti doporučím jít se ptát tam, kde nedealují mašiny a mlýnky, ale soustředí se na přípravu kávy podle nejlepšího vědomí a svědomí a hlavně se soustředí na kvalitu .. to bych udělala já (neříkám, že to je univerzálně vhodnej přístup) .. btw: pro lidi, co se o to zajímají, nemají vlastní zkušenost z praxe a nemají známé, kterých se ptát .. atd. - existují třeba kurzy přímo se zaměřující na zařízení (nového) kavárenského provozu ..
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BLACK_ONYX: dyť já je nehaním .. jsou to slušný stroje .. jen říkám, že mám s nimi tenhle "problém" .. u Mythose bych taky našla mouchy .. jsem prostě nafrněná rozmazlená primadóna ;)
    KOLU
    KOLU --- ---
    děte s E61 doprdele. zasraný mechanický pádla, co když pořádně vyčistíš, tak vržou, a když jsou promaštěný olejem, tak jsou zároveň i zasraný vod starýho kafe (a je to cejtit)...
    plus absence volumetriky a HX znamená, že platíš člověka za to, že stojí u mašina a KOUKÁ NA TO JAK TO TEČE... it's 2016, not 1961. nemluvě o uživatelskýký přívětivosti sundavání sprchy páčením lžicí.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MASOUNA: mas celkem velkej rozpocet, za to si muzes poridit i nejakou lehce jetou legendu napr tohle mas +- za cenu ty Appie
    Profesionální kávovar Faema E61 LEGEND EPU 2gr - v provozu jen 8 měsíců!! | Guru-Caffè ...never ending story
    http://www.guru-caffe.cz/...ionalni-kavovar-faema-e61-legend-epu-2gr-v-provozu-jen-8-mesicu-223.html
    MASOUNA
    MASOUNA --- ---
    TEEAK: uz jsem to ve dvou kavarnach/prazirnach i konzultoval, nemuzu se vsak zbavit pocitu, ze mi chteji doporucit hlavne to co dealeruji :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    TEEAK: My s nimi odjezdili tolik trhů a cateringů, že na ně nedám dopustit. Za ty peníze neznám moc lepších. A už udělali i bezkrokové nastavení (zatím asi jen na SP450).
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MASOUNA: jinak abych ti odpověděla, myslím že fakt má smysl se jít s někým poradit (naživo, s někým, kdo tomu rozumí - ideálně už pár kaváren zařizoval a tuší co by asi tak bylo vhodný) .. okoukne prostor, okoukne vodu, okoukne všechno ostatní, vyslechne tvoje představy a společně dáte dohromady takovej setup, kterej ti poslouží ..
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BOODIA: skoro .. :D .. mě osobně u Anfima štvalo krokový nastavení jeden stupínek byl moc, druhej málo a s dozem osobně nerada hejbám, takže věčnej boj .. když je v kavárně plus/mínus stabilní prostředí (což v Emě asi bude), tak to jde, ale jak to člověk tahá ven (typicky trhy - zlatý Mazzery se šnekovým velejemným závitem), nebo má pidi-místnůstku s věčnym průvanem (jak u nás) tak to je na palici .. :) .. neříkám, že je to na houby mlýnek (naopak je moc fajn) ale asi už jsem moc rozmazlená Mythosem
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    SPYYDY: dík... jsem nevěděl že mají ty hliníkovo nerezové... jdu ji objednat :)
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    KOLU: v eme jsme meli Anfim jeste klapaci...nastavis a tejden na to nemusis sahnout :D skoro... :D
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    KUKIDE: Normální Bialettka.)) Ale určitě seženeš něco levnějšího. http://www.bialetti.cz/
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    Ahoj máte doporučení na nějakou moka konvičku na indukci?
    KOLU
    KOLU --- ---
    MASOUNA: soft infusion system? wtf... tak když budeš mít problém s moc rychlym nárůstem tlaku, tak by do toho marzocca měl jít vrazit ještě menší gicleur na grupy což povede k pozvolnějšímu nárůstu tlaku (a trochu to přiškrtí volnej průtok vody). jestli je ten SIS nějaká obdoba preinfuze s cvakánim trojcestňáku (to umí marzocco taky) tak je to akorát píčovina k ničemu.
    jestli je stroj novej je úplně jedno, imho, všechno jde opravit a připlácet si jenom za to, že na tý mašině ještě nikdo nejel... je asi jako chtít za řenu jenom pannu, sorry :)

    ad mlejnec - ASC má velký plochý kameny a dle mojí zkušenosti skvěle funguje se světlejším pražením, rozhodně dokáže z kafe vytáhnout dost cukrů a dá se s ním extrahovat poměrně dost, aniž by to chutnalo hořce. je jednoduše skvělej a reference můžeš získat třeba v Alza Café, YE'S kafe|studio (tvůj případ - světleji pražená káva a konzervativnější chuťovej profil výstupu), Café Neustadt, Kavárně Nový Svět...
    proti tomu třeba konický mazzery (kony, robur) bych doporučil spíš na středně/tmavěji pražený kafe a tužší ristretta (teď dělám v kavárně kde tlačíme středně tmavej roast na Roburu-E, 18 g in a 32 g out za 30 sec na Linea PB při 93 °C).
    MASOUNA
    MASOUNA --- ---
    TEEAK:
    myslite, ze ma tedy realny prinos investovat do starsiho La Marzocco (Linea 2AV 2gr (2007))? precetl jsem toho nemalo a prebral jsem si to tak, ze tohle La Marzocco mi “neda nic zadarmo” naproti Simonelli Appia II 2Gr Compact mi nenabidne obezlicky v podobne SIS (Soft Infusion System) + zaruku noveho stroje, nadruhou stranu bych od L.M. mohl ocekavat stabilni teplotu/tlak, “nesmrtelnost” a dobry pocit z kusu legendarniho zeleza v podniku :)

    jeste k mlynku.. z diskusnich for a srovnani se zda byt (hlavne dik bezva casovaci, slusne velikosti kamenu a cene) Anfin Super Caimano on Demand Displey dobrou volbou.. hlavnou mi vsak jeste vrta poznamka od KOLU: “záleží na tom, jak chcete aby chutnalo kafe, co děláte” tohle voditko jsem nikte prilis nedetekoval a kdyz, tak pomerne vagni. aneb. explicitniho zaveru “ten je dobry na ne casto menici se kavu/svetle prazena zrna/espresso/mlecne napoje” apod.. jsem se nedocetl :) u nas je to tak 50/50 espresso/mlecne.. zrno (100% arabica) svetleji prazene, na tomhle novem mlynku by se kava nemela casto menit, chutove spise konzervativni, ne aciditni a ovocita..
    DRAVON
    DRAVON --- ---
    Ahoj - prosím o radu zkušené...
    Vlastním už necelý rok Gaggia Baby Twin. Naučili jsme se spolu už za tu dobu tvořit celkem dobré věci. I já, z kraje odpůrce kapučína jsem mu přišel na chut a denně si se ženou dáváme.. Díky dvěma samostatným bojlerum je to opravdu rychlost a radost dělat. Je tady ale ta neštastná věc a to je dotykový panel tohoto modelu, který občas sám o sebe spouští apd. Důvod k reklamaci a to bohužel už po třetí!! Tzn možnost vrácení peněz, protože tohle asi nemá řešení zkoušet dál dávat šanci.

    Vše ostatní super - nad míru spokojen... a ted má otázka... Zda má někdo přehled a poradil by mi alternativu za tento jinak perfektní stroj! Jde mi v první řadě o dva bojlery pro rychlou páru a minimálně srovnatelné výsledky kvality následného produktu. A samozřejmě už žádný dotykový panel - ale obyčejné ovládání.

    Děkuji Vám, za jakékoli návrhy
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    KOLU: amen brother!
    KOLU
    KOLU --- ---
    MASOUNA: u některejch jde nastavit % bypassu na hlavici, jiný (3M myslim) to maj napevno (na něco kolem 30 %). všechny tyhle slabě kyselý aniontový iontoměniče uberou jen část GH ale zato téměř zcela veškerou KH. voda bez bufferu /alkalinita, KH/ je kyselá a dlouhodobě může vést až k zničení topnýho tělesa (to jsem viděl na vlastní oči u půl roku odstavený Faemy co byla předtím krmená z Brity s bypassem na 0 %) a dalších měděnejch nebo nerezovejch součástí kávovaru. plus to pak chutná hnusně (trpce).
    http://users.rcn.com/erics/Water%20Quality/Water%20FAQ.pdf
    MASOUNA
    MASOUNA --- ---
    KOLU: jeste bych se chtel zeptat na vyznam 30% bypassu u Brita/BWT filtru
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam