• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?





    *





    odkazy






    - jak na kávu

    - cuketka

    - home - barista




    *


    Kafe roku není:

    *

    JACOBS
    *





    rozbalit záhlaví
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    TEEAK: je pravda, ze zalezi na konkretnim "prutoku" zakazniku. kdyz nemas vylozene frontu celej den, tak to staci vycistit od oleju az vecer (a po navalu; po navalu se v prvni klidovy fazi stejne vsechno cisti tak jako tak).
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MOMENT: asi je to každýho věc, ale osobně se mi tahle metoda nezdá dlouhodobě ani technicky udržitelná .. imho olej vodou vypláchneš párkrát (a pak už se to tam stejně hromadí) a pak mi taky přijde, že to musí hrozně zpomalovat .. ale nikdy jsem to nezkoušela - třeba bych byla překvapená
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    TEEAK: nebo staci po kazdym sotu vrazit PF do GH, nezamknout uplne a proplachnout. nevytvori se podtlak pri vypnuti vody a vsechno hezky protece ven.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MESKALITO: za mě hlavně čistota/nečistota hlavy a portafilteru (zejména spodní strana sítka a vnitřek páky pod sítkem) - elimiování je málokdy stoprocentní, ale dá se významně zredukovat tím, že si nastavíš timer na 1 hodinu a když začne pískat, tak bez ohledu na provoz rozebereš portafiltery a něčím funkčním (třeba cafelatkou) přejedeš vnitřek pák, spodek sítek a na sprchách uděláš backflush .. (co se týče domácích kávovarů - tam bych toto praktikovala po každé jedné připravené kávě)
    KOLU
    KOLU --- ---
    mletí, nijak. teda jo, mohl bys dospod misky vrazit filtr z aeropressu, ale má to svoje negativa...
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    co všechno je příčinou "zbytků" kávy v espresso šálku a jak je eliminovat?
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    TEEAK: za me jo
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BOODIA: to právě nevíš - dneska každej druhej má doma "nějakej super stroj" a každej druhej z těhle lidí se cejtí být geekem a zjistil si, že přetlakový sítka jsou blbina .. čili za mě to tak jednoznačný není .. nastavenej tlak taky umí slušně zahejbat s celým procesem .. a už to sviští
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    TEEAK: jelikoz budou skoro vsude pretlakovy sitka, tak bych to mlel nekde mezi espressem a mokkou,bliz k espressu... nicmene to je stejne naprd...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    RYBKA: no zrovna do "domácího espressovače" o kterém kupující nic neví se vybírá v kavárně hrubost mletí fakt úplně nejvíc blbě :(
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Doma naaranžovaný balíček kávy a čaje z Mammacoffee s velkou mašlí měl úspěch. Děkuju za podněty :-)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Poté co jsem, alespoň z části, pronikl do tajů kávy, ji již nikomu jako dárek nekupuju. Existuje plno jiných, pěkných dárků, které ve finále udělají větší radost ;).
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MAR_TINA: V práci si ho vaří v "domácím" espresovači.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    RYBKA: jenže kupovat kafe za 1000 kč / kilo, když nevíš, jak si ho uvaří, tj. jak ho mají namlít, nemá moc smysl. V Emě jsem je viděla mlít kávu s sebou, ale tak do 100g, mají pořád forf. http://www.emaespressobar.cz/
    Zkus zjistit, jaké pije a jestli má mlýn. Aby si nedělala nespresso kapsle. Je to dneska složitý úplně se vším.

    (Občas mi nějaký zákazník kafe donese a je to milé, že jde s dárkem. Ale podle druhu to končí v hrnku zedníkům, když zrovna nějaké máme, nebo na záhonku proti slimákům.)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MAR_TINA: Namlít ji chci proto, že netuším, jestli má naše účetní mlýnek. Ale ušetřila mi tolik peněz, že bych se jí ráda nějak odvděčila. Oxalis nevystihuje míru mé vděčnosti ;-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    RYBKA: jestli jsem to dobře pochopila, nesejde příliš na kvalitě kávy, jelikož ji chceš namlít. Tak prostě zajdi do oxalisu, tam dárkově balí a můžeš přikoupit i plechovku / hrneček / cukrátko...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TEEAK: Ok. Zvolím tu krajní možnost a zabalím si to sama... :-)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    RYBKA: jediný místo, kde tohle asi půjde je libovolné obchodní centrum - tam obchod Oxalis a pak rovnou na balící službu v daném obchoďáku .. nějak si nedovedu představit výběrovou kavárnu, kde by měli na takový (s prominutím) "ptákoviny" čas ;)
    SATAI
    SATAI --- ---
    1. Jan Škeřík.
    2. Ondřej Hurtík
    3. Zdenek Hybl
    4. Jakub Hartl

    espresso Jakub Nikel
    s mlékem. Zdenek Hybl
    signature drink Jan Škeřík
    SATAI
    SATAI --- ---
    a stream:

    Barista roku 2017 - finále neděle
    https://www.youtube.com/watch?v=EbePsKzE7uQ
    SATAI
    SATAI --- ---
    Barista roku 2017 - finále sobota
    https://www.youtube.com/watch?v=iZyb_KDPg1I
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam