Nemam žádný iluze o tom, jak z toho bude chutnat kafe, ale za ty prachy jsem to tam nemohl nechat (180Kč).
Vrchol elegance z podniku dynamo, zdelano v CCCP, gejzirovaja kofevarka.
Je to na 300ml. Nebyl k tomu kabel, ten se jim prej úpně rozpadnul v ruce, takže první otazník byl, jestli bude fungovat topný těleso. Připojuje se k tomu zezadu tak dost ledabyle kabel jako byl u starý remosky. Ten jsem našel. Když jsem to včera zkusmo zapojil, tak jsem měl na hlavě čelovku, pač jsem předpokládal výpadek pojistek. Kupodivu to začalo hřát. Chvíli jsem to nechal a pak vypnul, protože druhej problém je těsnění - tvrdý jak potravinový příděly ruskejch vojáků. Jedno je dole, jedno nahoře. Bál jsem se, aby mě to neopařilo. Pak ještě chybí páčka, která přes bajonet drží spodní hliníkovej díl, kterym se upíná portafiltr, kterej je normální hliníkovej, jak v mokka. To bude nejmenší problém vyřešit.
Nahoře se to odšroubuje a nalije se tam voda. Ve středu toho plastovýho upínání je ventilek, normálně s pružinkou a kuličkou. Topný těleso (ve středu nádoby) jí začne ohřejvat a podle všeho to přemisťuje až horký páry, který následně kondenzujou směrem dolu. No vypadá to fakt perverzně
tady je nějaký video, včetně chroptění kávy na konci. Předpokládám, že když se do toho aspoň nalije vroucí voda, tak se to trochu zefektivní. Docela trvalo, než to začalo hřát. Bylo to celkem napínavý.. Ale je to pořádnej kus hliníku, tak mě překvapilo, že to bylo dost teplý ještě po dlouhý době