• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SAPKAFE - Jak na něj, názory, rady a porady triky - závislost?
    J4C0B1M
    J4C0B1M --- ---
    Zdravím, mohl bych prosím někomu v Praze dovézt Baratzu Encore na výměnu kamenů + vyčištění, prostě údržbu? Budu kupovat Wilfu Svart/Fellow Ode, ale tenhle bych chtěl mít jako záložní/na chatu v rychtyku. Díly bych koupil asi sám a zaplatil jen práci.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Helejte, pražírna, pro kterou pracuju má teď 20 % slevu na věci Asobu a jsou moc pěkný. Tak na to koukněte. Kód je "blackfriday22"
    ASOBU – espresshop.cz
    https://www.espresshop.cz/kategorie-produktu/baristicke-doplnky/hrnky_termosky/asobu/
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    Atd atd
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    KOLU: Cum bajšpýl

    A Science Guide To Coffee Freshness - European Coffee Trip
    https://europeancoffeetrip.com/coffee-freshness-science/
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    Hlavně každá várka upraženého kafe bude mít úplně jiný obsah CO2 a dost pravděpodobně CO2 bude unikat různou rychlostí. Dost by mě tedy překvapilo, kdyby z toho šly dělat nějaké přesné závěry.
    KOLU
    KOLU --- ---
    No nevím, Factory default ve VST je 1% hmotnosti CO2 a 3% hmotnosti vlhkost. Vlhkost jde změřit. To jsou měřitelny hodnoty s dostatečně presnejma vahama, větší problém bych viděl v tom jakej bordel do hmotnosti zavede absorpce případně únik vlhkosti. Coz mě nenapadlo. Nejakej science paper stran obsahu látek a stáří kávy určitě bude někde existovat.
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    DEIKSAC: vážně ano, ale s omezeným rozpočtem
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    MESKALITO: no ještě asi potřebuješ vyloučit vliv změny vlhkosti. Ten výzkum je nějakej vážně míněnej?
    HONCKA: pokud už budeš mít váhy, kterejma jsi schopnej vážit úbytek co2 ze vzorku, tak budeš mít i přístup k laboratornim mlynkum
    MAJA
    MAJA --- ---
    jenom tipuju, ale toho CO2 bude asi tak 10x méně než zbytek namletého kafe v mlýnku ... možná to vážit i s mlýnkem
    KOLU
    KOLU --- ---
    HONCKA: Proto píšu zvážit po namleti
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    KOLU: jakej mlýnek namele na prach bez toho, aby v tom mlýnku něco zbylo? Teureticky by to šlo zvážit i s mlýnkem, ale problém je ten, že běžný přesný váhy ti zváží pouze relativně malý množství. Váhy, který budou mít dejme tomu do 10kg s přesností 0,001g asi běžně neseženeš.
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    KOLU: Jasně dobrý tip, čím větší rozdíl v hmotnosti tím čerstvější jestli tomu dobře rozumím
    KOLU
    KOLU --- ---
    MESKALITO: Zvazis vzorek, nameles na totální prach, necháš z toho uniknout CO2, Zvazis znova. Bude to chtít hodně přesný váhy... Mozna pro kontrolu zvážit ještě okamžitě po namleti.
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    Tušíte jak by se dala ověřovat čerstvost kávy, z hlediska výzkumu, abych mohl zpracovávat nějaká data? Ochutnávat me to nedává smysl, nejak merit unik CO2?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    DUBLIN: Zhruba okolo 66 990 Kč.
    DUBLIN
    DUBLIN --- ---
    Cau, věděl by někdo přibližně kolik tak může stát pronájem kávovaru nebo koupě Jura X6 do firmy? jen tak mě to obecně zajímá co firma pořídila
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    Nekdo tip na dobrou Etiopii nebo jinou kyselinu na espresso do tisicovky? Posledni pytel jsem bral z cofee spot a nechutnala mi. Diky.
    KOLU
    KOLU --- ---
    Nejtěžší je najít si v bytě místo s relativně stabilní teplotou. Obzvláště tady v UK jak jsou vsecky baráky z papíru a sádrokartonu... Prdel
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam