• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEDRACI - & - PoWeRKiTinG -
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SYPFX: yesssssssssssssssssssssss !!!!!!!!!!!!! T-3 dny !!!

Zejtra vám tam má burácet jak kráva - 25ms je nejezditelný, tak si dáte aspoň oraz :) (a mě nebudou chodit nasrávací MMSky do práce :))) )

Co máte za 12m draky? Myslel jsem, že máte 13m Frenzy a 8m Access?
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    Update story pro TMAXe , Pekka a ostatni- teste se je to tu Superr (mnohem lepsi jak v loni)
    Dneska jsme na Oertenu na 12ky ze pojedeme stoupacku na Dyranut, ale vitr strasne slaby v udolich takze jsme zablbli na kopecku a popojeli autem kousek na sever.
    Tam na 12ky smer ledovec ale nemohli jsme se dostat dal jak cca 3km od silnice tak jsme stoupali na zapad k vysilaci a kdyz jsme prejeli 2 hrebeny tak vitr zesilil tak na 12-15m/s takze satna a prevlecneni na 8ky a to bylo kolem 12h takze plne slunce a najednou nas to pustilo do udoli kde predtim nebyl vitr a projizdeli jsme paradni rokliny a mega u-rampy s previsama plny prasanu, s 8kama plnej knedlik. Neveril jsem ze se da stoupat kolmo do kopce.
    Pak jsme stoupali dal a vitr lehnul, takze zase satna prevleknout na 12ky ale ani to nepomohlo takze satna a sneznice a 1km ve snehu. Je tu silene prasanu takze bez sneznic se to bori po koule a 20kroku je jak 1km.
    Pak zase knedlik z niceho nic tak na 12kach zpatky downwind pres 4 ostry hrebeny skoro za tmy k autu. To byl nejvetsi adrenalin 12ka prebouchnuta na max a preklopeni draka z leva do prava = let 10metru mezi sutrakama. (mohli jsme tam dat 8my ale uz byla tma a dneska uz byla 4x satna)
    Pojezd od 9-19h, najeli jsme jenom 70km protoze 9-12 byl slabouckej vitr a pak se vybil kite-tracker takze tam chybi cast trasy... Ale jsem z Norka uplne hotovej..

GPS Tracking for iPhone and Android – Tracks & Ranking
    http://www.kitetracker.com/gps/tracking?r=ilblog_22
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SISCO: bejt ta kulicka o 3mm vetsi, bylo by to vpohode :D
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SOTEKCZ: Jestli se bavis o komorach, tak neni co resit. Land nejezdim vubec, snih letos jednou ted o vikendu. Jsem zaryty nafukovac :-) Ono, dat za draka 30 nebo 10litru je sakra rozdil. Za tech 20 mam ve dvou (i trech) 5x vikend na Rujane nebo cirka 14dni na jihu u more (jezdime dodavkou). A neni to o tom, jestli na to mam nebo ne. Jde o pomer cena/vykon. Je to stejne u draku, aut nebo telefonu.
    SISCO
    SISCO --- ---
    T_MAX: To se mi dnes stalo ;)... mrcha ale vysekl jsem to do 5min.
    SISCO
    SISCO --- ---
    Gopro3 nenatocilo nic ale nastesti bracha mel jeste jeden fotak, jsem KO tak jen 2fotky nejake pro inspiraci

SYPFX
    SYPFX --- ---
    Norsko nas dnesni track - kite-track http://www.kitetracker.com/gps/tracking?r=ilblog_21
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    KADERAS: co na paty lajne nevychytali je zarazka baru, ktera je mala a bar tim proleti a pak nejde zpatky :) kamos odstrelil a pak jsme se s tim mordovali 10 minut........ :) jinak s tebou naprosto souhlasim, dulezity jsou koule!
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SISCO: Haugastol = t-4 dny ... Drz mi misto u podia :)
    RADAK
    RADAK --- ---
    SISCO: fotku! at my norsky panicove muzem bejt poradne nasrany! :-)
    SISCO
    SISCO --- ---
    Norsko Den1: Kosmos^2. Jsem tu poprve a je to HUSTYYYY!!!! Prirovnal bych to asi jako k jizerkam kde nejsou zadne stromy vsude snih a fouka 8m,s absolutni stabilak k tomu azuro. V dalce 5km je nejakej previs a za 3min jsem u nej. Vsude prasan (tak akorat 5-10cm). Dokonale.. Dneska najeto od 14h = 65km. Stmiva se v 18:15 dokonalym oranzovym zapadem :)
    Zitra zase big day :)) to je tu asi porad.
    KADERAS
    KADERAS --- ---
    T_MAX: pro me nejvetsi bonus je bezpecnost, u Ozonu vodstrel na 5. U Ccek, konkretne Fuela bezpecnej vodstrel i bez ty posrany 5. lajny :-)
    Chtel sem tim videem pripomenout ze je dulezity hlavne se poradne stipat nehlede na material :-]
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    KADERAS: Souhlasim s tebou v tom směru, že dobrej pilot odletí i na vratech od chlíva a Chasta je jeden z nejlepších, o tom žádná :). Ale co se konkrétních vylepšení týče, tak letošní modely Ozone lítaj od 2,5ms a to je nepopíratelnej rozdíl a skok dopředu oproti loňskejm modelům, kdy tohle uměla jen Frenzy UL 13m2 za přemaštěnou cenu :)
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    SOTEKCZ: ja bych to zas tak nezobecnoval. u komor jde vyvoj dopredu rychlejc, ale treba u foukacek se imho moc nedeje. mam blade vertigo z 2007 a nemenil bych za spoustu novejsich co sem zkousel. cckovy draky s snad nemeni vubec (nemluvim o marketingovejch zmenach)
    MIXXX
    MIXXX --- ---
    KADERAS: Taky jsem se svym Fantasticem stale spokojeny :) Jen neni kdy jezdit :( chjo.
    KADERAS
    KADERAS --- ---
    T_MAX: já vždycky když čtu někde jak šel vývoj kupředu a že letošní model je uplně nejvíc moc, tak si vzpomenu na tohle video Ozone 2003 http://www.youtube.com/watch?v=5Ss8DIaqRik , jak Chasta zabíjí na 10 let starym modelu...
    SOTEKCZ
    SOTEKCZ --- ---
    P0L0US: Levnyho draka si predstavuju pod 10K, novejsi modely jsou v tyhle relaci fakt brutalne vyjezdeny a na hrane zivotnosti. Starsi jsou zase vlastnostma nekde jinde, nez novy kousky.

Je to mladej sport a ten vyvoj jde podle me ultrarychle dopredu, ale je kazdyho volba na cem lita a co mu vyhovuje.. ;] Co jsem mel moznost zatim vyzkouset, tak draci starsi 3 a vice let jsou uplne jinde, ale samozrejme i mezi starsima kouskama najdes povedeny modely. Jen sehnat malo pouzivanyho draka staryho 2-4roky je podle me dost tezkej ukol. Uplne novej, kvalitni drak jde "vylitat" za jedny prazdniny, kdyz clovek opravdu intenzivne lita. Ty materialy jsou extremne namahany a nestarnouciho draka jeste nikdo nevyrobil..

A s tim, ze neni vyhodou mit super novy a drahy vybaveni rozhodne nesouhlasim. Kdyz ma clovek moznost koupit vybaveni za lepsi cenu je to nejrozumnejsi cesta, jak s minimalni ztratou litat porad na kvalitnim vybaveni a neresit problemy loupani ventilku, povolovani svu, protahovani lajn a s tim souvisejici meneni letovych vlastnosti. Neni nic horsiho jak vyrazit na dovolenou a po par dnech oddelat draka kvuli unave materialu. Design resi jen blazni co nevi kam cpat prachy nebo rostenky, ale ne lidi co chteji litat..
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    P0L0US: Šotka neposlouchej, on se veze na vlně Flysurfer :) FSS má význam jen ve velikosti 21m2

Jinak třeba ohledně toho vývoje, u komor Ozone šel vývoj mezi 2012 a 2013 brutálně dopředu ve vyladění materiálu a vyvázání. Roky předtím mi to tak evidentní nepřišlo, ale teďka dodělali novej SW a je to nářez :)
    P0L0US
    P0L0US --- ---
    SOTEKCZ: Nevim jestli si rozumime, resp. co povazujes za stary kramy ? Samozrejme draka za 2litry z roku 2003 neuvazuju. Neco 2-4 roky staryho je, ale uplne v pohode. A jak pises, najdou se kousky temer nejete, za supr ceny. Zadnej marketak me nenakeca, ze vyvoj jde tak ultrarychle kupredu abych musel mit novyho draka. Na to uz jsem starej. Na design to nejezdi.

Ono, kdybych mel doma jen dva hitech drahy draky, tak si moc nezajezdime. Vsecko bych musel mit dvakrat. Takhle to mame odskoceny, ze temer dycky muzem jezdit oba najednou. Je jedno jestli se bojim poskozeni nebo kradeze. V zadnem pripade neni vyhodou mit super novy a drahy vybaveni. O to vic, kdyz koukam jak to kolem me mizi (vykradeny auta, ukradeny prkna na plazich).
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    SYPFX: Stastnou cestu a ne ze nam to tam do soboty vsecko rozjezdite! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam