• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JARKA1MKRÁLOVSKÉ VINOHRADY - oficiální zastoupení pražské čtvrti zde na nyxu
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    DYSTOPIK: jo to znam :-D ja kdyz to trochu prepisknu tak vypadam jak kdyby se me nekdo snazil vymackat jak zubni pastu :-D mzitky pred ocima, sileny sebezapreni pri kazdym dalsim soustu, imho se tim trenuje chi a podobny veci .. karma a tak :-))
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    MR_DAN: to taky nevim, jestli maji ve slavíkový na výběr

    tyjo ráno jsem se probudil s plnym nosem, tak jsem si říkal, že jako profilaxe před změnou počasí bude zapotřebí pořádný pho.
    Zas tolik nepřehánim chilli, ale dal jsem si 2 lžičky, pani provozní mi říkala "pálí pálí", tak jsem se na ní podíval zkušenym okem a teda musim říct, že to pro mě bylo jako se saunovat a při tom koukat na ten nesmutnější díl lassie. i slzu jsem uronil

    Věřim že zejtra budu mít nos prázdnej, ale možná zas budu mít uplně jiný potíže
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    DYSTOPIK: nojo, to jsem z toho jelen :-) ja teda v ty Anglicky nebyl a ted ti nepovim jak je to s jidelakem na Jiraku, ani kdybys me na skripec natah
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    naskenoval jsem jídelák z pho tuan lan
    jinak mrdane, jak vidíš na tom jídeláku, tak maji pho bo a pho bo tai. teď jsem si dával to tai a bylo to fakt jinčí - růžový a křehonký, ale normální pho bo podle mě nějak marinujou a normálně vařej
    http://picturestack.com/17/88/SRuphotuanlanzuf.jpg
    S161
    S161 --- ---
    LA_PIOVRA: Super, tak tam se rozhodne brzo stavim a reknu jaky to bylo :) Ty jidla jsou presne to co jsem myslel.
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    ještě jednou k bei dai he.
    26. tj tohle pondělí oslavili 12 let provozu, maji to na ceduli v okně.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    BLACK_ONYX: chodim kolem toho - uz jsem si vsimnul nalipnuteho menu. a chystam se, chystam
    KEDAREK1
    KEDAREK1 --- ---
    RED_KOMUSO: dekuji ti moc
    RED_KOMUSO
    RED_KOMUSO --- ---
    KEDAREK1: myslim, že je španělskej obchod v čáslavský, nebo nějaký okolní ulici kolmý na vinohradskou, v prvnim bloku. Pak jsou taky špaňělský delikatesy ve vyšehradský ulici.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    už jste navštívili dish v římské?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    NE7RA: obcas trms.cz
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    S161: v Rumsky kousicek od Tylaku je mala cinska restauracui kde ma ciska starsi pani varit echt autenticky lokalni jidla z Ciny. Ale nebyl jsem tam jeste z cire neschopnosti:)
    Ha, nasel jsem link:
    https://www.facebook.com/HuaLongZhai
    FIN
    FIN --- ---
    trhy
    drůbež cajzl a kotan
    drůbežárna ve slavíkově
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    Kam si chodite pro maso?
    FIN
    FIN --- ---
    S161: údajně tím, že na vinohradech je dost cizinců. ti tam začali chodit jako první, protože už znali viet. stravu z ciziny. domácí se pak postupně přidali. já tam byl asi 5. den po otevření, protože "kabanátkům" na špejli jsem nemohl odolat :-)
    FIN
    FIN --- ---
    MR_DAN: "co se v cine ji" - všechno. podle toho, co jsem jednou viděl, tak když dostanou slepici, zbyde z ní jen jedna věc: zobák.
    S161
    S161 --- ---
    MR_DAN: s rejzi, jeste jsou v tom cely vajicka natvrdo a hodne omacky, ktera promaci tu rejzi, ale je normalne ridka, zadnej slem... :) a musim rict ze jsem na to taky ted dostal znova chut :))
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    S161: brambory s rejzi rikas? a s cim se to ji? s knedlikem? :-))
    ne, takhle jak to popisujes, tak na to mam rozhodne vetsi chut (a jakoze fakt mam), nez na ty glutamatovy hruzy z cinskejch restauraci po cesku....
    S161
    S161 --- ---
    MR_DAN: ne, znamenalo by to otevrenou kuchyni, Wok panve, dva hbity kuchare (neco na co si hraje Panda v Mallech, ale oni vari fakt hnusy) vydej do tech tradicnich papirovejch krabicek i s hulkama, jasny menu se slozenim atd... hlavne zadny "po secuansku, s cibuli" atd .)

    ja ted jim s cinanama denne a delaj fakt super chutny veci, ktery neplavou v zadnym slemu (a kdyz, tak ho tam neni takova naloz), delaj ruzny kombinace, vetsinou maso a zelenina, jehneci s vajickem, veprovy s rapikatym celerem, pak treba koren lotosu s necim, delaj skvely palivy zalivky, ktery nejen, ze palej, ale i chutnaj... naposledy tu delali zampiony se slaninou a tak.. proste je to fakt bohaty a dokazou zpracovat skoro cokoli....

    jeste se to samozrejme meni podle mistni prislusnosti, na severu jedi brambory a hovezi (takovej gulas, ale brambora tam neni priloha, ale hlavni chod - ji se k tomu rejze)-- a tak...

    pak delaj ty svoje Hot Poty, ale to se neda pripravit jako jidlo s sebou, hrnec s varicem na stole, ochucena voda, do ktery stravnici hazi vsechno, hovezi drzky, krevety, zeleninu, maso, atd... a pak se to z toho hrnce po chvili vyndava a zere.. a pali to jak prase :)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    S161: imho by to znamenalo velky "horky plechy" plny nudli s masem a/nebo zeleninou, co bys mel na ocich hned co bys prisel, dostal bys nasypano do krabicky, "osmesá či" a nashledanou :-)
    ja vlastne ani poradne nevim, co se v cine ji .. krom tradicnich pomluv jako brouci, cervi a sucha rejze :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam