ale jo, ale ta ženská měla neučený nějaký fráze. měl jsem tu čest v jedné z úvěrových společností dělat na telefonu brigádu a musím říct, že jako zajímavé....
nejlepší byla taková iniciativní slečinka, která byla asistentka vedoucího produktu, takže jako byla královna. každej dostal takovej návod na hodnocení klientů... moment, někde to tu mám...
... mám ale nevidim.
prostě stupnice začíná to jedničkou výborný klient půjčite mu sami... až po čtyřku, což je něco jako "sami by jste mu nikdy nic nepůjčili!"
a pětka se zdá být zbytečná, ale je tam hezké "občané tmavé pleti" dostali jsme školení na téma, jak tyto občany poznat: akcent, příjmení, mluva.
úplně jsem valil oči. někdo řekne "horváth" a má utrum.
pak to zjistil, ale ten vedoucí a celý to změnil na "úvěr rozhodně neposkytovat!!!" a celou kategorii přeformuloval a jí si vzal na kobereček.
tedy vyjádřil se jasně ve smyslu, že platební morálka určité skupiny lidí není valná a je v zájmu společnosti se jim vyhnout...
ale tyhle půjčky to je opravdu šílené. sám rád půjčuju a občas se moje úrokové sazby také pohybují přes 15% měsíčně, ale to jsou lidé, které jsem přetáhl zastavárnám.
často bych nejradši úvěr lidem rozmluvil a doporučil jim jiné řešení. protože jsou lidé často hodně zadlužení a neuvědomují si, že z 8tisíc, které měsíčně vydělávají dávají 1000 korun jen na úroky.