• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    FINSON
    FINSON --- ---
    ZONICEK: Prosímtě, co je to za nadupaný notebook?
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    ADAMM:
    Moc díky :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZONICEK: tady je zcela vyčerpávající odpověď od mého osobního bankéře :D

Nabidka se da rozdelit na 2 varianty:
    A) pro studenty, pujcka 22600 Kc, splatnost 2,5 roku (splatky 979 Kc/m) nebo 5 let (splatky 494 Kc/m)
    B) pro nesudenty, pujcka 30 000 Kc (22600 na notebook, 7400 bezucelova), splatnost 1,2,3,4,5, nebo 6 let (splatky jsou zavisle dle produktu, urokova mira Perfektni pujcky 14,9 % p.a. pri splatnosti 6 let, pri Osobnim uveru je urokova mira od 8,9 % p.a.)
    student doklada:
    Aktualni potvrzeni o studiu
    Obcansky prukaz
    Nestudent doklada:
    a) v pripade nabidky banky jen obcansky prukaz
    b) v pripade ze nema nabidku ze strany banky, tak potvrzeni o prijmu a obcansky prukaz
    V obou pripadech nutnost mit ucet v KB, splatky jsou stahovany z tohto uctu
    Priklad na studentovi, splatky puvodne nastaveny na 5 let, poskytnuto DNES, splaceni 6-eho v mesici:
    Pujceno: 03/06/2008 castka 22600
    Splatka uroku dne 06/06/2008 ve vysi: cca 22 Kc
    Zadost o predcasne splaceni podana dne: 07/06/2008 (lhuta pro sesplatneni je 30 dni)
    Splatka uroku + jistiny dne 06/07/2008: 494 Kc
    Zustek ke dni 07/07/2008:
    Zustatek jistiny cca 22331 Kc
    Zustatek uroku cca 7,5 Kc
    Spolu mimoradna splatka: 22338,5 Kc
    ---------------------------------------------------
    Zaplaceno celkem:
    Urok 06/06: 22 Kc
    Splatka 06/07: 494 Kc
    Mimoradna splatka 07/07: 22338,5 Kc
    TOTAL: 22 854,5 Kc
    Rozdil zaplaceno vs. Pujceno: 254,5
    ----------------------------------------------------------
    V KB se u zadneho spotrebitelskeho uveru jiz nekolik let neplati zadna sankce za predcasne splaceni, castecne ani zcela! Jedine co je potreba je vlozit financni prostredky na svuj BEzNY ucet (pozor! Ne primo na uverovy) a pozadat o predcasne splaceni, ktere probehne dle smlouvy za 30 dni po podani zadosti.
    Tot vsjo, kdyz budou nejake otazky, klidne odpovim.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    ADAMM:
    To by bylo super :) já bych potřeboval prostě finální částku kterou zaplatim při zaplacení u druhé splátky...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZONICEK: od kámoše z KB vím, že je možné to při druhé splátce splatit celé, čímž to vychází dost dobře. mám mu to přeposlat, ať se vyjádří? ;)
    HARALD
    HARALD --- ---
    ZONICEK: Ha, no vida. :-)

Jestli to jde, tak zapracoval špatně produkt designer KB.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    HARALD:
    No právěže můžeš zaplatit hned... on se tam nato ptal.. a ona mu říkala že to tak jde... Právě to tam sním počítala a vyšlo to na nějakejch 23 protože se tam prej platí jenom 500 nějakej stornopoplatek... Jenže já si taky myslim že jedno mu spočítaj a druhé zaplatí :)
    HARALD
    HARALD --- ---
    ZONICEK: podmínkou získání toho notebooku je, že zaplatíš 60 mesíčních splátek, tedy budeš klientem KB po dobu 5 let. Zaplatit rovnou není možné. KB tak chce získat zákazníky, nikoliv dotovat studenty bez další vazby na KB.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Zdravíčko,
    nepracuje tu někdo v KB ? potřeboval bych se zeptat kolik by stál tenhle noťas co nabízí KB kdybych to chtěl zaplatit rovnou
    http://www1.euro.dell.com/content/topics/topic.aspx/emea/topics/dell_vostro_cz?c=cz&l=cs&s=pad
    Kámoš se tam byl ptát... nějak mu to vysvětlili jakože zaplatí první splátku a pak všechno a tim se cena sníží jakože neplatí ty úroky. Ale zase tam něco řikal o platbě zato že to chceš zaplatit hned. TAk bych potřeboval nějakou odpověď bez "skrytých" poplatků :) díky
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    HARALD: Standardne - po podani reklamace mela banka mesic k tomu, aby problem vyresila. Po nekolika dnech volal nejaky divny pan, nejspis bezpecak, a polozil par otazek typu "nejezdili jste do Autralie?" nebo "Neplatili jste posledni dobou s tou kartou v Jizni Africe?" apod. A na konci minuleho tydne dorazily penize na ucet. Mozna prijde i nejake psani postou.
    HARALD
    HARALD --- ---
    COMMANCHE: No sláva. :-) Jak jste nakonec postupovali?
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    HARALD: Jen pro informaci - dopadlo to nakonec dobre, banka penize vratila.
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    Zdravim,
    rad bych požádal o radu lidi, kteří mají zkušenosti se zahraničními bankovními převody.
    Cíl je jednoduchý - Dostat peníze z Bank of Ireland do KB s co nejpříznivějším kurzem a za co nejmenší poplatek.

1) nejdříve jsem uvažoval o přímem převodu, u BoI zadáčo, ale za příchozí platbu u kb bych platit 300 plus snad ještě náký procenta. Nadruhou stranu se mi zdá, že kurzy tam mají vcelku slušné (pravda?).

2) Převést z BoI na PayPay, což by mělo být zadáčo a pak do KB, což za mírný poplatek. Průser je že kurzy si tam prej upravujou tak nějak magicky, nemam o tom moc info a nepodařilo se mi na paypay.com najít nějaké bližší info.

3) mBank. Vyčet sem tu že zahraniční platby neumí. Předpokládam že to znamená příchozí i odchozí. Pokud náhodou ty příchozí umí - víte někdo jak je to s kurzama a poplatkama, pokud neumí - kdy bude?

Moc díky, vim že je to trochu obsáhlejší, ale věřim že tu tomu někdo rozumí. Jinak gratz českému bankovnictví, tady se něco jako vedení učtu, odchozí příchozí platby, výběr z bankomatu cizích společnosti atd vůbec neřeší(ano, prostě bez poplatků :).
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    mbank :)

jsme dneska sli zalozit konto, typek to pred nama nastrkal do pocitace, prislo mi ze pres stejny formular, jako bych si to natukal sam(?)
    pak se dostal do netbankingu a zacal se divit, ze mu to udelalo misto mkonta jakousi pujcku, takze pozadal o smazani a udelali jsme znova jeste jedno kolecko.
    pritelkyni napsal blbe email
    ve vytisku smlouvy v adrese chybelo Ř, ackoliv v systemu bylo vse ok.

dostali jsme aktivacni balicek, ktery jsme meli aplikovat na terminalech, ze ctyr terminalu jely tri a z toho jeden byl jeste k tomu nepouzitelny, resp. nereagoval na nic
    ze u terminalu neni ani tuzka, i kdyz to vzdy lidi vyzve, aby si zapsali nove udaje, neresim.

pritelkyne se snazila, u zmeny hesla do mlinky ji terminal prestal reagovat, bylo treba se prehlasit, pak to napodruhe slo.

ja ted zapasim s zadosti o emax, ktera mi (obecne podavani zadosti) havaruje na "chyba systemu"

ale nejlepsi byl clovek neidentifikovatelneho pohlavi, ktery do mbanky vlezl, zacal tam normalne smejdit okolo, koukat lidem na monitory, temer se dostal do druheho patra, kam podle me zakaznik vubec nemuze, s tim, ktery pocitac je volny, ze potrebuje na internet a byl vykazan, ze to je banka, ne netova kavarna :)

to jen tak pri patku :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Takže po telefonu přes nějakou automatickou linku to je zpoplatněné? Já myslel, že poplatek je jen za lidskou linku. Cenu hovoru nepočítej, to se dá řešit v rámci tarifu Volno.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    RETAL: to my nevíme - nikde není políčko "u jaké banky máte/měli jste účet".. nehledě na to, že většina lidí si několik měsíců naše účty testuje, aniž by rušili účet jinde (což je nanejvýš rozumné) a mnozí ani poté svůj předchozí účet neruší, jen jej používají pouze k některým věcem (jako zahraniční platby, které nemáme, kvůli kreditce nebo protože chtějí mít u nás Visu a jinde EC/MC - to je třeba i můj případ, já si taky svůj původní účet u konkurence nezrušil) :) jediné informace, které máme, jsou o tom, ze kterých bank k nám přichází peníze a kolik. tyhle údaje zveřejnit nemůžu, ale docela věrně to kopíruje postavení bank na trhu.

co se týče používání mBank bez internetu - na mKioscích / FC jsou terminály, takže se to odtam používat dá, ale asi by mě to nebavilo. jde to taky s většinou rozumnějších mobilů (kde je Symbian, Opera Mini nebo Mobile, Firefox). dělat vše po telefonu je taky možné, ale pak stojí jedna operace 12 Kč plus cena za hovor. ale pro lidi, co mají třeba jen eMAX, je i tato varianta podle mě možná, jeden převod za měsíc za 12 Kč se dá přežít - a úročení 3,5% + karta - to je kombinace vhodná i pro člověka úplně bez netu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ATAN: Po pravdě řečeno, já jsem na účet nepotřeboval vložit peníze několik let. A když k tomu došlo, tak jsem to řešil tak, že je užiju místo výběru z bankomatu a z běžného účtu převedu stejnou částku na eMax.
    RETAL
    RETAL --- ---
    ADAMM: Adame, můžeš se podělit o čísla, od jakých bank k vám odešlo nejvíc klientů, a kolik jich vůbec máte?
    ATAN
    ATAN --- ---
    Na automatickou linku jsem zapomnel, ale o prepazkach tady nikdo nemluvi. mBank neni obycejna banka. V pobocce mBank (jestli se nemylim) ani nejde vlozit penize na svuj ucet.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ATAN: A myslíš, že na přepažce jiné banky to není placené. A je opravdu automatická mLinka placená?
    Navíc dost takových lidí má kamarády a příbuzné, kteří třeba přístup mají.
    ATAN
    ATAN --- ---
    to uz je ale placeny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam