• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    CMLKA: Výběry z kreditky jsou hlavně drahé, protože jsou vesměs úročené hned. Plus je na nich ještě další poplatek za výběr - banky je fakt nechtějí, protože z tohoto úvěru nic nemají (žádná procenta od obchodníka), čím by pokryly náklady na "půjčku".

Dotaz na místní experty - jak je to s Cash-backem z kreditek? Je také drahý nebo je stejný jako z debitek?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELDE: myslim vybery z kreditky, protoze stejne asi nejvic veci platim v hotovosti stale...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Equa má podle mě nůž na krku - buď dosáhne definovaného počtu klientů a obratu nebo skončí. V této chvíli kromě půjček a výběrů zdarma by to chtělo ještě kreditku. Optimálně kreditku bez stálého poplatku, která má bezúročné období i na výběry (ale bude tam mít fixní poplatek za ně). A s nějakými výhodami za používání.
    NELDE
    NELDE --- ---
    CMLKA: Myslíš drahé výběry z kreditní nebo debetní? Jestli ti vadí to druhé, tak si pořiď mBank s debetní Visa - 3 výběry měsíčně za 9,- z libovolného bankomatu je jako pojistka dobré.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: On nikdo nechce být druhou bankou na občasné transakce. A být bankou jen na výběru z bankomatu není životaschopný plán. Po pravdě řečeno mi ta jejich podmínka přijde lepší než na útratu kartou.
    Škoda, že podobnou slevu nemají i pro další skupiny. Jinak pro mě zůstali druhou bankou k primární mB - MasterCard, bez poplatku za výběry.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    PATRIKCHRZ: Tak výplatu 10k měsíčně má skoro každý a kdo stojí o mrtvé klienty, kterých mají ostatní banky tisíce?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    S tou Equa bankou si to myslím také. Mohli být "druhou bankou", ale to zabili tím povinným obratem.
    Mě naštvali těmi jejich slevami pro odboráře a klienty Aquel, tak jsem účet u nich zrušil.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ADAMM: ja jich mam kolem sebe docela dost
    NELDE: prave ze MC uz mam...ale jo, mozna bych to s kreditkou zvladla, i kdyz mam zrovna Citi, ktera ma desne drahe vybery z bankomatu, to by potom chtelo nejakou na tohle lepsi...
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    ADAMM: Můžeš napsat důvody proč si myslíš, že půjde do kytek taky?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Equa podle mě půjde do kytek taky. Co jsem tam měl bývalé kolegy z mBank (většina už tam není), tak to nepopisovali zrovna růžově... A těch je mi líto víc než Zuno, to se mi nelíbilo nikdy (RB bankomaty na každém rohu wtf? to bych rád věděl, kde takový člověk bydlí)...
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    NELDE: Nebo stačí mít v Equa 100k, což vzhledem k jejich úroku na spořícím účtu není problém mít.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Zajímavý názor, že VISA je na ústupu (-;
    CMLKA: Asi je lepší mít pro jistotu oboje (VISA&MC). Jinak pokud Zuno skončí, tak převede klienty to RB. I RB má kreditku. Pokud chceš výběry za lacino na každém rohu, tak Equa (MC) nebo mBank (VISA). První na to má podmínku obratu (posílám si 3500 týdenně tam a zpět) - dává ale libovolný počet výběrů, druhá dává až tři výběry zdarma, pokud občas platíš jejich kartou. Obecně je kontokorent ne moc dobrý produkt, protože umožňuje tunelovat účet do záporu za poplatky - lepší je kreditka.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CMLKA: Ony Visa karty jsou dost na ústupu.
    Air, Fio, Equa, GE, Citi - tihle všichni mají MasterCard
    Z bezplatných účtů má kromě Zuno karty Visa už jen mBank (když budeš chtít doporučení, rád ti ho pošlu, vyděláme oba pětikilo za založení :) , kdyžtak SZ). Kontokorent mají (ale platí se paušál i při nevyužití), první tři výběry z jakéhokoliv bankomatu za 9 Kč (nebo zdarma při obratu na kartě 2,3 nebo 4 tisíce).
    Jinak třeba v Rakousku jsem na dvou místech Visa kartou (Axa) nezaplatil, přitom MasterCardem od Citi ano.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    TMA: Tak Easychange umí obchodovat i s $, takže by se asi dalo dohodnout, že ti je převedou na dolarový účet u Fio, otázkou je, za jakých poplatkových podmínek, ale to se musíš zeptat jich.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ZARAKI_KENPACHI: no ja nevim, u kazde co jsem tak koukala, mi neco vadi, napr. Air bank ma karty Master card, jenom Fio ma kontokorent, ale podle me dost nevyhodnej, vybery z bankomatu - Reifka byla celkem na kazdym rohu, atd. proste na kazdy mi neco trochu vadi...plus ted mam u Zuna i kreditku
    ZARAKI_KENPACHI
    ZARAKI_KENPACHI --- ---
    CMLKA: a čím žě Tě teda ZUNO vůbec oslovila, co jiní nemají?:)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    STOURAL: no ale Mbank a Fio jsou uz ty prvni dve...
    sakra, ale jak jsem se divala, tak nevim, kam od Zuna prejdu teda, zadna jina banka me zatim neoslovila moc...
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    CMLKA: Tady se ale píše, že přežijí max. 3:)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    NELDE: tak o tom se tu bavime od zacatku ne, ze je jasny, ze vsechny tri neprezijou....
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: Air, Fio, a tuším i Equa zveřejňují výroční zprávy a povinné kvartální informace; mBank je jen pobočka, takže je s tím problém, dohledávat to v Polsku jsem nikdy nedokázal.
    Copak Zuno nemělo sjednocené systémy od začátku?
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam