AGNES_NITT: VISA kartu ti zdarma dá Zuno a mBank. Obě nemají nic moc kurzy, Zuno je na tom o fous líp.
U mBank dáš za první tři výběry z jakéhokoliv bankomatu v ČR 9 kč, za další 35. U Zuno máš 1 výběr z bankomatu Raifky měsíčně zdarma.
MBank se hodí na drobné SEPA platby, protože je má zdarma, i když kurzy nejsou oslňující. Zuno má zase zdarma všechny příchozí zahraniční platby (nejen SEPA) a za velmi slušnou cenu (480 Kč) odchozí zahraniční platby typu OUR. Kdybys šel do PLUS účtu u Zuno, tak tady máš zdarma výběry i v zahraničí (bez nutnosti minimálního výběru 2,5 tisíce jako mBank a navíc pořád lepším kurzem, než u mBank).
V základu jsou oba účty zdarma, takže proč nezaložit "seno to nežere". Navíc když tě někdo "doporučí", dostaneš u Zuno 300 Kč a u mBank 500 Kč (a on taky, takže se rozhodně nebudu zlobit, když mi přes SZ napíšeš, aby ti poslal "doporučení" - u mBank ti bude stačit znát moje telefonní číslo, u Zuno potřebuji já vědět tvůj mail, který uvedeš při založení účtu u Zuno jako kontaktní).