• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    DYNK
    DYNK --- ---
    MRTVY_KENNY: ano, je to jak rikas
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    potreboval bych info k QR platbam. chapu spravne, ze ten kod jen predvyplni udaje, ktere si platce zkontroluje, muze prepsat/dopsat poznamku a odesle?
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOOMIX: Po dobu přechodu si bude účtovat běžné poplatky.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    to byla rada ve smyslu, zaloz si equa, a az ti zacnou chdit platby a inkasa na novy ucet, tak zrus CS
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    NELDE: jsem měl za to, že přechod z banky do banky je zdarma, a ta původní si nic neúčtuje ;)

http://www.banky.cz/prevedeni-vaseho-bankovniho-uctu
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOOMIX: Vzhledem k tomu, že u Equa můžeš mít účet zdarma, doporučuji udělat ve více krocích. A pokud možno zrušit vše v ČS v IB, na pobočce je to drahé. Jinak na inkasu je to jednoduché - založíš souhlas s inkasem u druhé banky, dáš vědět dodavateli a jakmile proběhne první platba z nového účtu, tak zrušíš souhlas u první.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    TOOMIX: osobni zkusenost napric vsemi bankami - nenechat prevod trvalych prikazu a inkas na bance, ackoliv to vypada, ze to usetri cas, tak opak je pravdou
    nasobne vic casu ztratis kontrolami jestli uz to v jedne bance zrusily a v druhe zalozily..
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Mám v plánu si nechat převést účet od ČS do Equa Bank. Je něco, na co si dát extra pozor? Díky
    VANEK
    VANEK --- ---
    A nyní: žena, která si neumí založit nový účet! Já nevím, kam na to ten Ginter pořád chodí.
    Učitelka hledá dva roky marně stálou práci, celou podporu jí strhává banka – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...telka-hleda-dva-roky-marne-stalou-praci-celou-podporu-ji-strhava-banka.html
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Jinak díky za odpovědi, uvidíme co v pondělí...
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    MITSU: S Airbank jsem to již řešil a prý oni nic zjistit nemohou...
    MITSU
    MITSU --- ---
    NELDE: dá se to prověřit i u vlastní banky, akorát nevím, jestli to air bank nabízí. Dá se poslat dotaz swiftem na to, kde ty peníze momentálně jsou (SWIFT bance odesílatele, který se pak doptá dál po trase korespondenčních bank). Ale stojí to nějakou tu korunu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    LUCIEN: Jestli dobře tuším, tak to jde manuálně. A záleží na tom, koho zvolí konkrétní úředník v odesílající bance jako korespondenční banku (-;
    Maximálně můžeš kontaktovat odesílatele a požádat o prověření, zda to jeho banka skutečně poslala.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    FLAD: nene, je to transakce z australske ANZ do nasi Airbank. Jsem celkem zvyklej, ze to trva, ale uz je to presne 10 pracovnich dni a to se mi jeste nestalo. Navic me zarazilo, ze to minule trvalo skutecne jen cca 4 dny.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    LUCIEN: SEPA platba by měla být v cíli do druhého pracovního dne. Běžná zahraniční platba tak ty 2 týdny trvá, ale déle by to opravdu být nemělo.
    FLAD
    FLAD --- ---
    LUCIEN: Ano, je to normální :o)
    Jedná se o SEPA platbu nebo ne?
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Je normální čekat na zahraniční platbu dýl jak 10 pracovních dní z banky, ze které prakticky stejná transakce měsíc předtím trvala cca 4 pracovní dny? IBAN a všechno se zdá sedí. Moje banka tvrdí, že oni nic nezmůžou a na info z protistrany zatím čekám...

Díky.
    ADAM
    ADAM --- ---
    nevíte, zda v čr existuje devizovka, která by měla založený USD účet u banky přímo v USA? (pro příjem plateb od klienta v USA)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DYNK: přesně jak píše FLAD. Díky dostatečnému kreditnímu rámci mě to netrápí, ale někomu to může vadit. Bohužel s rozmachem offline plateb se již nelze v žádné bance spolehnout na okamžitou informaci o každé platbě :-(
    FLAD
    FLAD --- ---
    DYNK: Zpozdeni, ale dost to zalezi.

Domaci maji zpozdeni cca 0-3 dny
    Zahranicni transakce maj cca 3-7 dnu

Ja si puvodne myslel, ze mi to bude vadit, ale uprimne, nekupuji si kazdy den neco, co by mne vyznamne priblizilo tomu, co si muzu dovolit, takze kontrola jednou za 3 dny mi staci...
    NELDE
    NELDE --- ---
    CMLKA: Je tam napsaná ta druhá karta, co berou V-Pay od Visy - tedy je to poplatkami.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam